Bende kendimi sorguluyordum
yakıt konusunda, dediğniz gibi ışıklarda özellikle ara bi yapıştırmak lazım
.
Asıl konuya gelirsek, ortalama tüketim miktarını aldığınız yakıtla kıyaslayarak mı yapıyorsunuz ? Yoksa Yol bilgisayarının verdiği değerlere göremi ? Bazen aracın performansına göre, örnek veriyorum benim aracım nu hafta 7lt gibi bir tüketimi var ama yol bilgisayarında 9 lt gösteriyor, oda aracı bazen yüksek devirli kullanıyorum ve muhtemelen bir süredir de o şekilde kullandığım için değer aşağıya düşmedi. Ama bu hafta uzun yola çıkacağım tekrar deneyeceğim, değerleri kaça düşecek.
Onun dışında da klima sürekli açıksa onun etkisi olabilir, Bazı durumlarda, klimanın motoru gereksiz yorduğunu ve zorladğını biliyoruz, klimada klima motorunda arıza varsa. ( CİTREON NEMO DİZEL aracımdan biliyorum, şirket işleri için kullandığımız bir araç var, enteresandır ki motoruna göre 50-60 kuruşun altına düşürememiştik.Klimada bi sıkıntı çıktı,,bizde soğutsun diye sürekli en yüksekte açık bırakıyorduk, oda motoru zorluyormuş vs.vs gibi bir durum olmuştu,) Benzin-LPG dengesini doğru hesaplıyor musunuz ? ona bakmak lazım. Ama ben bildik bileli opel astraların az yaktığını hiç görmedim.