Astra alıyorum ama..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iason
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar özellikle konuyu açan arkadaş başta olmak üzere yorumlarını yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok faydalı ve içtenlikle yazılmış bilgiler. Arabalar konusunda benim gibi hassas başka arkadaşların da olduğunu bilmek çok güzel. Mert kardeşimize hayırlı uğurlu olsun diyorum, yeni aracınla kazasız, belasız, hasarsız, çiziksiz günler geçirmeni dilerim. Son olarakta darısı bana diyorum, yakın zamanda yeni astraya geçiş yapmayı düşünüyorum bende..Renault hakkında yorum yapmadan da edemeyeceğim; kesinlikle Opel ile yarışamaz. Sıfır ve donanımlı Megane II, Laguna II ve eski Renault'ların hepsine bindim neredeyse. Arada çok fark var. Şu anki aracımı bile 2000 model olmasına rağmen sıfır Megane ile değişmem (fiyat ve modeli önemsemeden düşünürsek) :) Küçüklüğümden beri ısınamadım Renault araçlara...
------------
Haklısın hocam, opelle reno mukayese edilemez. Ben daha bir hafta önce sıfır megana sürdüm, senin araban 5 çeker ona.

merak etme 4 yaşındaki astrayıda biliyorum, meganıda...kafanı yorma..
bence bu kadar emin konuşma ezgene.4 yaşındaki megane ı ve astrayı bende biliyorum.zevk ve renk meselesi.sen burada insanlara moral verip güle güle kullan gibi sözler söyleyeceğine iki seney oluşur yok araba rezalet gibi kelimeler kullanmaya devam ediyorsun.senin aracının 2 seneye sağlam kalacagı belli mi?kimin ne olcağı belli mi?büyük konuşmak yanlış

Arkadaşlar özellikle konuyu açan arkadaş başta olmak üzere yorumlarını yazan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok faydalı ve içtenlikle yazılmış bilgiler. Arabalar konusunda benim gibi hassas başka arkadaşların da olduğunu bilmek çok güzel. Mert kardeşimize hayırlı uğurlu olsun diyorum, yeni aracınla kazasız, belasız, hasarsız, çiziksiz günler geçirmeni dilerim. Son olarakta darısı bana diyorum, yakın zamanda yeni astraya geçiş yapmayı düşünüyorum bende..Renault hakkında yorum yapmadan da edemeyeceğim; kesinlikle Opel ile yarışamaz. Sıfır ve donanımlı Megane II, Laguna II ve eski Renault'ların hepsine bindim neredeyse. Arada çok fark var. Şu anki aracımı bile 2000 model olmasına rağmen sıfır Megane ile değişmem (fiyat ve modeli önemsemeden düşünürsek) :) Küçüklüğümden beri ısınamadım Renault araçlara...
zevk ve renk meselesi.kimse kimseye karışamaz.sen bunu böyle söylüyorsan başkası da başka şekilde söyler.

----------------------------------
Burakçığım, meganın yakıt tüketimi ve kalkıştaki seriliğinin rakiplerine göre artısını bende yazdım, onda haklısın. Yalnış bilgi vermeyelim demişsin onu anlamadım, burda teknik manual yazdığımız yok, reno bayiyi de değilim, ben megan da sürdüm, astrada, jetta da vectra da, sadece kendi izlenimlerimi söylüyorum. Meganın malzeme kalitesi rezalet, konfor ve kalite söz konusu olduğunda opelle mukayese edilmeyeceğini herkes biliyor. 5 yıldız olayına gelince, kim hangi arabaya ne kadar yıldız verirse versin, asıl yıldızı aracı kullananlar verir.
zevk ve renk meselesi.kimisi sever kimisi sevmez.asıl yıldızı aracı kullananlar verir kesinlikle doğru ancak arabanın kalitesi düşükse(her yönden)kaç yıldız verirse versin arabanın gerçek hakkı yine geçerli

bence bu kadar emin konuşma ezgene.4 yaşındaki megane ı ve astrayı bende biliyorum.zevk ve renk meselesi.sen burada insanlara moral verip güle güle kullan gibi sözler söyleyeceğine iki seney oluşur yok araba rezalet gibi kelimeler kullanmaya devam ediyorsun.senin aracının 2 seneye sağlam kalacagı belli mi?kimin ne olcağı belli mi?büyük konuşmak yanlış
Şimdi arkadaşım gerilmeye ne gerek var?Burdaki 2 yıl yada 4 yıl mevzu normal kullanım için gereçli..Takla atarsın kaza yaparsın o ayrı..

