Astra F Kullanıcıları Buraya

Abi öncelikle çok teşekkür ederim çok ilgileniyosun benim sorunla.
Abi ben boğazı yaklaşık 1 sene önce [2000-3000 km olmuştur maksimum] temizletmiştim. O kadar az km de tekrar kirlenirmi?

İşin ilginci tekleme olunca arıza ışığıda yanmıyo zaten çok garip.Pedalda bi yumuşama yada sertleşmede yok. Çok garip. Buji kabloları,bujiler,o hava akışını sağlayan senin resmini koyduğun parça,benzin pompasına komple baktırayım diyorum. Cumartesi günü servisten alıp eve götürürkende çok hafif bi yokuşta ve epeyce ıslak bi yolda dur kalk yaparkende patinaja kaldı sanki manuel vites gibi. Tekrar düzeldi kendiliğinden. Ne dersin? Acaba o resmini koyduğun hava akımını sağlayan parça ve buji kablosunda olabilirmi tüm sorun?

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba
10 gündür giremedim
int modem arızalıydı.
umarım herkes iyidir

dediğim gibi astrayı sanayiye soktum
debryj baskı 160
triger 160
devirdaim 50
v kayış ve bilyası 55
yağ,buji,polen yağ filt değişti.100
175 işçilik. hallettim
aracı aldım rampa çıkarken -düz yolda bile_ 2. 3. viteste araç geri atmaya devir düşmeye başladı. sorun buji kablosu. bi tane çıkma buldum hallettik.
bu arada radyotör su damlatıyomuş antfriz koyamadık.
kışın ayvayı yedik.
1 haftadır sağlamdı. araç.

perşembe karabük e gittim geldim.
200 km de 16 litre benzin yaktı
çok değil mi ya? 27 krş falan

neyse sol jant ta yağ gördüm.
körük yırtlmış olabilir dediler. çarşamba götürcem bakalım. hem kışlık lastikleri de taktıracam.

özlemişim be dertlerimi paylaşmayı sizlerle 10 gün oldu be.
ne lanettmiş bu uydunet. 2 kez şikayet ettim anca geldiler.

Abi öncelikle çok teşekkür ederim çok ilgileniyosun benim sorunla.
Abi ben boğazı yaklaşık 1 sene önce [2000-3000 km olmuştur maksimum] temizletmiştim. O kadar az km de tekrar kirlenirmi?

İşin ilginci tekleme olunca arıza ışığıda yanmıyo zaten çok garip.Pedalda bi yumuşama yada sertleşmede yok. Çok garip. Buji kabloları,bujiler,o hava akışını sağlayan senin resmini koyduğun parça,benzin pompasına komple baktırayım diyorum. Cumartesi günü servisten alıp eve götürürkende çok hafif bi yokuşta ve epeyce ıslak bi yolda dur kalk yaparkende patinaja kaldı sanki manuel vites gibi. Tekrar düzeldi kendiliğinden. Ne dersin? Acaba o resmini koyduğun hava akımını sağlayan parça ve buji kablosunda olabilirmi tüm sorun?

Bu işaretlediğim parça aracın devrine etki eden bir parça ; gaz kelebek potasiyometresi diye geçiyor; hava debimetresi yerine bu var bizim araçlarda ; kelebeği temizletirken zarar görmüş olabilir; içerisinde bir metal parça var temizleme esnasında o parça düşürülmüş ve yerine uydurmasyon bişeyler takılmış olabilir; bu parçanın fişini çekip aracı bir ya da iki gün kullan eğer sorun yoksa arıza bu parçadan kaynaklanıyordur; en iyi sen test edersin bunu; fişi çekik olarak kullanman biraz yakıt artışına ve arıza lambasının yanmasına neden olur; bence denemekte fayda var....

hakan hoşgeldin :)

Efe şu senin arıza tam bomba çıktı ya
patinaj olayı ne ki? otomatik normalde kaçmaz mı hiç patinaja??
arızanın çözümünü görelim de yeni bişi öğrenmiş olalım, sağolsun halil baya değişik şeyler öğretmiş oldu

bu arada iç lambayı deneme amaçlı ledledim, şimdi daha temiz işçilikle bidaha ytapıcam foto çekip eklerim
bide küllüğün orası karanlık bende, nasıl sökerim küllüğü? biyerden 12 bulup orayı da ledlicem :) eskiden bi lamba varmış galiba yeri duruyor ama kendi yok :)

hakan hoşgeldin :)

Efe şu senin arıza tam bomba çıktı ya
patinaj olayı ne ki? otomatik normalde kaçmaz mı hiç patinaja??
arızanın çözümünü görelim de yeni bişi öğrenmiş olalım, sağolsun halil baya değişik şeyler öğretmiş oldu

bu arada iç lambayı deneme amaçlı ledledim, şimdi daha temiz işçilikle bidaha ytapıcam foto çekip eklerim
bide küllüğün orası karanlık bende, nasıl sökerim küllüğü? biyerden 12 bulup orayı da ledlicem :) eskiden bi lamba varmış galiba yeri duruyor ama kendi yok :)

forumca takipçisi olduk efenin sorununun;küllüğün orda elektrik var zaten ampülde var ama anca kendini aydınlatıyor; orta konsolu sökmen lazım o ampülü değiştirmek için; ben değiştirdim ama sigara içmediğim için pek işe yaramadı; konsolu sökmek için önce elfreninin ordaki vidalardan başlayıp vitesin oraya doğru gitmelisin....

forumca takipçisi olduk efenin sorununun;küllüğün orda elektrik var zaten ampülde var ama anca kendini aydınlatıyor; orta konsolu sökmen lazım o ampülü değiştirmek için; ben değiştirdim ama sigara içmediğim için pek işe yaramadı; konsolu sökmek için önce elfreninin ordaki vidalardan başlayıp vitesin oraya doğru gitmelisin....
ben de ondan korkmuştum :D

ya ben sigara içiyorum o kendini bile aydınlatmayan ampul bende hiç yok artık :D bi vakit bulursam orayı da ledlerim artık
iç lamba beyaz güzel oldu ama idareten 6 tane led (2 parça şerit) takmıştım, şimdi güzel bi parça hazırlayıp iç lamba camının tümünden ışık saçacak şekilde hazırlicam, tabi biraz da camdan uzaklaştırıcam ki nokta nokta olmasın..

10W yazıyor soketlerde demekki baya bi led sığrdırabilirim :)

Geri