Astra Classic III 3000 Devir Hızı

hilmi0707

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2 hafta önce 2012 model astra classic III aldım hayırlısı ile. Ama bir türlü alışamadım arabaya. Hiç o paranın hakkını vermiyor gibi geliyor. İç hacmi dar.
Ve en önemli konu ise daha önceki 2004 focusum düz yolda 5. viteste 3000 devirde 120 den aşağı yapmıyordu. Ama bu araba aynı şartlar altında yani düz yolda 5. viteste 3000 devirde 100-102 arası anca oluyor. Sanki araba 6. vitesi istiyor gibi.
Acaba zamanla motor açıldıkça (öyle birşey var mı bilmiyorum) bu düzelir mi? 120 yapmam için 3500 deviri geçmem gerekiyor.
Teşekkür ederim...

iyi günler hilmi bey. bu sorunmu artık yoksa kronik bir durummu pek bilmiyorum ama aynı durum bendede söz konusu. 120 km 5 vites ile giderken devir 3500 civarında dolaşıyor.

son dişli oranınız ile alakalı bir durum.

f23 5. vites 3000dd 120km/s civarı yapıyor mesela ki f23 uzun oranlı bir şanzımandır.

Aracınız hayırlı olsun .Bunlar sorun falan değil.

Aracınız 5. vites 3000 devirde 105 kmh ile yol alıyor.Bunun motor açılmasıyla alakası yok.Şanzımanla ilgilidir. 5. vites dişlisini biraz kısa tutmuşlar.

Keşke alırken içine bir baksaydınız aracı test etseydiniz.

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
Patriot hocam keşke test yapsaydım. forumdan bir arkadaş sakın test yapmadan araba alma demişti. Keşke sözünü tutsaydım. Ama kimse arabanın ufak tefekler hariç herhangi bir problemi olduğunu söylemedi. Herkes övgüyle bahsediyordu. Nedense ben alışamadım.
Peki patriot hocam bu dişli oranı farklı olan bir araba 120 ile giderken 3000 devirde olduğu için 120 yi görmek için 3500 devirde giden bizim araçtan daha az benzin yakmaz mı? Hani hep derler ya 2500-3000 arası kullanın diye. Yani ben o aracın hızını yakalamak için daha yüksek devirde kullanmak dolayısıyla daha çok yakıt yakmak zorunda değil miyim? Opel nasıl böyle birşey yapar?

iyi günler hilmi bey. bu sorunmu artık yoksa kronik bir durummu pek bilmiyorum ama aynı durum bendede söz konusu. 120 km 5 vites ile giderken devir 3500 civarında dolaşıyor.

keşke test sürüşü yapsaydık.

Kolayı var, 120'ye çıktığınızda yol bilgisayarında anlık tüketim ne kadar gösteriyor ona bakın.

Bu arada, aynı fiyatta benzer donanım ve özellikleri sunan C sınıfında başka bir araç var mı?

Kolayı var, 120'ye çıktığınızda yol bilgisayarında anlık tüketim ne kadar gösteriyor ona bakın.

Bu arada, aynı fiyatta benzer donanım ve özellikleri sunan C sınıfında başka bir araç var mı?
Zaten benim bu aracı almama sebep olan şey sizin bu sorunuza "yok" olarak cevap vermemdir.
Yakıt zaten şimdilik fazla. 1400 km de. 1000 km uzun yol geldim. bu 1000 km de ortalama 6,9 Lt/100 Km. Arabada 5 kişi vardı ve araba yük olarak tamamen fuldü. İğne koyacak yer yoktu. Birde rampa çoktu. Bana fazla geldi ama siz üstad sayılırsınız ople konusunda.

keşke test sürüşü yapsaydık.

benim için pek sorun değil hilmi bey. bu 3. sıfır aldığım opelim o yüzden pek bu konuları önemsemiyorum artık. şu anda hiçbir sorun teşkil etmiyor devir problemi benim için :) umarım sizde ileride tatmin olursunuz saygılar

benim için pek sorun değil hilmi bey. bu 3. sıfır aldığım opelim o yüzden pek bu konuları önemsemiyorum artık. şu anda hiçbir sorun teşkil etmiyor devir problemi benim için :) umarım sizde ileride tatmin olursunuz saygılar
Teşekkür ederim. İnşallah alışacağız.

Geri