Bu genel bişey..Askerdeykende,sivildeykende meganla yakınen ilişkim oldu...Makam aracı olan ne kadar sakin ve bakımlı kullananılan megane ler biliyorum...

Bu akşam şöyle bir dışarlarda dolaşayım dedim, geç saatte hazır trafik de yokken. Levent'teki evimden, Büyükdere Cad. takip edip, Maslak'ta İstinye sapağından aşağı sahil yoluna indim, sahilden Bebek-Ortaköy-Beşiktaş istikametinden Barbaros Bulvarına çıkıp, ordan tekrar Levent'e döndüm. Yaklaşık 25 km, dikkatli ve alıcı gözlerle kullandım aracımı.

Arabaya binmeden:
Aldım diye söylemiyorum demeyeceğim, çünkü almamdaki en büyük etkendi: Bu arabanın tasarımı hakikaten çok başarılı. Şekli, şemali, orantıları.. Özellikle yeni modellerdeki siyah tonlu stoplar, şimşek grisinde çok güzel duruyor. Keza krom çıtalar da. Astra, ilerlemiş yaşına rağmen "yakışıklı" bir araba ve gerçekten de bence HB sınıfındaki "standart" olarak en çekici tasarıma sahip model.
Neyse, arabanın yanına gidiyoruz ve ta-taaa: Korktuğum başıma gelmiş, maalesef dikine park yapılan otoparkımızda yanıma parkeden arabalardan birisinin muhtemelen kapısı, benim şoför tarafı kapı koluma topu iğne ucu kadar miniminnacık bir iz bırakmış :) Gerçi, cidden çok ufak, ancak benim gibi arabasını yeni almış bir ruh (hastalığı) halinde olan bir insanın farkedebileceği türden. En azından kaportada değil, kapı kolundan birşey olmaz diyoruz, Nazardır diye düşünerek yola koyuluyoruz.

Seyir esnasında:
Otomobilimde emniyet kemeri uyarı ikazı yok. İyi birşey mi kötü birşey mi karar veremedim :) Sonuçta çok sefer bana cinnet geçirtecek bir sistemdir bu, ancak bu arabada en azından ışıklı uyarı olarak olmasını beklerdim (kitapçığa göre aslında var)

Astra'da hararet göstergesi yok bunu biliyoruz. Ancak motorun soğuk olduğunu, yani optimum 90 derece civarına eriştiğini gösteren bir ibare de yok. Dolayısıyla motorun soğuk mu sıcak mı olduğunu anlayamıyoruz, o zaman da kaloriferi daha henüz motor soğukken çalıştırmak zorunda kaldım.

Motoru çalıştırdım.
Ses yalıtımı iyi. Şöyle ki; araba rölantideyken Japonlar, özellikle Honda kadar, sessiz değil. En azından hafif de olsa motorun çalıştığını duyabiliyorsunuz. Honda'da dikkatlice kulak kesilseniz dahi bu ses yok. Ancak, araba hareket edip devirlenince de, motor, rüzgar ve lastik sesi çok az seviyede, oysa Honda'da süratlendikçe arabanın içinde yol ve rüzgar sesinin senfonisi başlıyor. Otomobilimizi rölantide çalıştırıp beklemeyeceğimize göre, özellikle önem verdiğim ses yalıtımı konusunda Astra için başarılı diyebilirim.
Bozuk zeminde ve çukurlarda sağ ön kapıdan bir tıkırtılar geliyor. İnanın takmadım bile. Bu konuda lafı da geçtiği için söylüyorum, şirket arabası olarak bir Megane Sedan 1.5 dci kullanıyorum, sayısız defa da şirketteki Focus'lara binmişimdir. Onlardan gelen tıkırtı, çıtırtı, motor gürültüsü, sinir bozucu seslerin yanında, bu hafif tıkırtılar inanın hiç birşey değil, üstelik de çok kısa bir süre (1-2 sn) sürüyor, yol düzeldiği an yok oluyor. Gerçi kullandığımız ve bizi her gün Levent'ten Dilovası'na götüren Megane 2004 model ancak bu sınıf bir arabada gerçekten de oyuncak gibi kontrol elemanları, sert bir plastik kalitesi, inanılmaz düşük donanım (çubukla ayna ayarı mı kaldı allah aşkına??) yüzünden hiç bir şekilde Renault düşünemiyordum. Ayrıca bir Magirus minibüs kadar kemikli ve hissiyat veren vites yollarını da Renault'ya yakıştıramıyorum, üzgünüm.

