arkadaşlar jant seciminde kararsız kaldım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aga78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aga78

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
evet jant seciminde kararsız kaldım şimdi son olarak bu resimdeki jant hoşuma gitti siz ne dersiniz hafif bi jant ama tabi çok bilgi sahibi degilim bu konuda
autojantvm1.jpg

lastik1fq1.jpg
lastikfj2.jpg
lastiklerim bunlar yokohama 185 55 15 koruma yanaklı

Bence hic degistirme orjinali daha güzel duruyor.Ama illaki degistirecem diyorsan orjinal ölcülerinde satin al.Dah büyük veya daha kücük alma derim.Cünkü büyük ebattaki lastikler arabani ve cebini yorar.Karar senin, bence birak orjinalleri kalsin.

alıcagım jantlar da 15 inç bi tek görsel farklılık istiyorum orjinal jantları güzel ama yinede degişik olsun istiyorum teknik olarak araca ne katar ne alır ne verir bilemiyorum

Suanki Jant ölcülerini bilmiyorum ama Jantin ic kisminda yazar.Ayni ölcülerde (genislik dahil) alirsan hic bi sorun olmaz.Resimdeki Jantta güzel tabiiki :good: :good: :good: :good:

Bence çok hoş jant yakışırda. Bence al arabanın rengiylede uyum gösterir.

Arabanın orjinal jantı 15" . Eğer 16"'e büyütüp de lastikler 45 yanağa çekersen sorun olmaz, çap aynı kalır.Ancak arabayı yormamak için hafif bir jant seçmelisin. Bence yeni alacağın jantlar da 15" olacaksa hiç girme o işe çünkü lastiklerin yanağı ince olmayınca pek şık durmuyo.Sonuçta yine 55 yanak lastik kullanacaksın 15" alırsan... Bende 16" jant, 195/45/R16 lastik var, onların yanağı bile gözüme kalın görünüyo, keşke 40 olabilseydi diyorum...

ama erman senin jantlada şık durmuş lastikler bitince 40 alırsın çokta iyi durur evet haklısın 55 yanak ama şu standart jantlardan bıktım bu begendigim jant hafif dedigin gibi yanak olayına girersem bunu amatisör yay takip eder çok masraf sen yay takmışsın güzel duruyo abi bide bu ist yolları ne kadar taşırkı bizi senin bu jantın görseli hakkında fikrin nedir

Jant görsel olarak güzel duruyo da markasını göremedim.Jant işi kritik mevzuu, bilmediğin bi markaysa ii araştır almadan önce.Jant çapı ve lastik yanağı olayına gelince, mesela ben istesem de 40 yanak yapamam, yaparsam lastik toplam çapı değişeceğinden arabanın km saati yanlış gösterir vs vs.. Jantı 1" büyütüyosan yanağı da 10 düşmen lazım.Dolayısı ile sen de jantı büyütürsen illa yay veya amortisör olayına girmen gerekmez.Sonuçta jantı büyütüp yanaktan kıstığın için toplam çap aynı olacağından pek bişey değişmez. Sen sanıyorum orjinal lastiklerini değiştirmişsin, çünkü bizimkilerin orjinali 185/55/R15. Buna göre jantı 16" yaptığında takacağın lastik de 195/45/R16 olmalıdır...

lastiklerim ojinali 185 55 15 oraya yanlış yazmışım pardonn

ama düzeltim şimdi

Orjinal boyutta kalacaksan hiç boşu boşuna paranı sokağa atma ama 16 inç jantda corsada çok da hoş durmuyor 17 yapabiliyorsan yapderim .Bugun gördüm adam 17 takmıs gercekten çok hoş duruyordu.Birde ofset olayı var bir jant beğendim nasipse yaza alacağım fakat ofset 35 fln yazıyor ne anlama geliyor sürtermi sağa sola .

Geri