Astra F Kullanıcıları Buraya

burak hayırlı olsun

mutlu doğrusun
benim de ilk araba
araçtan anlamazsan 1000 km yapmadan 1000 lira harcarsın
bi gaza geldim aldım
gidişinden memnunum mekanik masraf çıkarmadıkça
antfiriz ekleyince radyotöre 300 lira vermem umarım:(

Hakan radyatöründe ne var senin...ben kalorifer peteğini değiştirdim...Komple suyunuda değiştirip yeni antifrizde koydum şükür şimdilik bir şey yok....Bence sıkıntı yapma...Tofaş kullanmıyoruz her antfriz değiştirdiğinde radyatör patlasın...

Arkadaşlar geçen hafta yoğun bir çamura girdim arabayla öyleki kaputun iç kısmına kadar çamur sıcramış...Hatta araba yürür haldeyken garip sürtme sesleri falan geliyor...Kalın tabakalar var..Ben motoru yıkatmayı düşünüyorum ne dersiniz yıkatan oldumu hiç motor kısmını...Elektronik aksamlarda nerelere dikkat etmeliyim kendim yıkasam...?Mesela tüpün beyni falan sudan zarar görürmü?

Arkadaşlar geçen hafta yoğun bir çamura girdim arabayla öyleki kaputun iç kısmına kadar çamur sıcramış...Hatta araba yürür haldeyken garip sürtme sesleri falan geliyor...Kalın tabakalar var..Ben motoru yıkatmayı düşünüyorum ne dersiniz yıkatan oldumu hiç motor kısmını...Elektronik aksamlarda nerelere dikkat etmeliyim kendim yıkasam...?Mesela tüpün beyni falan sudan zarar görürmü?

Tüpün beynini kapatıp yıkatabilirsin; genelde işten kaçmak için akünün dibine koyuyorlar ecuyu orda su alabilir;yıkamacıya oraya dikkat etmesini söyleyip yıkatabilirsin; zaten distiribitör olmadığı için çalışmama gibi bir sorun olmaz ama buji kablo başları su alırsa araç tekler; yıkandıktan sonra kontrol etmekte fayda var; hava ile kurutma yapan bir yerde yıkatırsan daha iyi olur abi....

Halil aynen sana katılıyorum TÜV e girmeden önce yıkatmıştım motoru iyi bir yıkamacı arkadaş kimyasal ile yıkadı ve iyice kurutu tertemiz oldu...sorun da çıkmadı..kısaca işi bilen birisine yıkat derim..

Evet dediğiniz gbi...Yıkamacıya gittim tam 1.5 saat uğraştı çamuru cıkarmak için ...Tamamen altını ve motoru alttan üstten yıkattım...Zaten hemen tüpün beynini poşetle sar dediim..İş bitince hava tuttu her yerine özellikle buji kablolarını teker teker cıkarıp hava tuttu...Kornanın sesinin biraz değişmesi dışında bir sıkıntı yok...Yalnız benden sonra yarım saaatte dükkanı temizlemeye uğraşmıştır..Bana tam 30 tl ye patladı....

Hakan radyatöründe ne var senin...ben kalorifer peteğini değiştirdim...Komple suyunuda değiştirip yeni antifrizde koydum şükür şimdilik bir şey yok....Bence sıkıntı yapma...Tofaş kullanmıyoruz her antfriz değiştirdiğinde radyatör patlasın...

radyotör de su damlatması varmış çok hafif
radyotör takayıcı ekledim geçen ki bakımda
şimdi de antfiriz ekleycem
çok bi kaçırma olmazsa masraf yapmıycam

Evet dediğiniz gbi...Yıkamacıya gittim tam 1.5 saat uğraştı çamuru cıkarmak için ...Tamamen altını ve motoru alttan üstten yıkattım...Zaten hemen tüpün beynini poşetle sar dediim..İş bitince hava tuttu her yerine özellikle buji kablolarını teker teker cıkarıp hava tuttu...Kornanın sesinin biraz değişmesi dışında bir sıkıntı yok...Yalnız benden sonra yarım saaatte dükkanı temizlemeye uğraşmıştır..Bana tam 30 tl ye patladı....

ooo güle güle kirlet
resim koyda
parlak bir motor resmi görelim

Mutlu motor yıkanınca .. insan aaaaa ne güzelmiş demiyorum.. 30 da öok değil.. buralarda 20-25 arası yıkıyorlar..işi bilen hakkını istiyor...

naptın kardeş
monte ettin mi
resimleri ve montaj süresi anlatımını bekliyorum.

Yok kardeşim yaa. Paçalılkarı babamın arabasına istedik. Arabada elime geldiği günün ertesi satılınca paçalıklar kaldı elde. Ben düşünmüyorum zaten Orjinalinin bozuyor arabanın. İlgilenen varsa parçalar satılıktır.

Geri