Arkadaşlar merhaba. Astra J 2013 1.4 Turbo Otomatik sahibiyim. Aracımı 1 yıldır kullanıyorum, km 83.000 ve araç lpg'li. Aracımda çözülemeyen bir sorun var. Şanzuman yağını ilk kez 80.000 de tavsiye üzerinde değiştirdim. Sorunum, araç ışıklarda vites D de iken kalkışlarda vuruntu yapması. Fakat bu vuruntuyu bazen hiç yapmıyor bazı günler ise günde 4-5 kere yapıyor. Ayağımı frenden çektiğimde bir anda arkadan sanki motorsiklet tarzında ufak bir araç çarpmış hissiyatı veriyor. Ama vites geçişleri muazzam ve DSG konforunda. Bahsettiğim vuruntuyu yapmadan önce ben bunu yapacağını farkediyorum Şöyle ki aracı ışıklarda D konumunda beklerken azcık çektiğimde araç milimetrik de olsa öne gitme eğiliminde oluyor. Bu sıkıntıyı yapacağı zaman ayağımı yavaş yavaş frenden çekmeme rağmen araba ileri gitmiyor ve komple kaldırdığımda da sanki bir anda iktiriyor. Verdiği hissiyat sanki fren balataları bir anda bırakıyor gibi. Bunu anladığında frene tekrar köküne kadar basıp ayağımı çektiğimde düzeliyor. Araçta herhangi bir arıza kodu vs. de yok. Şanzumancı da çözemedi. Ama bu araçlarda tipik selenoid ve beyin arızası var deyip geçiştirdi. Sizce bu problem neyden kaynaklanabilir ?