Selamlar
2005 Astra G Classic 1.4 Twinport aracımın dikiz aynası üstündeki lambayı led yaptım. Ayrıca arka tutamaklar lambalı değildi. Onları da okuma lambalı yaptım. Yapılanlar:
Sıradaki projem arka kapılarda düğme yok ve kapı açılınca lambalar yanmıyor. Arkaya butonları aldım, yakında onlara da tesisat çekicem.
Fotoğraflar en kısa zamanda yüklenecek.
2005 Astra G Classic 1.4 Twinport aracımın dikiz aynası üstündeki lambayı led yaptım. Ayrıca arka tutamaklar lambalı değildi. Onları da okuma lambalı yaptım. Yapılanlar:
- Şerit ledlerden üçerli kesip lehim yerlerine kablolar lehimledim. Bu kabloları (+) ve (-) gruplar halinde birbirlerine lehimleyip bağladım. Toplamda 15 led elde ettim. Bunları ön okuma lambasının içine yerleştirdim. Arkalarını elektrik bantıyla izole ettim. Renk tonu Xenonlarınkiyle aynı oldu ve beyaz ışık araç içini gündüz gibi aydınlatıyor, ama gözü alacak ve rahatsızlık verecek derecede parlak da değil.
- Opel GM sitesinden orjinal GM lambalı arka elciklerden aldım.
- Tavanı yanlardan açtırarak ön okuma lambasından iki kabloya ek yapıp elciklere kablo çektim. Böylece elcik düğmesi orta konumdayken kapılar açılınca öndekiyle beraber arkadaki lambalar da yanıyor.
- Far anahtarı düğmesini söktüm. Soketine karşıdan bakınca sağ üstteki ayağa kontaktan sürekli (+) voltaj geliyor. Bunun arkasından kablosunu sıyırıp ek yaptım ve elciklerin üçüncü soketine kablo çektim. Böylece kapılar kapalıyken elcik düğmesine basıp lambası yakılabiliyor.
Sıradaki projem arka kapılarda düğme yok ve kapı açılınca lambalar yanmıyor. Arkaya butonları aldım, yakında onlara da tesisat çekicem.
Fotoğraflar en kısa zamanda yüklenecek.