Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

Benzinli araçlarımın tümünde optimum performans/tüketim dengeleri 15-20.000km de yakalanmaya başlandı, Astra mda 12.000km ye geldi ve azar azar da olsa hala tüketim/performans değerlerinde iyileşme devam ediyor.

Yani "bu yeni teknoloji, rodaj yok" sözleri bir yere kadar doğru.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Benzinli araçlarımın tümünde optimum performans/tüketim dengeleri 15-20.000km de yakalanmaya başlandı

+1  045thumbsup
kesinlikle altına imzamı atarım...

hüseyintekin link' Alıntı:
ilk 5000 bayabi yakıyor sonra biraz düşüyor. hatta 15.000 bakımından sonrada oldukça düşüyor ama 15.000 km ye gelene kadar istayonlara çalışıyoruz malesef:))

aracım 14500km de yakıt oranı gittikçe düşmeye başladı uzun yolda, ki uzun yol son derece virajlı ve sürekli yokuş inip çıkılan bir yol, klima açık ve araçta 3 kişiyken 100kmden fazla yol yaptım. yol bilgisayarı 6.6litreyi gösteriyordu. Ortalama hızım yaklaşık 100km/h ydi.

Bu hafta servise götüreceğim 15000 bakımı için, yakıtın dahada düşmesini umut ediyorum. çünkü şehir için hala (klima açık) 8 litrenin altına düşmesi biraz zor oluyor en fazla 7.8 civarına düşüyor. Bu kullanımlarda aşırı trafiğin olmadığı izmirde oluyor. İstanbuldaki Astracılar eminim daha fazla yakıyorlardır trafik yüzünden :/

Depoyu fulleyip ortalama tüketimi sıfırladıktan sonra -sanırım ilk 100km boyunca- ortalama tüketim verisi çok hızlı değişiyor.

Ne zaman depoyu doldurup ortalamayı sıfırlasam o.tüketim ekranı 8litre olarak başlıyor ve kolayca yükseliyor; aracı rölantide bırakıyorum her 3 saniyede 0.1 litre artıyor, yani aracı çalıştırıp hemen hareket etmezsem bir iki dk içinde ekrandaki ortalama tüketim 11.5 litrelere kadar çıkıyor, (gerçekteki ş.içi karma tüketimim 6.8 - 7.2 litre) daha sonra yola çıkınca 11.5 litreden hızla 7 litreye düşüyor ama dediğim gibi, o.tüketim depo yeni doldurulduğunda tüketim verisi olarak 8litreden başlıyor ve mümkün olan en yüksek olasılığı belirtiyor, deponun 1/8 ine doğru bu ekran sabitlenmeye başlıyor ve aracı çok zorlamadıkca vb tüketim verisi ilk başlardaki gibi yükselmiyor.

arkadaşlar menzil 20km iken 17 lt dizelyakıt aldım. su anda 200 km'de ve bu yakıt bitti sayılır. yani ortalama 100 km'de 8.5 lt yapıyor. ancak aracın gostergesinde ort tuketim 6.4 lt.... daha önce bir arkadaş soylemişti pek dikkate almamıştım. siz de farkettiniz mi? yorum bekliyorum

Ayni durum bazen benimde basima geliyor. Daha dun oglen 13 lt mazot aldim, yogun trafikte avc-b.duzu arasi kullandim. Bugun de basin ekspreste yogun trafige takildim ve aksam yakit ikazi yandi.. Ort. Tuketimi sifirlamadigimdan halen 6.3 gosteriyor ama 180 km.den fazla yol yapmaz sanirim. O da 7.2 ortalama demek. Her mazot aliminda surus 2 ve ortalamayi sifirlarsaniz daha saglikli olabilir..

arkadaşlar menzil pek sağlıklı değil bence !! tam doğru hesaplanamıyor bence !! en sağlıklısı depoyu fulledikten sonra ölçmek !! her zaman daha sağlıklı sonuç veriyor !!o zaman yol bilgisayarı ile birebir tutuyor !!

arkadaslar gecen gun servıscı 10000e kadar yarı deponun altına dusmememınız sızın lehınıze olacaktır hem yakıtıda etkıler dedı .D

cancanada link' Alıntı:
arkadaslar gecen gun servıscı 10000e kadar yarı deponun altına dusmememınız sızın lehınıze olacaktır hem yakıtıda etkıler dedı .D

Depo boşalınca araçtan 50-60kg lik bir yolcu inmiş gibi performansını etkiliyor onu biliyorum da neden lehimize olacakmış acaba?

Geri