Rakamlar inanilmaz guzel.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bence hesaplamalarınızda yada başka biryerde hata var, Aracınızın yakıt deposunun kapasitesi 56 litre;
http://www.opel.com.tr/content/dam/...hure_Library/02_Specsheets/ng_astra_03_12.pdf
Eğer çeyrek depo yakıt kaldı diyorsan 14 litre depoda mazot kalmış olması gerekiyor. Yani sizin 42 litreyle 1000 km yol yapmış olmanız maalesef teknik olarak mümkün değil. hemde 5 kişi ve klima ile
Ancak ortalama hızınız 90 km ve daha altında ise ve araçtaki yakıt gösterge çubuğununda bakış açısına göre 4-5 litre yanılttığını düşünürsek bir ihtimal olabilir.
Ben bayramda ist-ank, ank-ist 125 km/h ortalama hızla klimasız 4,9 lt/100 km, klimalı 5,3 lt/100km tükettim. tek kişi ve yüksüzdüm. üstelik 6. vites avantajım vardı.
Biraz erken sallamışsın konuyu anlamadan; ayrıca senin hesabında yanlış zaten.Bence hesap doğru ben şehir içi 33 lt ile 600 km yapıyorum bu hesapla şehir içi 1 depo ile 1000 km yapıyor sehir dışı normal bence belki 4 litre oynar diye düşünüyorum
araç fullenirken içinde çeyrek depo mazot var yada yoktu 185 küsürde pompa attı 190 düz olsun diye üstüne eklendi. şöyle bir şey var istanbuldan ankaraya vardığımda 500 km yol yapmıştım ve gösterge yarım depodan biraz üst seviyede kalmıştı
660 değil 600 demiştim hesabi birde öğle yapmanı dilerimBiraz erken sallamışsın konuyu anlamadan; ayrıca senin hesabında yanlış zaten.
33 lt ile 660 km yapıyorsan 5,5 lt/100 km tüketirsin. deponun kapasitesinin 56 litre olduğunu bildiğimize göre 1000 km yapabilmen için deponun dibine kadar yani mazotu bitirene kadar kullanman lazım. O yüzden belki sen 900 yapıyosundurda 1000 diye kendin yuvarlamışsındır yada son 20 km yi iteleyerek benzinliğe götürmüşsündür
Burda ş.içi ve dışını ayıran il sınırları değil aracın ortalama hızıdır. Hiçbir astra dizel 30 km ortalama hızın altında (ş.içinde) 1000 km yapacak ekonomiye sahip değildir. (Belki start stop özelliği olanlar olabiir)
Dolayısıyla konuyu açan arkadaşın ya verdiği verilerde bir hata var yada hesabında. Mehmetin dediği gibi depo silme doldurulmuş olabilir ve kalanda çeyrek değil son çizgi üstünde olabilir. Aracın yolun eğimine göre duruşu şamandıranın tepkisini değiştirdiği için daha fazla yakıt kalmış sanabilir.
Ancak bunların hepsini anlamanın daha kolay yolu aracın yol bilgisayarındaki sıfırlandıktan sonta litre olarak tükettiği yakıt ve litre olarak kalan yakıt ekranına bir göz atması olacaktır.
5 ileri astra J nin bu kadar yük altında 120 km ortalama hızla klima açıken bu tüketimiyapması imkansızdır.