Astra F Kullanıcıları Buraya

95 GL OV me yaklaşık 4 aydır biniyorum. 12.000 km yaptım. araba 168 000 MAAŞALLAH şanzumana hala açılmamış. küçük bir sorunu var onunda sorun olup olmadığını bilmiyorum ancak benim pimpirikliliğim olabilir. Ben gayet memnunum. LPG de kulandığım halde perfornamstan yana bir şikayetim yok.
Yakıt konusuna gelince. LPG de yolda sakin bir kullanımla 90 km sabit 7.5 lt LPG yakıyor. Ş içi ise o kadar sakın kullanmama rağmen 10.5 litrenin altına hala indiremedim. Ankaranın ş içi trafiği dur kalklarla dolu maaşesef. İst a yaklaştık gibi. Ben ezelden bir otomatik hayranı olarak kesinlikle öneririm. Şöyle düşün 168000 de hala revizyone girmemi bir şanzuman ve otomatik ustasınıon dediği "ben buna bu halde en az iki sene daha binerim abi." gerisi size kalmış...
ben daha 4 5 sene binerim diyorum barış abi:)

@ eskikasa yardımlarınız için tesekkur ederim şu anki birikimim 10k civarında ekim kasım gıbı 14k cıvarında olur diye tahmın edıyorum F mi G mi kasa karar veremıyorum hayırlısı dıyorum artık otomatik konusunda yardım beklıyorum

10k civarıyla f kasa alınır, arada kalan 4k da başka yatırımlarda kullanılabilir :D

bu ara ekonomik bakışım böyle oldu arabaya verilen fazladan paralara acıyorum
ama 14k ile 10k arasında temiz bi g kasa bakmak da mantıklı görünüyor, epeyce seçenek var çünkü onlarda da...

keyfe kalmış biraz ;)

14k-10k arası astra g temizi bulunmaz astraf in temizi bulunur

katılıyorum. 11.000 12.000 arası temiz her anlamda temiz (motor şanzumanda tutunda kapı içi döşemelerine kadar) F satra bulursunuz. Ve şu kasarını söyleyebilirim. memnuyiyet kelimesinin sözlük anlamı = F-sane astra. budur abi

bencede 10 12 arası çok temiz f kasa alınır.g kasaların temizi hiç yoksa 15 16...14 milyar olanlara bizde baktık bir ara ama km yüksek veya bakımsız araçlar.

ekim kasım gibi almayı düşünüyorum temiz bir araba çıkana kadar arayacagım yorumlarınız için tesekkur ederim

bugun bos durmadık follow mudur hollow mudue nedır yanı hollow me yaptırdık:Dkapıları kumandayla actıgımda 30sanıye angellarımve sıslerım yanıyo kumandayla kapatıncada oyle yakında vıdeosunu koyarım:D

Abi nasıl yaptınız onu ya bi anlatıversen :D

s.a
sevgili astra F kullanıcıları 2005-2007 yılları arasında 97 Astra F GLS kullandım maddı nedenlerle sattım aklımda bazı soru işaretleri var bu konularda yardımcı olursanız sevınırım
1.97 astra F kullanırken iki kere kilometre telim koptu bu F kasalarda kronık bır sorunmudur,bir miktar birikim yaptım 98 F GLS düşünüyorum aynı sorunu yasarmıyım
2.Astra F GLS otomatık vites nasıldır sorun yasarmıyım kullanım acısından artı ve eksılerı nelerdir,benzin sarfiyatını nasıl etkıler km/fiyat
3.artık bu seneden sonra F kasa alınırmı yoksa birikimimi ve zamanımı G kasa aramayamı yönlendirmeliyim
saygılarımla

Tekin bey merhaba,aramıza hoşgeldiniz.

Sorularınıza cevap vereyim hemen.

1) Kilometre teli benimde 2 kere koptu dert değil, hatta kopunca arıza lambası yakabilir ve durmaya yakın stop edebilir. Bunlar oluyor malesef. Dert etmeyin. Astra F lerde egr, kilometre teli kopması kroniktir. Amortisörlerde biraz kütük gibi malesef :) tüm çukurlar ve tümsekler rahatsız edici olabiliyor. Birde hararet göstergelerimiz sabit durmaz bizim. 90-95 arasında normal bir aracın fanı sabit tutarken Astra F lerde 100 derecede fan açar. Suyunu , radyatörü ve hortumları iyi kontrol edin.

2) Şanzımana mutlaka baktırın. Ben arabamı 2006 sonu gibi aldım, aldığımdan 4 ay sonra şanzımanın 1.vites dişlileri kırıldı malesef. 2.700 e yeni şanzıman koydurdum sıfır. Yağına ve dişlilerine çok dikkat edin alırken, otomatik şanzımanın yağı ve yağ basıncı araba çalışırken R yani geri vites konumundayken ölçülür, bunada dikkat edin. Artısı çok eksisi yoktur otomatik şanzımanın. Tam otomatiktir, easytronik ler gibi yokuşta kaydırmaz, frene basın araba dursun sonra hiç bişeye basmayın araba kaymaz ;) Ayrıca İstanbul için otomatik vites bence bir lüks değil gereklilik. İşim Maslak'ta evim Etiler'de, sabah 10 dakikada gittiğim yolu akşam 1.5 saatte geliyorum, manuel ile o eziyet çekilmez. Rahat edersiniz otomatik ile. Performans açısından da S yani sport tuşu vardır, devirli kullanmak istediğinizde S ye geçebilirsiniz. Yakıt tüketimide çok çok fazla değil. Sakin kullanırsanız 400 km gidersiniz şehir içi. Arkadaşımın 2005 Corolla HB vardı manuel di, o şehir içi 550 km gidiyordu 1 depo ile. 13 yaşında otomatik bir araba ile 4 yaşında manuel bir arabayı kıyaslayınca 150 km şehir içinde oynaması makul karşılanmalı. Çok dert etmeyin. Ayrıca Shell'in benzininden uzak durun çünkü çok katkı maddesi var, ben eskiden hep Shell alıyordum araba daha seri idi ama 350 km falan gidiyordum 1 depo ile. BP ye geçtim hem performansım azalmadı hemde 50 km kazancım oldu. Serviste 2 kez buji değiştirdim Shell benzin sebebiyle :)

3) Bütçenize göre G kasa bulursunuz ama temiz bulmakta zorlanabilirsiniz. Hatta otomatik vites G bulma olasılığınız malesef çok az.
Bence F kasa o bütçeye çok mantıklı bir seçim olur. Tertemiz bulabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım.

Keyifli forumlar diliyorum.

Geri