Astra'ya geri dönersek. Gaz pedalını dozajlamaya biraz alışınca, ilk gün yaşadığım bir takım sıkıntılar yok oldu. Aracın performansından genel olarak memnunum, zaten Polo'dan sonra memnun olmamam için de hiç bir sebep yok. Yalnız Polo'da süspansiyonlar daha yumuşaktı, Astra'nınkiler biraz sert, çukurları popomda daha fazla hissediyorum, ancak iç mekana aldığı süspansiyon sesi Astra'nın çok daha az Polo'dan. Polo'da bir tümsekten yumuşak bir şekilde Bong! diye geçerken, Astra'da dıpts! diye geçiyorum ama tümseği de hissediyorum.

Polo'nun 4 kollu simidinden sonra, 3 kollu Opel simidi daha estetik görünmesine rağmen, biraz yadırgadım. Bunda elimin dört kollunun sol alttaki bölmesine girecek şekilde alışmış olmasının yanında Polo'nun direksiyonunun daha küçük olmasının da etkisi var.

Daha önce kol dayamanın uzunluğundan şikayet etmiştim. Bunu biraz oturma pozisyonuyla oynayarak çözdüm, ancak bu sefer de kapı koluna dayanmaya alışmış sol dirseğim havada kaldı. Koltuğun beşik hareketiydi, ileriydi, geriydi, sırtı yatırmaydı, direksiyonu öne aşağı yukarı almaydı bilmem neydi derken kendim için optimum bir pozisyon yakaladım nihayet. Hem sol kolum kapı koluna dayanarak direksiyona hakim olabiliyor, hem de sağ kolum vitese uygun bir uzaklıkta keyif yapabiliyor kol dayamada.

Arabayı sürmek çok keyifli. Yol tutuşu, yumuşak vites geçişleri ve hızlı tepki veren direksiyon sayesinde, 25 km'lik yoldan oldukça fazla keyif aldım. Ortalamanın biraz üzerinde bir ses kalitesine sahip müzik sistemine Hotel Costes'i de takınca, çalan müziğe uygun seviyede kaliteli bir otomobil iç mekanı içerisinde çok güzel bir mini-İstanbul turu attım arabamla.

Eve dönüş:
Eve geldim ve beklenen acı gerçek; otopark'ta yer yok. Daha doğrusu var, ancak iki arabanın arasındaki pek de geniş olmayan bir yere parkedebilmek lazım. İlk kez paralel park denedim Astra'yla. Polo'nun belki de en beğendiğim yönüydü kolay kullanımı ve park edebilme rahatlığı. Oldukça iyi görüş açılarına sahipti ve tüm araca mukayet olabiliyordum. Astra'yı da o dar yere park etmeye niyetlendim. Sonuç: Park yeri:1 mert:0. Kesinlikle kötü şoför olduğum için parkedememiş değilim. Astra'nın özellikle arka görüşü ne yazık ki biraz kısıtlı. Arabanın boyutlarına alışana kadar sanırım biraz süre geçecek. Ayrıca, park sensörü öylesine ciyaklıyor ki, henüz ona da alışamadım, ne kadar öterse ne kadar mesafe kaldı kestiremiyorum. Tüm bunlardan önemlisi, henüz ikinci günümde tamponumu çizdirmek istemedim, amiyane tabirle "yemedi" :D. Bu yüzden 30-40 mt yukarıda düzgün bir boş yer buldum, oraya bıraktım, varsın yürüyeyim biraz.

