Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=cancanada link=topic=175.msg49574#msg49574 date=1317675772]
arkadaslar gecen gun servıscı 10000e kadar yarı deponun altına dusmememınız sızın lehınıze olacaktır hem yakıtıda etkıler dedı .D

Depo boşalınca araçtan 50-60kg lik bir yolcu inmiş gibi performansını etkiliyor onu biliyorum da neden lehimize olacakmış acaba?
[/quote]

YARIM DEPONUN ALTINDA KULLANIN DESE;

- araç daha hafif olacaktır, hafif olduğu için motor daha az güç kullanacaktır,
daha az güç kullanan motor daha az yorulacaktır... hem daha hafif olduğu için daha performanslı olacaktır..
diye mi düşünmüş olabilir? yoksa bunlara ek olarak bildiği bir şeyler mi olabilir ?

DİYECEĞİM, AMA BU YARIM DEPONUN ALTINA İNMEYİNCE ARAÇ DAHA FAZLA AĞIRLIĞA MARUZ KALIYOR MANTIĞINI ANLAMADIM :)

Neden 10.000km demiş.. Rodajı mı kastetmiş, rodaja kadar deponuzu boşaltmayın demek istemiş herhalde..

Deponun azalmasının bir riski dipteki pisliklerin motora gidebilmesidir ki filtreleri vs erken tıkar bunu mu ima etti caba?

Adam bir laf etmiş gerisi yok yahu!  011zaa

arkadaşlar1200 km de 11.1 gösteriyor normal midir 1.4 140hp

brkny link' Alıntı:
arkadaşlar1200 km de 11.1 gösteriyor normal midir 1.4 140hp

Anormal değil. Km yaptıkça düşecektir. Tabi birçok etken var işin içinde km haricinde.

Arkadaşlar aracım 60 km'de 18.9 gösteriyor. Bu 600 ve 6000 olunca kendini Mercedes S600 sanmayı keser değil mi? Daha dün akşam aldım arabayı iki adımlık yolda benzin ibresindeki hareket "Ha,ne?" dedirtti yani bana. (:

GNSpower link' Alıntı:
Arkadaşlar aracım 60 km'de 18.9 gösteriyor. Bu 600 ve 6000 olunca kendini Mercedes S600 sanmayı keser değil mi? Daha dün akşam aldım arabayı iki adımlık yolda benzin ibresindeki hareket "Ha,ne?" dedirtti yani bana. (:
normaldir birde kısa mesafede motor çalışma sıcaklığına ulaşamadığı için daha çok yakar ,ileride senelik bakımdan sonra daha iyi değerler yakalarsınız.

1.4 Turbo manuel vites kullananlar yakıt açısından bu aracı tavsiye ederlermi. Tabiki bu kişiden kişiye değişir fakat benim esas öğrenmek istediğim ortalama 8 litre/100 km tüketim gerçekmidir. Yaşadığım yerde (Isparta) yoğun trafik yok ve genelde şehir dışı yol sayılır. Daha önce hiç hatcback kullanmadığım için araç bana küçük geliyor.Eğer bu konuda tatmin olursam dizel astramı satıp yeni çıkan 1.4 start-stop insignia alacağım.

istanbul en yoğun trafikte ortalamam 3-5 km gibi kısa mesafede 8.5 -9 arası depişiyor ama öyle 2000 de vites atıyım çok yakmasın gibi takıntılarım yok genelde devirli kullanırım aracı yani önüm boşsa yapıştırırım gazı buna rağmen ortalamam bu sakin kullanımda ve trafik yokken 8 in altına çok rahat iner uzun yolda 120 km ortalama ile istanbul-bodrum arasını 7lt ortalama ile gittim ama bu sabit bir 120 km değildi otobanları 170-180 bölünmüş yollar 140 civarı gittim buna rağmen 7 lt tüketti insignia daha ağır olduğu için daha fazla tüketicektir ama onunda motoru start/stop lu bizimkinden daha tasarruf odaklı bu nedenle yaşadığınız yerde 8 in altına çok rahat inebileceğiniz düşünüyorum ama tabi ben basarım sürekli redline yaparım diyorsanız 10lt leri çok rahat görürsünüz ama genel olarak 1.4t motor dizelden uzun yolda kat kat fazla yakan bir motor değil uzun yolda 5 lt gibi değerler yakalanabildiğini zaten forumda okumuşsunuzdur

Bu arada bu manyak arabanın anlık tüketimi niye her kalkışta 39.9 lt yazıyor, Ferrari mi bu? Hani abartarak falanda kalkmıyorum, normal sakin. Hani dibine kadar bassam 150lt/sn falan yazacak herhalde de bilgisayardan kilitli galiba. Kalkışta benzin manyağı yapıyor beni, gözlerim pörtledi her seferinde ekranda 39.9 görmekten.

Geri