Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

Ynt: Astra J 1.4 turbo yakıt sarfiyatı....

Tolga KARACA link' Alıntı:
Arkadaşlar selamlar, Ankara dan şimdi geldik..

Dönüşte araçta 5 kişiydik (sadece iki yolcu yaklaşık 200kg geliyordu!) ve birçok valiz/çanta ile araç tabiri caizse "yere yapıştı"

Ankara da ş.içi 6.5 civarı olan ortalama tüketimim uzun yolda da aynı kaldı, işin anlamadığım yanıysa çevre yollarda uzunca süre 6. viteste 140-160km hızla gittiğimde de bu ortalama artmadı, gene Balıkesir den sonra resmen rezil hale gelmiş olan Edremit yolunda da 3. vites 50 - 60km hızlarda gitmeme rağmen ortalama değişmedi.
6. viteste yüksek hızlarda giderken anlık veriler 9 ila 16l/100km arası değişirken 3. viteste uzunca süre 5 - 6l/100km anlık veri ile gittim çünkü sürekli çukur, iri taş ve asfalt parçaları çıktığından gaza neredeyse hiç yüklenmiyordum..

Dönüşü 750. km de son çeyreğin altına yaklaşan depoyu da 210 liraya doldurmuştum..
Hadi geçmiş olsun :)

tomacco link' Alıntı:
hoşgeldin abi.
Bizim tüketimler daha 9,5 lt lerde henüz düşmedi.aşağılara.

Sağol Memhet,

Tüketim olayları çok detaylı, geri dönüşte araç epey yüklüydü ağır giderken daha fazla tüketiyordu hızlanıp fazladan ağırlığın ataletinden kurtulmak gerekiyormuş demek..

bende aracımı bugün teslim aldım. erzurumdan bayiden aracı aldım ve yan tarafında bulunan petrol ofisinden depoyu fulledim. 260 tlye doldu. oradan direk olarak ığdıra geldim. 350 km yol yaptım. 110u sadece bir kere geçtim.oda 5-6 saniye kadar 120ye çıktım sollama yaparken. yolun çogunda CC kullandım. evin önüne geldigimde ortalama hız 70,ortalama tüketim 6,3 gözüküyordu  ve sadece çeyrek depoya 350km yol yapmış oldum.

onur-gul link' Alıntı:
bende aracımı bugün teslim aldım. erzurumdan bayiden aracı aldım ve yan tarafında bulunan petrol ofisinden depoyu fulledim. 260 tlye doldu. oradan direk olarak ığdıra geldim. 350 km yol yaptım. 110u sadece bir kere geçtim.oda 5-6 saniye kadar 120ye çıktım sollama yaparken. yolun çogunda CC kullandım. evin önüne geldigimde ortalama hız 70,ortalama tüketim 6,3 gözüküyordu  ve sadece çeyrek depoya 350km yol yapmış oldum.
maşallah diyelim. :)
Benim tosun ortalama hız 30 km ve ortalama tüketim 9,5 lt şimdilik maşallah diyorum istanbul trafiği için. :)
4.000kmde tosunum. :)

Arkadaşlar kardeşimin Corsa sı ile geziye çıktık, araç şimdilik 1100km lik yolu 250liralık benzinle geldi ki yolda genelde süratliydik ve araç 5 vitesli, vitesleri de kısa oranlı olmasına rağmen epey az yakıyor hatta düzlükte 5. viteste 80km ile anlık tüketim 3.5-4.5 arası değişirken çok dik olmadıkca yokuşlarda da 7.5l/100km anlık tüketim sergiliyor..

Tolga KARACA link' Alıntı:
Arkadaşlar kardeşimin Corsa sı ile geziye çıktık, araç şimdilik 1100km lik yolu 250liralık benzinle geldi ki yolda genelde süratliydik ve araç 5 vitesli, vitesleri de kısa oranlı olmasına rağmen epey az yakıyor hatta düzlükte 5. viteste 80km ile anlık tüketim 3.5-4.5 arası değişirken çok dik olmadıkca yokuşlarda da 7.5l/100km anlık tüketim sergiliyor..
Togi okula onlami gittiniz
Corsada cok ufak yaw

Hee bunla geldik, içi geniş kanka bakma dışardan tefecik limoncuk olduğuna, sınıfına göre oturaklı rahat ama mabad Astra ya alışınca tabi biraz gürültülü geldi.

Geri