Eve girince Astra'nın kullanım kitapçığına tekrar kısaca bir baktım. Aslında oldukça detaylı ve faydalı bir kitapçık ve çokça da bilgi içeriyor. Bence her Astra sahibinin sıkıldıkça okumasında fayda var, satır aralarında çok güzel ipuçları yakayabiliyorsunuz bazen.

Şimdilik benden bu kadar :) herkese iyi geceler.
görüşlerini paylaştığın için teşekkürler.yeni aracın hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.arkadaşlar bu megane dan bahsediyorsunuz.ama anlattığınız bütün megane lar şirket arabaları zannedersem ve siz megane ı kötülerken bir şirket aracı oldugunu unutuyorsunuz galiba.şirket arabalarını her dakka başka biri her dakka başka yere gittiği ve sürekli hareket halinde ayrıca şirket elemanlarınında kendi araçları olmadığı için böyle horca zorlayarak kullandıklarını unutarak konuşuyorsunuz galiba.bir astra sedan 1.3 cdti şirket arabası yapıp bi 150.000 km sorunsuz kullanılsında.hiçbir yerinden tıkırtı gelmesinde.hiçbir yeri eskimesinde...ayrıca arkadaşım bomboş donanımlar,arabanın içi bomboş demekle kastın megane authentique falandır herhalde.ya şirket arabası dediğin zaten donanımsız hor kullanılan,doğru dürüst bakımları yapılmayan,her gün başka adamın kullandığı araçlar.nasıl konfor,kalite,tasarım beklersiniz ki?astranın en boş donanımı yani essentia çok mu farklı donanım olarak megane authentique dan?

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşım gerilmeye ne gerek var?Burdaki 2 yıl yada 4 yıl mevzu normal kullanım için gereçli..Takla atarsın kaza yaparsın o ayrı..

Bu genel bişey..Askerdeykende,sivildeykende meganla yakınen ilişkim oldu...Makam aracı olan ne kadar sakin ve bakımlı kullananılan megane ler biliyorum...
ben yine yine söylüyorum.zevk ve renk meselesi.kimse kimsenin keyfinin kahyası değil.mercedes alacak parası olupta vw passat a binen adamlar,vectra alacak parası olup honda alan ve bunun gibi adamları bende tanıyorum.

renoyu sırf servisi için bile alırım ya :) adamlar okadar ilgili ve alakalıki ne istesen yapıolar her konuda bilgili oplede de tam tersi sinir oluyorum bizim vectrayı götürdüğüm zmn :S

aynen katılıyorum opel servisini gördüğümde birden sinirleniyorum bu hafta içinde magane aracımı 3 kez renault yetkili servisine götürdüm adamlar arkadaş dost gibi rahatça servis kısmında dolaşıyorum istediğimi sorabiliyorum ustalara ama opele gittiğimde yok efendim servis kısmına girmek yasak şu yasak bu yasak e biz derdimizi ustaya nasıl anlatıcaz dediğimde siz söyleyin biz buraya yazalım onlar bakar öyle olsun diyorum sorunlarımı söylüyorum araç eksik olarak bana geri dönüyor kardeşim bu eksik yapmamışsınız dediğimde siz listede bu sorunu belirtmemişsiniz diye cevap alıyorum ama nasıl olur az önce ben size söyledim sizde tamam listeye ekledim dediniz diyorum hala inatla demediniz diye karşılık veriyor bana:mad: bundan sonra araç alırken opeli tercihlerim dışında bırakacağım

onur arkadaşım sonuna kadar katılıyorum.bende vectramı aldığımdan beri bir kez uğradım servise.oda uzaktan kumanda anahtarı için pil alcaktım.aman Allah ım neler neler.ordan şunu al.sonra şuraya getir.bi fiş vercekler sana onu onaylat sonra buraya gel ödemeyi yap pili al.bu ne ya:S neziroğluna bir gidiyorum aman Allah ım sanki bir ömür beraber yaşamışız.dost gibi davranıyorlar insana ya.hayır daha önemlisi opel gibi büyük bir firmanın adı kirleniyor.müşteri kaybediliyor.bence hemen bu duruma bir el atılmalı

Bende şikayetçiyim bu opel yetkili servislerinden renault yetkili servisine bende uğradım son derece mükemmel ustalar çok samimi iyi bir şekilde yardımcı oluyorlar

Geri