Astra F Kullanıcıları Buraya

sustalı yapmayıınnnn

Alarmın markasını biraz araştırdım ve buldum :D serpi star mış google da bakıyorum hep bmw anahtarlarına takılı sanırım kaliteli birşeymiş değiştirmesem mi acaba :D

Alican yazıları okurken Serpi star diye yazıcaktım sonuna ama sen bulmuşsun ... :) Bende de Serpi Star vardı ama sağ olsun yıkamacı motoru yıkıcam diye beynine su kacırdı ve mefta oldu...yerine cyclon taktırdım sustalı olandan ..Serpi stardan cıkan bağlantı kablolarını görmeliydinn..Bileğim kadar vardı nerdeyse...Bu İtalyan markasıymış ve pahalı bir alarmmış..Cyclon un sustalı anahtarına uydurayım dedimm ama anahtarcı bu sustalı kırılır abi sonra kontak değiştirmeye ugraşma sakat iş dedii,bende yaptırmadım..Ben senin yerinde olsam hiç ellettirmezdimm...Senin alarmın fiyatı ortalama 250-300 civarındaymış...

aslında benim asıl amacım sustalı anahtar değil. Yedek anahtarımız kayboldu. Arabanın tek bir anahtarı var. Allah korusun buna birşey olsa ne kapıları açabiliriz ne arabayı çalıştırabilir ne alarmı susturabiliriz :D Kumandada kopyalanamıyor. Birde alarmın küçük bir anahtarı vardı oda yedek anahtar üstündeydi oda kayboldu tabi. Bende düşündüm bir alarm alıyım hem sustalı olsun hemde Halil abi fikir verdi bagajı açma olayını filan yaparım. Benim kumanda iki tuşlu biri kapıları açıp kapatıyor biride panic. Pek bir fonksiyonu olan bir alarm değil. Ama kaliteliymiş onu öğrendim.

aslında benim asıl amacım sustalı anahtar değil. Yedek anahtarımız kayboldu. Arabanın tek bir anahtarı var. Allah korusun buna birşey olsa ne kapıları açabiliriz ne arabayı çalıştırabilir ne alarmı susturabiliriz :D Kumandada kopyalanamıyor. Birde alarmın küçük bir anahtarı vardı oda yedek anahtar üstündeydi oda kayboldu tabi. Bende düşündüm bir alarm alıyım hem sustalı olsun hemde Halil abi fikir verdi bagajı açma olayını filan yaparım. Benim kumanda iki tuşlu biri kapıları açıp kapatıyor biride panic. Pek bir fonksiyonu olan bir alarm değil. Ama kaliteliymiş onu öğrendim.
Demek sendede aynı dert var benimde yedek anahtarın şakülü kayık biraz :o bende o yüzden yedek anahtarı yenilemek istiyorum :(

Benim kumandada iki tuşluydu...Alarm takan arkadaşa gittim ilk olarak abi ne yapıyosun bu sökülürmü dedii..Bende beyni dağıldıysa sökülür dediim ...cyclon un sustalısını taktırdım iki tane sustalı veriyor..Ama ben ikisinide anahtarlara takılı olarak sadece kumandasını kullanıyorum...Valla arıza yaptımı kontakla ugaraşamm,birde bir sürü para isterler...
Ama senin durum farklı ...senin bileceğin iş ama iyice araştıır derim ben sökmeden önce...

Sustalı nasıl kırılıyor anlamadım. Anahtarın ucu mu kırılıyor?

Evet ....İki türlü açılan sustalı anahtar var..Biri ince taraftan pimli ve o dğrultudan açılan..diğeride geniş tarafından pimli ve o doğrultuda açılan..bendeki ince pimli olandan yani kırılma riski fazla olandan..Diğerinde ise risk daha az olsada bozulması kolay lanlardan..Yani iki türlüde kullanışlı değil...para tuzağı sadece..

Geri