Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

anladım.. ben bir depo ile bilmem kaç bin km yapıyorrum diyenlere hayırlı traşlar demeniz üzerine yazdım zaten.. benim için bir araç bir depo ile 850 den az yapıyorsa çok yakıyor,850 ile 1000 arası yapıyorsa az yakıyor, 1000 i geçiyorsa hiç yakmıyordur..çünkü aracı ani hızlanmalarla çok zorlarım.. çok hızlı araç sürmem ama çoğu kez dip gaza yakın ani boostlarla aracı 100-120 km/h süratlere getirmeyi severim.. dediğiniz gibi megane ı bir de gazın altında yumurta varmış gibi kullanırsam heralde yakıt hiç bitmez gibime geliyor :D çünkü şuan son aldığım depoda km yi sıfırladım ve toplam 140 km gibi bir şey yaptım..valla yakıt ibresi yerinden bile oynamadı  bravoo

Benzinli araçlarımla da dizel araçlarımla da tüketim konusunda sıkıntı yaşamıyorum* ama forum yüzünden nem kapar oldum, en iyisi konuyu fazla düşünmemek  :D

*2010 Doblo 1.3Mj e 6 litreden az yaktıramıyorum sadece!

ben genelde hep sehırıcı kullanıyorum samımı bır sekılde soyluyorum 10.8 ın altını gormedım  evil_Chamaillerie

aslında bende ort 7 lt yakmasını beklemıyorum tabıkı ama otomatık vıtesın cıft kavramalı olmamasından dolayı bu kadar yuksek oldugunu dusunuyorum

Son depoyu aldığımdan beri hiç 6. vitesi kullanmadım; hep 4. viteste 110 km civarı + klimayla kullandım ayrıca haftasonu bir yakınımı hastaneye yetiştirmek için sürekli 3 ve 4. viteslerde tam gaz kullanmam gerekti*

Az önce yarıya inen depoyu fulledim; 300 km de 27 litre ile doldu yani 100km de 9 litre yakmış, yol bilgisayarı 9.1l/100km gösteriyordu.

* Daha öncede acil hasta taşımıştım ve dörtlüleri yaktığımda diper araç sürücüleri er ya da geç farkediyordu, Astra nın sis farı seviyesinde kalan dörtlüleri yol üzerinde sanırım çok zor görülüyor uzun far yakmadıkca kimse yol vermiyordu!

az önce depoyu fulledim şimdiye kadar 1090 km yapmışım Ortalama yakıt tüketimim ş.içi 9.1 lt/100 km  dancee greatt
Dahada düşecek 8'e indirmek istiyorum arabam 1.4 T 140 hp  A.S

9 litrelik ortalama bugünkü Balıkesir seyahatinde 7 litreye düştü.

Bu aralar buralarda hava çok nemli araç klimasız kullanılmıyor, serviste basınçlarını "hayli" indirdiğim lastiklerde tüketimde kendini hissettirse de gene de araç bu haliyle bile kendinden zayıf ve hafif benzinliler kadar az yakabiliyor.

tekrar full depo deneyemedim ama 100 tl ile yarı depo gibi duruyor ve 186 kmde ışık yakıyor. kullanımın etkisi olduğunu düşünüyorum tabiki de ama ortalama 12lt civarında yakıyor.

Tolga KARACA link' Alıntı:
9 litrelik ortalama bugünkü Balıkesir seyahatinde 7 litreye düştü.

Bu aralar buralarda hava çok nemli araç klimasız kullanılmıyor, serviste basınçlarını "hayli" indirdiğim lastiklerde tüketimde kendini hissettirse de gene de araç bu haliyle bile kendinden zayıf ve hafif benzinliler kadar az yakabiliyor.

1850-4900 devir arasında sürekli üretilen dev gibi 200Nm lik torkun güzelliği :)

eketen link' Alıntı:
1850-4900 devir arasında sürekli üretilen dev gibi 200Nm lik torkun güzelliği :)

Bir de ben bu özellikten faydalanıp 5 özellikle 6. vitesi daha sık kullansam keşke  :)

Sürekli alt devirlerde kullanınca motor hızla kurum bağlanacakmış gibi bir hisse kapılmaktan kendimi alamıyorum  011zaa

Geri