Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J 1.3 Dizel Yakıt Tüketimleri

albertxx link' Alıntı:
Yakıtınızı aldığınız firmayı değiştirin shellden alıyorum 10bin km oldu hiç yapmadı diyebilirim dpf uyarısı hiç vermedi.

Opet den alıyorum sürekli. Bizim buralarda Shell yok. 30 km de var

Sürekli kısa yol mu kullanıyorsunuz acaba? Eğer öyleyse arada bir uzun yol kullanın kısa sürüşlerde dpf dolmasında etkilidir.AMa genel manada korkulcak birşey yok rutin bir işlem :)

albertxx link' Alıntı:
Sürekli kısa yol mu kullanıyorsunuz acaba? Eğer öyleyse arada bir uzun yol kullanın kısa sürüşlerde dpf dolmasında etkilidir.AMa genel manada korkulcak birşey yok rutin bir işlem :)

Evet sabaları işe gidip geliyorum. 4 km gidiş 4 km geliş. evden işe gittiğimde motor tam ısınmıyor bile 50C anca oluyor. belki 2 haftada bir 150 km uzun yol yapıyorum. o kadar.

İşten dönerken en azından 2günde 3günde 1 biraz dolaşın öyle gelin dpf temizliği uyarısı çıkmasını beklemeyin.Kısa mesafe dpf yi dolduruyor biraz dolaşın hava alın çevre güzel filan :) o temizliğini gizliden temizler sıkıntı kalmaz.Birde yüksek devirde kullanın bu gezintide aracı hiçbir sorunu kalmaz :)

albertxx link' Alıntı:
İşten dönerken en azından 2günde 3günde 1 biraz dolaşın öyle gelin dpf temizliği uyarısı çıkmasını beklemeyin.Kısa mesafe dpf yi dolduruyor biraz dolaşın hava alın çevre güzel filan :) o temizliğini gizliden temizler sıkıntı kalmaz.Birde yüksek devirde kullanın bu gezintide aracı hiçbir sorunu kalmaz :)

Tamam teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız.

Aracım 1.3 Dizel ve 10.500 km oldu şehiriçi yakıt tüketimim 6 litre ile 6.7 arasında gidip geliyor sürekli istanbul trafiğinde geçiriyor zamanını araba dpf olayına gelince araç 10.500 oldu bir kere bile uyarı vermedi sürekli shell istasyonundan alıyorum ve uzun yol yaptığım için sanırım

bugüne kadar toplam 770,73 litre yakıt alıp 3386,89 tl ödemişim. karşılığında 16310 km yol yapmışım...

Ekli dosyalar

• tuketim.webp
    tuketim.webp
    54.1 KB · Görüntüleme: 5

Cosmo link' Alıntı:
bugüne kadar toplam 770,73 litre yakıt alıp 3386,89 tl ödemişim. karşılığında 16310 km yol yapmışım...

Abi senin bu tablolarını kıskançlıkla takip ediyorum. (:

benim 6,2 çıktı tüketim. chipi çıkardım ondan sonra artmaya başladı gibi ya da soğuyan havalarla ilgili mi ama sanmıyorum bizim buralar çokta soğuk değilki

Geri