2-3 senedir araştırdığım ve sonunda zararı değil faydası olduğuna kani olduğum yazılımı uzun araştırmalar sonucunda en doğru adres olduğunu düşündüğüm 2cr adana bayi de yaptırdım. 1.3 cdti essentia konfor aracıma chiptuning, gaz pedal tepkime yazılımı ve egr iptali yapıldı. Yine egr yi sanayide tıpa takıp tamamen iptal etmem tavsiye edildi. Yazılım öncesi dolu depo 2 kişi ile 80 120 ve 80 140 ve 100 160 denemesi yaptım. Video çektim ancak aynı şartlardaki denemeyi henüz yapamasam da benzer şartlarda süre ölçtüm çok farklı sonuçlar aldım. Klima açık kalkışta sanki geri geri giden araç arkadan tekme yemiş gibi kalkmaya başladı. 6.viteste 110 km hızdan aşağı boğulan araba 80 90 km hızda bile toparlamaya başladı. Klima açık iken hafif rampa kasis dur kalk olan 40 50 km yolda 1 den 2 ye bile toparlamaya gücü yetmeyen arabayla kalorifer diye klima açık 3 kişiyle 3 defa gittim klimanın açık olduğunu farketmemişim. Servise başka bişey için gittiğimde usta klimayı kapat diyince kalorifer açıktı dedim yakıt uzun yol ağırlıklı yarım litre civarı düştü yol bilgisayarına göre. Yine o rampa yukarı otobanda 140 150 ile gitmek ve deneme için arabayı arada sıkıştırmak da dahil.
Velhasıl düşünen tereddüdü olan varsa hiç düşünmesin. Hemen yazılım yaptırsın. 70 bin km yazılımsız bindim araca. Ama sanki o bana binmiş rampada klimada 3500 4000 yapmadan vites yükseltemediğimiz halde boğulabiliyordu. düz yolda bile 2500 3000 den aşağı vites yükseltmek mümkün değildi. Şimdi 2200 2500 civarı çok rahat vites yükselebiliyorum.
Velhasıl düşünen tereddüdü olan varsa hiç düşünmesin. Hemen yazılım yaptırsın. 70 bin km yazılımsız bindim araca. Ama sanki o bana binmiş rampada klimada 3500 4000 yapmadan vites yükseltemediğimiz halde boğulabiliyordu. düz yolda bile 2500 3000 den aşağı vites yükseltmek mümkün değildi. Şimdi 2200 2500 civarı çok rahat vites yükselebiliyorum.