Astra F Kullanıcıları Buraya

şamadıra arka koltuğun altında sağ tarafta olması lazım
depoyu indirmeden şamandıra sökülmesi lazım.

diskleri sökmeden taşla, dükkanda eli ayarlı bi ustan varsa tekeri sök araba liftteyken 5. vitese takıp 120de sabit tut teker hızını, usta da jet taşıyla taşlasın
balans derdin olmaz
sökersen tornacının çok dikkatli bağlaması lazım, orta eksene göre eğik bağlarsa balans yapar disklerin
frenlerken abs gibi titretir. balata-lastik-ön takım hepsinin canına okur.

depoyu indirmeden şamandırayı sökmek zor; ben geçen hafta söktüm depoyu; koltuğun altında olan benzin pompası; şamandıra deponun en altında kalıyır ve vidalı değil ,kavanoz kapağı gibi çevirerek takılıyor ve plastik; içerisinden hortum bağlı; dışarıyada bir hortum çıkışı var; depoyu indirip benzin boşaltmadan sökmek çok zor; benim araba benzinde sabahları çok geç çalışıyordu; depoyuı söktüm; dipteki benzini döktüm; hortumları yenileyip depoyu taktım; şimdi iki gün çalışmasa bile üçüncü gün tek seferde alıyor.....

depoyu indirmeden şamandırayı sökmek zor; ben geçen hafta söktüm depoyu; koltuğun altında olan benzin pompası; şamandıra deponun en altında kalıyır ve vidalı değil ,kavanoz kapağı gibi çevirerek takılıyor ve plastik; içerisinden hortum bağlı; dışarıyada bir hortum çıkışı var; depoyu indirip benzin boşaltmadan sökmek çok zor; benim araba benzinde sabahları çok geç çalışıyordu; depoyuı söktüm; dipteki benzini döktüm; hortumları yenileyip depoyu taktım; şimdi iki gün çalışmasa bile üçüncü gün tek seferde alıyor.....
ben unonun pompayı sökmüştüm şamandıra yanındaydı bizimkide öyledir diye düşünmüştüm.
yanlışmış demekki :)

Saolasın Hakan abi walla aynı ustam gibi konuştun :) :D 1lt yağ eklemeye gittiğimde ya neden böle oluyo dediğimde ingiliz anahtarıyla kovaladığını hatırlıyorum :kop: la git başımdan töbe töbe adamı günaha sokacak diyodu :kop: kaç defa dicez sana lan bunlarda normal diye :D

Magnatec konusuna gelincede dediğin gibi abi çoğu kişi koy magnatec bak keyfine diyo ama :( bu sene değiştirirken mobil koymayı düşünüyorum bi kaç sitedede GM yağ koydum eksiltme yapmıyor filan yazmış :D ama Mobil aklımda :) üstüne bi 2500 km daha yol yapayım değiştirecem ;) ya mobil yada castrol koydurcam ;)

Bu arada yağ konusunda cidden Hakan abi herhalde en fazla baş ağrıtan üye olarak nam salıcam :D o yüzden herkesten özür dilerim ;)

senin ki normal kardeş
benim ki 6 bin de 2 litre ekledim

usta bişe söylicem yanlız devirli kulandığım zaman hararet düşüyor o yüzden böyle kulanıyorum hararet genelde 90 ve100 de oluyor ama devirli kulandımmı düşüyor hiç dikkat etdiniz mi

benin ki de hemen 95-100 önümde kamyon varsa
100 olduğunda yola devammı yoksa
kenara mı çekeyim.

yağ yakamsının sebeklerini araştırdım ve genelde subap lastiklerinden veya subapğ gaytlarından dolayı yakıyor bu bizim motorlar istersenin deneyin hepiniz aracı yani 100 bin km yi devirmiş aracların hepsi yüksek devirlerde yağ yakar bunu nasıl anlarsını olduğu yerde deviri 6000ne kadar cıkarı arkadan beyaz bir duman atar o da subap lastiklerinin görevini yapamamasıdır yani subakdaki yağyı subakdan sıyıramıyor bu sefer onu yakıyor ve arkadan duman seklinde atar coğunu bunu göremezsiniz cünkü cok az miktarda yakar her seferin de öncelikle subap lastilerini değiştirceksiniz sonra bir tür onarı yağ var aslında onalıcı demeyelim kaca onleyici yanı motorun yani yagın havayla temaz etdiği yerleri kapatıyor ve beyaz bir sıvı seklinde beli olur motor soğduğun kas katı sertleşiyor ve bidaha da ordan kacak yapmıyor motorun ne kadar ısınırsa ısın ben böyle bişe yapdım bende oldu ama bunu ölçmenin en iyi yolu yağ değişiminde anlıcam tabiki sekmenlerin arasında kaln yalr yani motorun bazı yerlerin yine yağ kaldığı için otomatikman yağ eksilmiş olacak ama bir opel aracında 10000 de 1 litre yağ yakması bence cok düşük bir oran ve beni memnun edecek bir oran şimdi yağ değişimini bekliyorum tamamen işe yaryıp yaramadığını o zaman söylicem ama suanlık yağ eksirtmesi cok düş
kaça mal oluyor bu işlemler

Valla ben kıbrısa gittiğimde abartısız 1 ay 100 den inmedi hararet ama çok dur kalk e aşırı sıcaktan normal dediler birşey olmadı sonuçta.

istanbul trafiğinde de 100 de sabit, hava normal olduğunda bile çok dur kalkta 100 oluyo ondan sonra fan açar zaten, 100ü görünce dursak istanbulda biyere gidemeyiz :D

Şu yağ yakma olayındada mobil 10w60 koydurtmustum bu sefer full 10w40 daki gibi azaltma olmuyor kalın yağ sanırım ondan şu an 4bin km oldu gözle görülür birşey yok.

Geri