Astra F Kullanıcıları Buraya

Hadiya İlker abi walla şimdi biraz daha korkmaya başladım:) ya cidden abi şimcik hiç eksiltmemesi lazım dimi:( ya daha 104.000de aldığımız sahibide bayan ama demekki aracı bitirip vermişler eğer öle bişey varsa cidden kötü olur çünkü sahibinin kocası babamın arkadaşı :D eşi kullanıyormuş durumları sıkışık olduğu için satmışlar:( peki İlker abi şimdi yağ çubuğunun maxdan kıl gibi başlayarak artıyo çubuğu kaplamaya şimdi ben öle görünce haliyle dedim yarıya kadar yakmış die hesap edip ekledim lakin bi yandanda içimden bi ses acaba o kıl gibide dursa acaba karterin dolu olduğunumu gösterir diede kafama takılmadı diil:(
peki ayıptır sorması İlker abi senin araç kaç kmde:sorry:
Burakcım benim araba 146 binde.ama motoru yaptırdıktan sonra henüz 7 bin yaptım.Ya şunu unutma.bi araba hararet gördüyse yağı eksik olarak binildiyse isterse toyota deği feriştahı olsun biter motor.mesela benden önce hararet görmüş benim motor.elimde patladı.yani opel gerçekten taş gibi ama doğru kullanılmadıktan sonra 50 binde de yağ yakmaya başlar her araba aynıdır unutma.ayrıca kıl gibi derken yağın inceliğinden mi söz ediyosun anlamadımbizim yağlar 10w40 olduğundan çok incedir.zor gözükür biraz.en az çubuktaki üst çentiğe kadar dolu olması lazım yağın

Burakcım benim araba 146 binde.ama motoru yaptırdıktan sonra henüz 7 bin yaptım.Ya şunu unutma.bi araba hararet gördüyse yağı eksik olarak binildiyse isterse toyota deği feriştahı olsun biter motor.mesela benden önce hararet görmüş benim motor.elimde patladı.yani opel gerçekten taş gibi ama doğru kullanılmadıktan sonra 50 binde de yağ yakmaya başlar her araba aynıdır unutma.ayrıca kıl gibi derken yağın inceliğinden mi söz ediyosun anlamadımbizim yağlar 10w40 olduğundan çok incedir.zor gözükür biraz.en az çubuktaki üst çentiğe kadar dolu olması lazım yağın
O yönden haklısın zaten İlker abi :good: bak onada lafım yok ne olursa olsun lakin arabayı zorlarsan oda ayrı tabiki;)
Ayrıca ben yağ çubuğunu sölemiştim şimdi max. çizgisinden başlayarak kenarından başlayarak ortanın üstündeydi direk yarıdan başlamıyordu yani max seviyeden başlayarak artıyordu:good: yanlış anlatmışım:sorry:

F kasaların genelinde yağ eksiltme problemi var zaten o yuzden fazla kafanıza takmayın

yağ yakma konusunda bişi diemem size bendede var ama doğru dürüst yağ eksillttiğini görmedim km 146,300 motorumda hala maşallahı var canavar gibi perf. egzos ve hava filitresi sayesinde yakıt biraz tuzlanıyo ama nazar değmesin süper yaniii :D:D:D daha motorum sağlam

Evet F Fan Club üyeleri az önce sanaiden geldim ve çırçrır sesi eksozcu sayesinde bulduk ve eksoz ucundan kaynaklanıyormuş:mad: saolsun ustam onu susturucunun ucunu kesip sonra nikelajı kaynattı veee zamanla kaynak yeri sıcak soğuk ve suyla temesı sayesinde kaynak yerinde delik oluşmuş ve nikelajdan çıkamayan dumanlar bu delikten çıkmaya çalıştığı için çıııır die ses çıkıyo şimdi sesi kesti eski homurtusuna kavuştu;) aslında özlemişimde sesini bide filtre taktmmı biraz daha homurtusu artar die düşünüyorum:) bide gelmişken şu yağ olayını araştırayım dedim ustam dedi ne yağ koydunuz dedi castrol magnatec 10w40 dedik önceki yağ neydi dedi selenaydı heralde dedik peki ondan önceki dedi ilk aldığımızda elf yağ kartı asılıydı:) ustada gayet normaldir dedi ve kesinlikle farklı yağ kullanmayın dedi çünkü farklı yağ kullanımı yağ eksiltme yapar dedi ve bi dahaki yağ değişminde kontrol edicez lakin ustada şöle dedi bi kere motoru açmak için bi kere düzensiz çalışması lazım dedi lakin senin motor saat gibi çalışıyo dedi sakın yağ yakıyo motoru açtırmak gerekir derse sakın açtırma die hatta uyardı:) çünkü motorun hem sessiz çalışıyo hemde bi gram sarsıntı yok açılsada bişey yapılamaz dedi ancak açmış olursun dedi:) walla dönerken kasırgayla eserek geldi:) HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN :good:

yağ yakma konusunda bişi diemem size bendede var ama doğru dürüst yağ eksillttiğini görmedim km 146,300 motorumda hala maşallahı var canavar gibi perf. egzos ve hava filitresi sayesinde yakıt biraz tuzlanıyo ama nazar değmesin süper yaniii :D:D:D daha motorum sağlam
nice bu kmlere Murat abi:) işte opeldende bu beklenir zaten;) ama tabiki hor kullanıldıktan sonra isterse feriştahi gelsi ölür tabiki;) ayrıca bende biraz elhamlı birisi olduğum için böle biraz abartarak konuşuyorum açıkcası:) işte huy abi naparsın bişey olur araba öldü die dolanan birisiyim:) ama bu huyum sayemdede kasırgaya gözüm gibi bakıyom hatta yeri geliyo gözümdende sakınıyom:) bakalım şu borçlar bitsin bi bakcaz bakalım şöle bi kaç bişeyler yapmak planlıyorum hayırlısı diyelim:)

Evet F fan club olduğumuza göre araçlarımızın teknik özelliklerini yazalım öle değilmi:) :
MakeOpel
ModelAstra 1.6 16V Saloon
Production
FamilyChassis and DimensionsChassis Type4/5S SAL
Number of Doors4
Wheelbase2606 mm (102.6 in)
Front Track1464 mm (57.6 in)
Rear Track1452 mm (57.2 in)
Length4252 mm (167.4 in)
Width1709 mm (67.3 in)
Height1425 mm (56.1 in)
Ground ClearanceLength / Wheelbase Ratio1.63
Weight1205 kg (2654.2 lb)
Weight Distribution (front/rear)Fuel Capacity52 litre (11.4 Imp gal , 13.7 US gal)
AerodynamicsDrag Coefficient0.28
Frontal Area2.06Cx0.58

Engine SpecificationsEngine ManufacturerOpel
Engine LocationFront
Engine AlignmentTransverse
Engine ConstructionCoolant TypeWater
Engine TypeDOHC
Number of Cylinders and PlacementS-4
Valves per Cylinder4 (total 16)
Engine Displacement1598 cc (97.52 cu in)
Bore79 mm (3.11 in)Stroke81.5 mm (3.21 in)
Bore / Stroke Ratio0.97
Unitary Capacity399.5 cc/cylinder (24.38 cu in/cylinder
Number of Main BearingsCompression Ratio10.5 : 1
Fuel System TypeSFi
Aspiration TypeNormal
Compressor Type-Intercooler TypeNone
Catalytic ConverterYes
Maximum Engine Power101 HP (75.3 kW)
Maximum Engine Power rpm6000 d/d
Maximum Engine Torque150 N.m (110.7 lb.ft , 15.3 kg.m)
Maximum Engine Torque rpm3600 d/d
Engine Torque at Max. Engine Power rpm119.9 N.m (6000 d/d)
Power / Weight Ratio83.8 HP/ton (62.5 W/kg)
Power / Engine Displacement Ratio63.2 HP/litre (47.1 kW/litre)

CO2 EmissionsFuel ConsumptionPerformance
0 - 80 km/h0 - 60 mph0 - 100 km/h11.5 s0 - 160 km/h80 - 120 km/h (in top gear)0 - 400 m Acceleration0 - 1000 m AccelerationTop Speed188 km/h (116.8 mph)

Gearbox and TransmissionTransmission
Type5MTop Gear Ratio0.89 : 1Final Drive Ratio3.74 : 1
Drive WheelsFWD

Handling, Suspension Geometry and BrakesSteering TypeSteering Turns (lock to lock)Turning Circle DiameterSuspension (front)Suspension (rear)Brakes (front/rear)Di/Di-S-ABS
Brake Disc Diameter (front)Brake Disc Diameter (rear)Wheels (front)Wheels (rear)Tyres (front)Tyres (rear)
BİDE ŞU ÖZELLİĞİN TÜRKÇESİ OLSA DAHA GÜZEL OLACAK:)
Ayrıca Celaleddin abi teşekkürler teknik servise açtığım topic sayesinde öğrenebildim:)

ya kasırga bide türkçe yazsan tamam ingilizcemiz varda o kadar ii deil:D daha ii olur diyorum :D:D:D

ya kasırga bide türkçe yazsan tamam ingilizcemiz varda o kadar ii deil:D daha ii olur diyorum :D:D:D
Walla Murat abi keşke bendede ii değilki bende yazdım belki türkçesini yazan olur die:) walla Murat abi kasırgaya sorcak olursan ona daha öğretemedik okuma yazmayı ona kalırsa işin dahada zor:) ingilizceyle başım dertte:( çat pat biliyoruz lakin burda terimler var onları çözemedim:(

Geri