Astra f Sfi & Astra H 1,6 t 180hp sizce hangisi ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nazi666
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Astra f sfi mi yoksa & Astra h 1,6 t 180 hp mi ...

• Kullanılan toplam oy
    36
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
katışmayın gençler :D

yen nesiller çok güzel bence yeni nesil 2.0 ve 1.6 turbolar yazılımlı olmak şartıyla c20let ve c36get haricindeki tüm opel motorlarından üstündür. atmosferik c20xe ile kıyaslamak mantıksız aşırı beslemelerin yazılımla şapkadan tavşan çıkarttığı her zaman ortada olan bişey. 299 bg lik sbd kitli c20xe niz ve 800 kilo kuru ağırlığınız olmadığı sürece bulaşmayın. şimdi ben 1934 te bi c20xe yaptım atmosferik 400 beygirle Türkiyenin en hızlısıydı onla deneseydik ayırırdı diye hayalet arabalar işin içine girebilir malum hayal gücü fazla geniş alzheimerlı kişiler var aramızda. c20xe lerin en hızlılarından bikaçını görmüşlüğüm var 2.0 turbo ve 1.6 turboların da sadece yazılım ve ufak değişikliklerle ne kadar büyük gelişme ve değişim göstermişliğine de bizzat şahit oldum.

Şahsen c20let ve c36get ten başka kuş tanımam ama turboyla atmosferik karşılaştırmak yanlış bence

biz zaten stock diyoruz işin icine sen onu ben bunu yapayım demiyoruz ki normal olarak sadece bi tane saglıklı astra gsi bi tane saglıklı astra h turbo bu kadar gelecekler 2 .vites denesinler bu kadar yoksa kim ne yüklemişse diye buraya konu acmıyoruz ki biz önder normal şekilde denensin videoyu göreyim tamamdır bu kadar ha illa videoda olmasına gerek yok düşünceleriniz almak istedim bi de o kadar ...

SFİ>1.6 GTC
2.0 GTC>SFİ
LET>2.0 GTC

Kimse poposunu boşuna yırtmasın yeni Herzaman Yenidir İleri Teknoloji.. Ama unutmamak gerekki Ne Varsa eskide var ;)

Konu başka yere doğru uzamış gitmiş malesef :( Konu GSimi 1.6T GTCmi ;) Merak ettiğim konu 1.6Tnin yanında gerçekten tutanabilecekmi GSi :D

Hemde hesapta teknik olarak yazıp amma da aşağılamışsınız GSI ı herşeyden önce 1.6 GTC Ayarı yerinde GSI ı yiyemez çünkü GTC 235 te devir kesiyorsa babasının hayrına kesmiyor 1.6 motoru sıkıştırdığında ve 235 gidebilmesi için silindirleri aşırı yakıt ile besleyip uzun şanzıman ile top speed i arttırmayı amaçladığınızda 1600 cc ile motor o basıncı kaldıramayacağı için 235 te limitlemişler keyiflerinden aman daha fazla basma diye limitlememişler üstelik 1.6 GTC sanki her bastığında 235 görebiliyormuş gibi konuşmayalım herşeyden önce 235 km öyle oyuncak bir hız değildir hele 1.6 bir motor için turbo bile olsa 1000 kg üzeri kasa ile oldukça zor bir değerdir ama 235 km ciğeri yerinde bir GSI için de çocuk oyuncağı olmasada kesinlike GTC den daha kolay ulaşılabilecek bir değerdir bu yüzden standart GSI standart GTC yi yer bilen bunun farkında zaten

Son düzenleme:
Erdinç kardeşim ben sana yumuşak demiyorum yeni nesil hesapta güçlü opel motorları için söylüyorum bu yüzden üzerine alınmana bir anlam veremedim

Sonuçta opel 20 yıl önce ürettiği bir makineyi hala aşamadı işte malesef gerçek bu, şimdi bunu yok varsayıp gözlerimizi kapayıp ışıltılı xenonlarına bakıp abi yeniler daha mı iyi dememiz gerekiyor... Adamlar yeni modellerde vw nin peşine takılarak tıpkı onun gibi bir direct injection gasoline turbo modeli tutturdu gittiler ve klasik turbodan vazgeçtiler ve evet sonuçta direct injection turboda 2.0 da vw nin en güçlüsünden de güçlü makine ürettiler ama yinede klasik turbonun altında kaldılar böyle olunca da bir LET in gücünü aşamadılar siz şimdi OPC nin 240 hp olan değerine bakmayın çünkü LET in üzerindeki 204 HP veren turbo hap kadar sırf bu yüzden irmscher alt yapı ile oynamadan sadece turboyu arttırarak 274 HP ye ulaşıyor kısacası opelde zaman geçti ama güç artamadı üstelik diğer taraftan vw bu kapalı turbo olan motoru bütün TFSI modellerine uyguladı Opel daha güçlüsünü üretmiş olmasına karşı bunu modellerine vw kadar fazla uygulamadı kısacası işler karışık ama bir gerçek varki Opel için olaya özellikle güç olarak bakılınca hala 20XE veya LET in gölgesinde kalmış durumda olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Bu yüzden de kıçında bir de OPC yazanlara özellikle yumuşak demek zorunda kalıyorum kusura bakmayın

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri