Astra alıyorum ama..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iason
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ezgene hakli bende corsami alirken, cevremden bir ton laf duydum. Opele para verilirmiymis, sorundan kurtulamazsain vs vs. Araci aldigim icin cok memnunum, ikinci eli canli, saglam az yakiyor.
Hayirli olsun en iyisini yapmissiniz.

Evet dün akşam arabamı aldım :) Sadece 6 km kullandım henüz o yüzden çok fazla yorum yapamam sanırım.

İlk söyleyebileceklerim geçen onca yıla rağmen harika bir tasarıma sahip olduğu. İlk arkadan gördüm bayide, öylesine güzel göründü ki gözüme anlatamam. Bunun yanında bir diğer artısı da çok konforlu olması. Arabanın içinde oturma odasında olduğu kadar rahatım. Malzeme kalitesi üst düzeyde. En çok dikkat ettiğim şey budur bir arabada; Astranın plastik seviyesi, tavan ve yer döşemeleri, kapı kısımlarındaki kaplamalar, arka koltuk lambaları, Ses yalıtımı iyi. Tabii yeni bir arabada ilk göze çarpanlar genelde olumsuz özellikler oluyor :)

- Kol dayama biraz fazla uzun gibi. Test ettiğim araçta yaşamamıştım bu problemi, sanırım biraz koltuk pozisyonuyla oynayıp bertaraf edebilirim. Gene de büyük rahatlık kol dayama.
- Gaz pedalına hala alışamadım. Sanki ilk basışta gazı yemiyor gibi geliyor, biraz daha sağlam basmak lazım sanırım.
- Memory FM'e hala alışamadım :D
- Park sensörleri çok hassas ve sanki biraz aşağıya bakıyor. İlk geri vites denememde, ufacık bir tümsek için velveleye kattı ortalığı.
- Beklenen gerçek, cep telefonunu koyabilecek bir yer yok :D
- Torpido gözünün içinde soğutmalı torpido için bir delik var, ancak bu özellik bende olmadığı için orası açık bırakılmış ve içerden motor bölümü ve kablolar görünüyor. ufacık bir plastik kapatma kapatılmaması çok garip.

Kullandıkça yorumlara devam ederim.

Sanırım önceki aracınız polo idi..Polodan sonra bayğı konforlu gelmiştir.
ayrıca vw ci arkadaşlar kabul etmesede (ki geçen gün vwtürkte bu yüzden tartışma yaşadım) opel in iç malzeme kalitesi vw den üstün...En azından ön gögüsten plastik sesi gelmez ya da kapı eşiklerinle ön gögsün soyulma yapmaz.
Allah kaza bela vermesin...

Gaz pedalı konusunda ve park sensörü konusunda haklısın...

Ezgene.. 1999 model Polo'dan sonra 2008 model Astra'ya binince sanki çok üst model bir otomobile binmiş gibi hissediyorsun zaten.

Söylediğin tezin aynısını ben de savundum. Konu Auris'in iç mekan kalitesinden çıkmıştı, VWciler gelenekleri gereği Golf daha iyi diye tuttururken, ben VW kullanıcısı olmama rağmen Astra'nın özellikle plastik kalitesinin çok daha iyi olduğunu tartışmıştım. Golf'ün de oldukça iyi iç mekan kalitesi, bunun aksini iddia etmiyoruz, ancak Astra'nınki gerçekten çok üst düzey (aman nazar değmesin benimkine :D)

Ezgene.. 1999 model Polo'dan sonra 2008 model Astra'ya binince sanki çok üst model bir otomobile binmiş gibi hissediyorsun zaten.

Söylediğin tezin aynısını ben de savundum. Konu Auris'in iç mekan kalitesinden çıkmıştı, VWciler gelenekleri gereği Golf daha iyi diye tuttururken, ben VW kullanıcısı olmama rağmen Astra'nın özellikle plastik kalitesinin çok daha iyi olduğunu tartışmıştım. Golf'ün de oldukça iyi iç mekan kalitesi, bunun aksini iddia etmiyoruz, ancak Astra'nınki gerçekten çok üst düzey (aman nazar değmesin benimkine :D)
amin.....:alkis:

hayırlı olsun mert kullandıkça alışırsın
sana bi box takarız 18 hp yükseltiriz aracı gaza basınca rahat edersin
500 ytl civarı bir rakam patlar sana
ben şu anda kullanıyorum ve çok memnunum ortalam tüketimim şu andaki verilere göre 5.2 / 100 km'de
araç 1.3 cdti 108 hp 2007 model

hayırlı olsun, aynı arabaya sahibiz. Bir diğer tesadüf birkaç ay kullandığım arkadaşın 2004 vectrası dışında benimde önceki arabamın polo olması:)
Kalite ve konfor gibi konular fiyatla endekslendiğinde opel volkwagen den çok daha mantıklı, bunda doğuş oto nun satış politikasıda etkili..

yeni astra sedanın dizel versiyonunda ki artılar çok fazla ben aldığıma memnunum, ufak tefek sorunlara gelince; bence de kolçak fazla uzun, özellikle vectra kullanmış biri olarak farkı hissedebiliyorsunuz. Kalkışı biraz ağır ama araç bir kere ivmelensin yeter ki, hele ekonomiyide düşünen için gayet iyi.. 9000 km ye geldim, hızlı da kullanırım ortalama 5.6lt/100km. gerçekten çok iyi bir rakam. özellikle 1300 kg bir araba olduğu da düşünülürse. Geçen gün sıfır dci megana bindim. kalkışının daha seri olması dışında bir artısı olmadığı gibi, çocuklara alınan oyuncaklar gibi, sanki sağı solu biraz zorlayınca dökülcecek gibi..

golf

astra al hocam bızde golf dusunduk 1.4 140 hp ama adamlar dalga gecıyo resmen yok donanım secemzsınız renk secemzsınız dedıler babamda kızdı boyle ısmı olur bıton para verıyoruz sunu secemezsınız zbunu secemezsınız gıdıp sedan astraya karar verdık bence vw boyle cok musterı kaybedıyo

bence de;
bazıları golf hastası ama araba boş

hayırlı olsun mert kullandıkça alışırsın
sana bi box takarız 18 hp yükseltiriz aracı gaza basınca rahat edersin
500 ytl civarı bir rakam patlar sana
ben şu anda kullanıyorum ve çok memnunum ortalam tüketimim şu andaki verilere göre 5.2 / 100 km'de
araç 1.3 cdti 108 hp 2007 model

Boxu hangi marka ladiniz, birde internetdenmi aldiniz.Bende hp artirici birseyler arastiriyorum piyasada.

Geri