Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

Daha önceki Hiçbir arabamda 6. vites olmadığından, sanıyorum ben varlığını unutuyorum bu vitesin..Yalan söylemiş olmak istemem ama herhalde daha hiç atmadım 6.vitese.Gerçi uzun yola da hiç gitmedim (bir kere Bursaya gitmiştim onu saymazsak) zaten şehir içinde de bırak altıyı beşe bile atmaya fırsat kalmıyor çoğu zaman..

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=eketen link=topic=175.msg37341#msg37341 date=1308614270]

1850-4900 devir arasında sürekli üretilen dev gibi 200Nm lik torkun güzelliği :)

Bir de ben bu özellikten faydalanıp 5 özellikle 6. vitesi daha sık kullansam keşke  :)

Sürekli alt devirlerde kullanınca motor hızla kurum bağlanacakmış gibi bir hisse kapılmaktan kendimi alamıyorum   011zaa
[/quote]

Yaşasın carbonclean :)

eketen link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=175.msg37346#msg37346 date=1308616306]
[quote author=eketen link=topic=175.msg37341#msg37341 date=1308614270]

1850-4900 devir arasında sürekli üretilen dev gibi 200Nm lik torkun güzelliği :)

Bir de ben bu özellikten faydalanıp 5 özellikle 6. vitesi daha sık kullansam keşke  :)

Sürekli alt devirlerde kullanınca motor hızla kurum bağlanacakmış gibi bir hisse kapılmaktan kendimi alamıyorum   011zaa
[/quote]

Yaşasın carbonclean :)
[/quote]

+1

serhattan link' Alıntı:
az önce depoyu fulledim şimdiye kadar 1090 km yapmışım Ortalama yakıt tüketimim ş.içi 9.1 lt/100 km  dancee greatt
Dahada düşecek 8'e indirmek istiyorum arabam 1.4 T 140 hp  A.S

hocam bende ay başında aldım arabayı 820KM 'deyim. ortalamam 11,5 lt /100km hala, tamamen şehiriçi kullanım.
10'un altına düşebilsem öpüp başıma koyacağım :)
hiç atik kullanımınız yok sanırım? sakin kullanıyorsanız, bunu nasıl başarıyorsunuz gaza basmadan? :)
bir de şu söz bir şehir efsanesimidir yoksa gerçekmi: "araç daha yeni, 3-4bin km'den sonra daha az yakacak"  :)

benim araç dizel. 3200km'de bariz bir şekilde yakıt tuketimi azaldı. menzil uzadı. ama ben bunu biraz da havaların ısınmasına baglıyorum...

ikinci full depom bitmek üzere çeğreğin hafif altında menzil 90 küsür.. şimdiye kadar yaptığım yol 300 km :)
ortalama 11-12 litre 1.4 turbo otomatik aracım
umarım 10 litreye düşer düz hesap 500 gitse bana yeter artar
araç 2400km de

drbatuhan link' Alıntı:
ikinci full depom bitmek üzere çeğreğin hafif altında menzil 90 küsür.. şimdiye kadar yaptığım yol 300 km :)
ortalama 11-12 litre 1.4 turbo otomatik aracım
umarım 10 litreye düşer düz hesap 500 gitse bana yeter artar
araç 2400km de

hocam aynen katılıyorum :)
500KM psikolojik sınır sanırım, 500'ün üstündeki her bir km altın değerinde :p

arkadaşlar su an aracım 12000 km de. şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki benim arabanın motorundaki araçlar için artık genel ortalama şehir içi 8-9 lt, şehir dışı 6-7.5 lt/100 km.  bundan ne aşagı oluyor , ne de yukarı. degerlerin bu oynaklıgı ise tamamen turbo motora içimizden gelen tepkiyi vermekle alakalı dancee

Sanırım forumun en şanslı 1.4T kullanıcıları arasındayım. Evim İzmir Bucada iş yerim ևiğli / Organizede günde git gel 70 km çevre yolundan bir yolum oluyor. Bir ayda 2700 km yaptım ort 6.5 lt / 100km. Arada Tireye kaçıyom Aydın otobanından 160/170km  sabit hızlarda 7.5-8lt yakıyo keyifler güzel bide benzinden alınan garip vergiler biraz düşse tam olacak.

dinojasie link' Alıntı:
arkadaşlar su an aracım 12000 km de. şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki benim arabanın motorundaki araçlar için artık genel ortalama şehir içi 8-9 lt, şehir dışı 6-7.5 lt/100 km.  bundan ne aşagı oluyor , ne de yukarı. degerlerin bu oynaklıgı ise tamamen turbo motora içimizden gelen tepkiyi vermekle alakalı dancee

sizin AS mi manuel miydi? baya iyi bir performans, yeterli bence hocam :)

Geri