Astra F Kullanıcıları Buraya

Hakancım valla aslında dogru,bu nissan quaskahı diye bi küçük segmet bi jeep var.53.000.tl 1.5 dcı.aslında o da güzel dün deneme sürüşü yaptım.ne bilim yaa...bizim küçük biradere bi tane şahin aldım kırmızı 93 model tekirdağdan ilk sahibinden pırıl pırıl garaj arabası daha faturası duruyor.lpğ yi yeni ilk ben taktırdım.full orıjınal .5000.tl.valla geçen silivriye geldim.20 lik gaz attım çok rahat gittim geldim valla rahat yayla gibi.hehehhe jeep alana kadar al bi KUŞ.

cumartesi çekcem deniyim bi.dbeenmezsem sökerim:D

Hakancım valla aslında dogru,bu nissan quaskahı diye bi küçük segmet bi jeep var.53.000.tl 1.5 dcı.aslında o da güzel dün deneme sürüşü yaptım.ne bilim yaa...bizim küçük biradere bi tane şahin aldım kırmızı 93 model tekirdağdan ilk sahibinden pırıl pırıl garaj arabası daha faturası duruyor.lpğ yi yeni ilk ben taktırdım.full orıjınal .5000.tl.valla geçen silivriye geldim.20 lik gaz attım çok rahat gittim geldim valla rahat yayla gibi.hehehhe jeep alana kadar al bi KUŞ.
en güzeli aslında
arıza mı yaptı, parçanın kralı 50-100tl

bazen ben trafikte ayarsız gezenlere kıl olunca diyorum al bi şahin tak tüpü böyle dingillere de neresine denk gelirse geçir tamponu :)

Bu benim ilk arabam olduğu için fazla birşey bilmiyorum. Arabamı tam olarak yazayım size. 1994 model Opel HB. Arka tarafta Astra 1.6 Si ve yan çamurlukta GL yazıyor. 8 valf olduğunu öğrendim. 1.6 motor, 4 nokta enjeksiyonlu. LPG ci buna sıralı sistem olmaz olsada verim alamazsın bu araca enjeksiyonlu takacağız dedi. Neden olmaz diye sordum. Bu motor 4 enjektörden aynı anda püskürtüyor dedi. Sıralı sistemle uyuşmaz verim alamazsın dedi. Sıralı BRC ye 1600 fiyat çekti, bu zaten olmaz dedi. Arkasından 3 marka fiyatı daha verdi onlarda 1 tanesi sıralı 2 tanesi enjeksiyorlu. Bunlarda Eko Gaz sıralıya 900 BRC enjeksiyonluya 600 Femo enjeksiyonluya 400 dedi. Ama sıralı olmaz demişti sana ekogaz sıralıyı takalım güzel olur dedi, o olmuyor bu oluyor bende anlamadım:)

Bir diğer ustamıza gittim. Bakar bakmaz direk atiker sıralı takacağız buna dedi ve 990 lira fiyat çekti. Bende yukarıdaki anlattıklarımı onada anlattım. Hemen soralım dedi ve atiker şirketini aradı -inşallah atiker şirketini aramıştır- :) Aradığı kişi ustamıza atiker çeşitlerinden fullgrubun olacağını söyledi. zaten 3 çeşit varmış. Kafam allak bullak oldu. :confused:

Bu konudaki görüşlerinizi alabilirmiyim arkadaşlar, yardımcı olurmusunuz. 1 hafta içerisinde ruhsatı alacağım ve eğer taktıracaksam 1 hafta içerisinde taktırmam lazım.

Bu araç çok nokta enjeksiyonlu ancak sıralaması biraz değişik;enjektörler aynı anda yakıt püskürtüyor; bende aynı motorun 1.4 ü var ;ben önce enjeksiyonlu taktırdım herşey çok güzeldi, çekiş , gaza geçişi falan mükemmeldi; ancak bir süre sonra araç ters çalışma yapmaya başladı; bende bu işe iyice kafayı taktım; motor stop edilince tekrar çalışmaya başlıyordu; birçok lpg işi yapan kişiye sordum ve bu arabanın bunu yapacağını sorunu çözmek için aracı ya benzine alarak ya da gaz pedalına basılı tutarak stop etmem gerektiğini söylediler; bunları denediğimde sorunun çözüldüğünü gördüm ama bu da yakıt sarfiyatını etkiliyordu; dolayısıyla platinca marka sıralı sistem taktırdım ve ters çalışma sorununu araç birdaha yapmadı ;ancak full grup olduğu için yakıt biraz düzensiz;örneğin 10 tl gaz ile bazen 50 ,bazen de 65-70 km yol gidiyorum;bunun tabi yakıt kalitesiylede alakası var ama full grup araçlarda bence kendini ıspatlamış kaliteli italyan bir sistem taktırın; size tek nokta enjeksiyonlu olarak landirenzoyu önerebilirim ancak onunda ayar vanasının elektrikli olması gerekir;ancak bu şekilde ters çalışma sorununu yaşamazsıznız; ama bu kiti bulabilirmisiniz bilemem; bir ara bu tarz kitleri brc firması tofaş için üretmişti ve fabrikasyon olarak kuş serisi araçlara takılıyordu; eğer italyan bir markanın ayar vanası elektrikli tek nokta enjeksiyonlu bir kitini bulabilirseniz taktırın derim; atiker zavolli vs sıralı kitleri bu araçlarda kullananlar var ama memnunlarmı bilemiyorum;ben sadece şuan aracımın yakıt dengesialiğinden şikayetçiyim; bu arada şehir içinde gece 5 tl ile 45 km yol yaptım yakın zamanda ; bu da yakıttaki dengesizliğin ayrı bir göstergesi bence.....

en güzeli aslında
arıza mı yaptı, parçanın kralı 50-100tl

bazen ben trafikte ayarsız gezenlere kıl olunca diyorum al bi şahin tak tüpü böyle dingillere de neresine denk gelirse geçir tamponu :)

VALLA yolda gidiyorum herkes yol veriyor,duruyorlar çünkü karşısındaki şahin her an ne yapacagı belli olmaz:)şahinin tampon 20 tl opel astra f nın 100 tl.kafa kafaya girsek şahinin komple ön kısmı 120 tl opelinki 500.tl.bu gidişle vazgeçicem jeep almaktan.......:D

VALLA yolda gidiyorum herkes yol veriyor,duruyorlar çünkü karşısındaki şahin her an ne yapacagı belli olmaz:)şahinin tampon 20 tl opel astra f nın 100 tl.kafa kafaya girsek şahinin komple ön kısmı 120 tl opelinki 500.tl.bu gidişle vazgeçicem jeep almaktan.......:D
:D trafik stresi mi bizi böyle yaptı acaba :D

bide önüne kıranlar falan mesela, geçirsen kusur adamda çıkcak trafikte ama arabaya kıyamıyosun, şahin olsa göm kafadan :D
qashquai mi nası yazılıyo bilmiyom ama onun şekil gerçekten güzel.
ama sokakta gezdiğin arabaya 53bin lira da çok ya

hee o tam yazdığından çok şeker bi araba çok rahat havadar yüksek ama dediğin gibi çok para ya 53.000.tl.ama silivriye yerleşme durumum var.eger taşınırsam alırım hakancım,sonuçta parkım var,ev müstakil bahçeli.hergün gidip gelirim.100 km şehir içi karma 6-8 lt yakıyomuş.

hadi bakalım hayırlısı ;)
dacia onun taklidini yapmış :) şekil güzel olmuş bence
Dacia-Sandero-Stepway-5.jpg

dizeli 26300 lira

Son düzenleme:
Geri