Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

havran civarında bir yer "ölüm virajı" diye anılıyormuş
gerçi bu tür söylemler memlekette çoğu yol için geçerli ama ben yinede önlemimi almış olayım
Sağolun son durum hakkındaki bilgiler için

Burada Şapçı virajı diye geçen virajdır; dik olarak indiğiniz eğimden sonra sağa ve sola kısa ve sert bir açıyla dönülen virajlardır, soğuk havalarda hiç belli olmayan, güneşli havada bile yerde kalabilen gizli buzlanması ve sisi ile de ünlüdür.

Cahilce hareketler yaptığım gençlik yıllarımda Laguna II aracımla o virajı aracı kaydırarak dönüp muhasabecimin altına işemesine sebep olmuşumdur!!

napleser link' Alıntı:
havran civarında bir yer "ölüm virajı" diye anılıyormuş
gerçi bu tür söylemler memlekette çoğu yol için geçerli ama ben yinede önlemimi almış olayım
Sağolun son durum hakkındaki bilgiler için

ikiyüz küsür tane ölüm noktası varmış. Buralara dikkat edin diye uyarıyor yetkililer. Çok da iyi tespit etmişler hep buralarda yaşanıyormuş en yüksek ölümlü kazalar.

Madem biliyorsun ne diye buraları düzeltmezsinki. Yetki var, ödenek var, yapma diyen yok. En önem verilen konulardan biri yollar. Bir yolu dört kere asfaltlayıp beş kere söküp beşinci asfaltlamayı yapacağına buraları yapsana. Sanki gökten İlahi Hüküm olarak inmiş bu ikiyüz küsür nokta. Dokunulamıyor. Bir saçmalıktır gidiyor.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Laguna II aracımla o virajı aracı kaydırarak dönüp muhasabecimin altına işemesine sebep olmuşumdur!!

Gitti laguna nın koltuğu yani :)

2 gün önce günübirlik Bigadiç'ten Altınoluğa gittim. Balıkesir'den sonra yollar berbat! Hem dar hem bozuk. Yolda çalışma yapılan bölümler var ama geç kalınmış. Bu kadar tatil yöresini birbirine bağlayan yoğun trafikli bi yolun yıllardır böylesine ihmal edilmiş olması çok enteresan...

eketen link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=175.msg45132#msg45132 date=1315145372]
Laguna II aracımla o virajı aracı kaydırarak dönüp muhasabecimin altına işemesine sebep olmuşumdur!!

Gitti laguna nın koltuğu yani :)
[/quote]

Yok o kadar kaçırmamıştı  :D

hokamola link' Alıntı:
2 gün önce günübirlik Bigadiç'ten Altınoluğa gittim. Balıkesir'den sonra yollar berbat! Hem dar hem bozuk. Yolda çalışma yapılan bölümler var ama geç kalınmış. Bu kadar tatil yöresini birbirine bağlayan yoğun trafikli bi yolun yıllardır böylesine ihmal edilmiş olması çok enteresan...

İnanın Ankara dan dönerken Balıkesir den sonraki kısımlar o kadar kötü gelirdiki; birkaç gün 70km/h nin üzerine çıkamazdım!

Kocaeli-giresun/tirebolu hattını 1 depo benzinle 90-130 km hız arasında gidip gelerek lastik basınçları ön-arka 34 3 kişi ve bağaj dolu vaziyette cc kullanılarak 910 km yol yaptım.Dönüşte de hemen hemen aynı km yaptım 160-170 leri gördüğüm halde genelde 2,5 devirde ve 5. viteste cc kullandım. Yanlız dönüşte cc den çok fazla randıman alamadın sürekli arıza verdi(arıza veren cc değilmiş elektronik park freniymiş kitapçıktan baktım) yarın yada öbür gün servise göstereceğim.

Balıkesir - Akçay arasını 6.8l/100km ile gidip geldim.

Klima açıktı ve 3 yolcu vardı. Yoldaki araç yoğunluğuna, yokuşlarda ve çalışma olan yerlerde uzun süre 3-4. vitesle gidildiği gözönüne alınırsa iyi bir değer.

ilk 5000 bayabi yakıyor sonra biraz düşüyor. hatta 15.000 bakımından sonrada oldukça düşüyor ama 15.000 km ye gelene kadar istayonlara çalışıyoruz malesef:))

Geri