Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

manuel.çok sabırlıysam eger yazdıgım degerlerin alt sınırında oluyorum. ama malesef gaz pedalı beni cagırıyor hep. ve genelde ust sınırlarda yaşıyorum ;D

ahanda 515KM yaptım hee bir depoyla! biraz stabil sürmek gerekiyor aracı, bide 150KM filan uzun yol yaptım. hedef bir depoyla 550KM şimdi  general_Dancing

Anlık tüketim ekranı 4.5-6.5 litre arası değişiyor, yakıt göstergesine göre de çeyrek depoyla 213km gitmişim, 100km gidip depoya benzin ilave ettiğimde de 6 en fazla 7litre alıyor ama ortalama tüketim tablom sürekli sıfırlasam da hep 9litre civarı yazıyor  032questn 032questn

Ortalama tüketim ekranı sanki geneli değil de arada yaptığım -anlık- performanslı kullanımlardaki maksimum tüketim düzeyini baz alıyor!  8)

kalkışta yazan 25 - 40 litrelik tüketimlerde ortalamayı etkiliyor...
genelde araçlar 20 - 45 km arası giderken, 50 - 90 km arası gittiğinin
iki katı fazla yakıt tüketir.... buda ortalamayı etkiler...
araç hepsini hesaplıyor.... saniyeleri bile hesaplıyor.... reel ortalamayı bulmak için...!!
o yüzden de 9 litre yazıyor sizin ekranda....

Dün 4 kişi + klima açıkken genellikle sakin, yer yer süratli bir sürüşle Ayvalık a gittik.

Bu kez 6. vitesi de kullandım ve sıfırladığım ortalama tüketim ekranında verilen değer 6.3 litreydi..

Şuan aracım 108 Km'de...

Şehir dışı kullandım genellikle %80

Çoğunlukla hız sabitleyici 100Km/s ayarlı şekilde gittim...

100. km'de 9.0'dı

108. km'de 8.5 oldu

yüzde 80-90 otobanda kullanmama rağmen 8.5 çok değil mi sizce de?

Kaça iner inse inse 2000 km olduğunda acaba?

7'ye inse süper mutlu olcam da...

100 km 6. viteste 7 nin bile altına inebilir zamanla çünkü 90 a sabitken 5.5-6 görmek mümkün yolun ve yükün şartlarına göre değişir ve aracınız çok yeni zamanla inecektir

astraowner link' Alıntı:
100 km 6. viteste 7 nin bile altına inebilir zamanla çünkü 90 a sabitken 5.5-6 görmek mümkün yolun ve yükün şartlarına göre değişir ve aracınız çok yeni zamanla inecektir

Bu biraz içimi ferahlattı :) Bir de hız sabitleyiciyi kullanınca daha az yakacakmış gibime geliyor sanki. Böyle bişey var mı acaba? Kendi ayağımla 100'e sabitlesem de aynı mı yakar ki?

kendi ayağınızla 100 km de civarında seyredersiniz ama tam 100de sabit gazla gidemezsiniz yani anlık çok basarsınız araç daha tepki bile veremeden çekersiniz ama o anda benzin fazladan gitmiş olur bile bu nedenle cc daha tasarruflu bir kullanım sunuyor sadece yokuş çıkarken cc den çıkarıp kendiniz kullanırsanız cc özellikle uzun yolda büyük bir tasarruf sağlıyor

cotyora link' Alıntı:
[quote author=astraowner link=topic=175.msg40170#msg40170 date=1310736455]

Bu biraz içimi ferahlattı :) Bir de hız sabitleyiciyi kullanınca daha az yakacakmış gibime geliyor sanki. Böyle bişey var mı acaba? Kendi ayağımla 100'e sabitlesem de aynı mı yakar ki?
[/quote]
arac kilometresi arttıkca yakıt tüketimi düşüyor . ben cc ile 100 km sabitleyerek 500 km gittim. kimi zamanlar 120 ye kadar cıktım, 80 e kadar da düştüm. ama ortalama 100 km/saat hızla gittigimi söyleyebilirim. yakıt tüketimim ortalama 6.2,    olup şu anki toplam kilometrem 12000

Geri