Bu benim ilk arabam olduğu için fazla birşey bilmiyorum. Arabamı tam olarak yazayım size. 1994 model Opel HB. Arka tarafta Astra 1.6 Si ve yan çamurlukta GL yazıyor. 8 valf olduğunu öğrendim. 1.6 motor, 4 nokta enjeksiyonlu. LPG ci buna sıralı sistem olmaz olsada verim alamazsın bu araca enjeksiyonlu takacağız dedi. Neden olmaz diye sordum. Bu motor 4 enjektörden aynı anda püskürtüyor dedi. Sıralı sistemle uyuşmaz verim alamazsın dedi. Sıralı BRC ye 1600 fiyat çekti, bu zaten olmaz dedi. Arkasından 3 marka fiyatı daha verdi onlarda 1 tanesi sıralı 2 tanesi enjeksiyorlu. Bunlarda Eko Gaz sıralıya 900 BRC enjeksiyonluya 600 Femo enjeksiyonluya 400 dedi. Ama sıralı olmaz demişti sana ekogaz sıralıyı takalım güzel olur dedi, o olmuyor bu oluyor bende anlamadım
Bir diğer ustamıza gittim. Bakar bakmaz direk atiker sıralı takacağız buna dedi ve 990 lira fiyat çekti. Bende yukarıdaki anlattıklarımı onada anlattım. Hemen soralım dedi ve atiker şirketini aradı -inşallah atiker şirketini aramıştır-
Aradığı kişi ustamıza atiker çeşitlerinden fullgrubun olacağını söyledi. zaten 3 çeşit varmış. Kafam allak bullak oldu.
Bu konudaki görüşlerinizi alabilirmiyim arkadaşlar, yardımcı olurmusunuz. 1 hafta içerisinde ruhsatı alacağım ve eğer taktıracaksam 1 hafta içerisinde taktırmam lazım.