Astra F Kullanıcıları Buraya

şeytan bazen opel astrayı sat.parasıyla klimalı doğan al.üzerinden kalan parayla arabayı modla çelik jant,lastik renkli cam bide pasta cila attınmı tamam.zaten tüpte vardır.tempra motorlu olanlarda zaten it gibi gidiyor.ucuza paso gezilir.bizim burdada tofaşada maholar kırolar tipi kayıklar biniyor

harun arkadaşım valla çok şükür,tipimiz yerinde kılığımız kıyafetimiz şeklimiz durumumuz düzgün,avrupa görmüş bi kişilik olarak şahine binebilecek kadar alçak gönüllüyüm.bu bünye kaldırır...

hakancım baktım sandero o

evet sandero stepway :)

şahinmiş hacı muroymuş hiç bakmam binerim
arabayla imaj olmaz. ya da bizden geçti

Arkadaşlar ben kendi düşüncemi söyledim.herkezin fikrine saygı duyuyorum.parasal durumum biraz daha iyi olsa gönül astra h binmek ister ama olayınca şahin reno fark etmeden bineriz evel allah

Bu benim ilk arabam olduğu için fazla birşey bilmiyorum. Arabamı tam olarak yazayım size. 1994 model Opel HB. Arka tarafta Astra 1.6 Si ve yan çamurlukta GL yazıyor. 8 valf olduğunu öğrendim. 1.6 motor, 4 nokta enjeksiyonlu. LPG ci buna sıralı sistem olmaz olsada verim alamazsın bu araca enjeksiyonlu takacağız dedi. Neden olmaz diye sordum. Bu motor 4 enjektörden aynı anda püskürtüyor dedi. Sıralı sistemle uyuşmaz verim alamazsın dedi. Sıralı BRC ye 1600 fiyat çekti, bu zaten olmaz dedi. Arkasından 3 marka fiyatı daha verdi onlarda 1 tanesi sıralı 2 tanesi enjeksiyorlu. Bunlarda Eko Gaz sıralıya 900 BRC enjeksiyonluya 600 Femo enjeksiyonluya 400 dedi. Ama sıralı olmaz demişti sana ekogaz sıralıyı takalım güzel olur dedi, o olmuyor bu oluyor bende anlamadım:)

Bir diğer ustamıza gittim. Bakar bakmaz direk atiker sıralı takacağız buna dedi ve 990 lira fiyat çekti. Bende yukarıdaki anlattıklarımı onada anlattım. Hemen soralım dedi ve atiker şirketini aradı -inşallah atiker şirketini aramıştır- :) Aradığı kişi ustamıza atiker çeşitlerinden fullgrubun olacağını söyledi. zaten 3 çeşit varmış. Kafam allak bullak oldu. :confused:

Bu konudaki görüşlerinizi alabilirmiyim arkadaşlar, yardımcı olurmusunuz. 1 hafta içerisinde ruhsatı alacağım ve eğer taktıracaksam 1 hafta içerisinde taktırmam lazım.

Bu araç çok nokta enjeksiyonlu ancak sıralaması biraz değişik;enjektörler aynı anda yakıt püskürtüyor; bende aynı motorun 1.4 ü var ;ben önce enjeksiyonlu taktırdım herşey çok güzeldi, çekiş , gaza geçişi falan mükemmeldi; ancak bir süre sonra araç ters çalışma yapmaya başladı; bende bu işe iyice kafayı taktım; motor stop edilince tekrar çalışmaya başlıyordu; birçok lpg işi yapan kişiye sordum ve bu arabanın bunu yapacağını sorunu çözmek için aracı ya benzine alarak ya da gaz pedalına basılı tutarak stop etmem gerektiğini söylediler; bunları denediğimde sorunun çözüldüğünü gördüm ama bu da yakıt sarfiyatını etkiliyordu; dolayısıyla platinca marka sıralı sistem taktırdım ve ters çalışma sorununu araç birdaha yapmadı ;ancak full grup olduğu için yakıt biraz düzensiz;örneğin 10 tl gaz ile bazen 50 ,bazen de 65-70 km yol gidiyorum;bunun tabi yakıt kalitesiylede alakası var ama full grup araçlarda bence kendini ıspatlamış kaliteli italyan bir sistem taktırın; size tek nokta enjeksiyonlu olarak landirenzoyu önerebilirim ancak onunda ayar vanasının elektrikli olması gerekir;ancak bu şekilde ters çalışma sorununu yaşamazsıznız; ama bu kiti bulabilirmisiniz bilemem; bir ara bu tarz kitleri brc firması tofaş için üretmişti ve fabrikasyon olarak kuş serisi araçlara takılıyordu; eğer italyan bir markanın ayar vanası elektrikli tek nokta enjeksiyonlu bir kitini bulabilirseniz taktırın derim; atiker zavolli vs sıralı kitleri bu araçlarda kullananlar var ama memnunlarmı bilemiyorum;ben sadece şuan aracımın yakıt dengesialiğinden şikayetçiyim; bu arada şehir içinde gece 5 tl ile 45 km yol yaptım yakın zamanda ; bu da yakıttaki dengesizliğin ayrı bir göstergesi bence.....

Tek nokta enjeksiyonlu dediniz, ama motor 4 nokta enjeksiyonlu yanlış anlamadım değilmi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben kendi düşüncemi söyledim.herkezin fikrine saygı duyuyorum.parasal durumum biraz daha iyi olsa gönül astra h binmek ister ama olayınca şahin reno fark etmeden bineriz evel allah

valla haruncum mercedese bindim 200e audı a3 vardı,toyota corolla bindim wolksvagen golf-polo bindim.

KISMET olur be...artık çok lüks bi makına gözümde yok...bu bünye neleri kaldırdı,teneke neymiş...^^^sarı şekerim^^hala seni arıyorum.yine takıldık bak:sorry::sorry::sorry::sorry:
inşallah gönlünden geçen bi astraya binersin.cam tavan olsun encoy sport paket:D

Benim 53 milyarım olsa hiç başka arabaya bakmam alırım bmw yi ;)

Başka sevdalara kapalıyız :D

330i%20Suveydan%20(30).JPG

Geri