R
ryanwilliams
Bilgi Girilmemiş
Ynt: Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri
Tamam kardes babasini aradim ulastim o degilmis eyvallah
Tamam kardes babasini aradim ulastim o degilmis eyvallah
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ofer link' Alıntı:Burada tüketim değerlerini paylaşırken yanına ortalama süratlerimizi de yazsak daha gerçekçi veriler elde etmiş oluruz, misal aracım 1500kmde ve hiç sıfırlamadım, ortalama süratim 35km/saat, ortalama tüketimim 6.2litre.
warlordares link' Alıntı:ortalama sürati her zaman yazmanız olmuyor. nedeni ise;
1 depoyu kaç km ile gittiğiniz önemli. 2. depoya geçince otomatikman sıfırlamanız ve yeniden veri almanız lazım. Eğer böyle yapmazsanız önceki veriler de ortalamaya girer... Örneğin;
15000km oldu bir dönem 40km ortalama geldi. Bir başka depoyu 90 ortalama ile bitirdim.. .. şehirlerarası kullanıp şehir içine girincede ve dizel olduğu için uzun yoldan sonra 1-2 dk bekleme süresi de ortalama hızı etkiler...
Ankara-Kütahya-Ankara yaptığım zaman 90-100 km şehirlerarası yolculuk yaptım 5 kişi klima açık... sonrasında 1 kişi şehiriçinde dolandım 40-50 ile... dur kalk vs... otomatikman hız düşer ama yakı tüketimi artmaz... Ayrıca hız düştüğü zaman yakıt da azalmıyor... Örneğin 4.viteste 50 ile giderken tork aralığında olmadığı için yüksek yakarken 65 ile gidince en normal düzeyde yakıyor. Ben kendi aracımda 90-95 arasını en az yaktığı aralık olarak görüyorum çünkü tam tork başlangıcı...
şşöyle bir yöntem izlenebilir... her depoyu alışınızda hem ortalama tüketimi hem de hızı sıfırlarsınız o zaman yazabilirisiniz...