Astra h 1.3 CDTI hararet sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Keremj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Keşke sökmeden temizleyebilme yöntemi olsa :(

• Beğen
Tepkiler: Keremj
Hocam yazmayı unuttum fakat yaklaşık 2 yıl önce tamponu söktürüp motoru ve akşamları komple yikattim. Muhtemelen radyatör de dıştan yıkandı fakat içi sıkıntı, fakat İstanbul'a döner dönmez işimi garantiye almak açısından dediğiniz gibi söküp temizleticem, kalorifer peteğine de şu basıcam. Saygılar 😊

Hocam yazmayı unuttum fakat yaklaşık 2 yıl önce tamponu söktürüp motoru ve akşamları komple yikattim. Muhtemelen radyatör de dıştan yıkandı fakat içi sıkıntı, fakat İstanbul'a döner dönmez işimi garantiye almak açısından dediğiniz gibi söküp temizleticem, kalorifer peteğine de şu basıcam. Saygılar 😊
Kerem hocam tıkanma olayı önemli. kalorifer suyunu ve buharını komple içine atar haberiniz olsun..

Merhaba sevgili forumdaşlar, umarım hepiniz iyisinizdir. Yaklaşık yarım saat önce kalorifer tıkanıklığını çözdüm. Kaloriferin çıkış hortumunu sökerek işe başladım. Hortumu söktüğümde hiç su akmadi. Böylece kalorifer olduğundan emin oldum sorunun. Devamında çıkış yerine bahçe hortumu bağladım. Sonra gaza bastım. İlk başlarda hiç su gelmedi fakat gaza sürekli olarak yuklenince su baya akmaya başladı ve içinden acayip pislik çıktı. Pislik çıktıkça kalorifer sıcak vermeye başladı. Kalorifer artık ateş gibi verince horumu geri yerine bağlayıp antifirizli suyla sistemi doldurdum. Şu an ateş gibi üflüyor ve sanırım artık herhangi bir hararet riski kalmadı. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim 😊

• Beğen
Tepkiler: Hasip
Geri