Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=GNSpower link=topic=175.msg53229#msg53229 date=1319705758]
[quote author=Tolga KARACA link=topic=175.msg53224#msg53224 date=1319704531]
[quote author=GNSpower link=topic=175.msg53195#msg53195 date=1319694585]
Daha önceki arabamda da hep Shell kullanıyordum şimdide devam ediyorum, ortalama da 10.2'ye indi dün. 650 km'de daha araba, ama nedense o fabrika değerlerini göremeyecekmişim hissi var bende. Hele o ilk bir iki hafta 18.9 ortalamayla Astra mı kullanıyorum S320 mi uçuruyorum bilememiştim. Neyse biraz insancıllaştı tüketimi. (:

Sabrın sonu selamet.. Sonradan ş.dışı 3.4litre /100km yaktığım dizel aracımın ilk günki ortalaması 10 litre civarında geziyordu ;)
[/quote]

Benimkinin ilk günlerde anlık tüketimleri 39.9 vuruyordu, o 39.9 vurdukça ben kafamı direksiyona vuruyordum. (: Bir dakika ya bunun anlık tüketimleri hala 39.9 vuruyor özellikle kalkışlarda. Kalkarken bagajda uçak motoru saklı onu mu kullanıyor bu çaktırmadan? (:
[/quote]

Buna da şükür, 40 litre de yakabilirdi!  011zaa
[/quote]

Sanıyorum yol bilgisayarı kilitli, nasıl BMW'ler Mercedes'ler 250'nin üzerine çıkmıyor güvenlik için, bu Astra'da kendi canının güvenliği için 39.9'dan fazla göstermiyor bence.. ևünkü ben orda 45'leri falan görürsem Allah korusun elimden bir kaza çıkabilir, kendimi kaybedip "Ferrari'ler 43 litre yakıyor sen ne yapıyorsun laaağğğn?" diyerekten dalabilirim arabaya. (: Bu sabah yine 39.9 yazdı zaten kan beynime sıçradı. ((:

Herkese merhabalar.1,6 sport 16000 km'de astra J aracımı alalı 10 gün oldu.Süper bir araç.Yakıt tüketimi de süper :) Aldığım benzinin %70 i şehirdışı,%30u şehiriçi olmak üzere ortalama tüketim 8,4 lt.Zoruma gitti ya bu tüketim :( İnanın çok da basmadım.13000 kmdeyken aracın bakımları da yapılmış.Bu tüketim daha da düşer mi?Yol bilgisyarını da sıfırlamıştım.Mesela ortalama tüketim 7 lt hiç olamaz mı?Hepinize saygılar.

sayın sanalbiri aracınız kaç model ve kaça aldınız anladıgım kadarıyla 3000 km yapmışsınız arabayı alalı tekrar hayırlı olsun

sayın sanalbiri sanırım aracınız 1.6 115 hp değil mi

tolgahan06 link' Alıntı:
sayın sanalbiri aracınız kaç model ve kaça aldınız anladıgım kadarıyla 3000 km yapmışsınız arabayı alalı tekrar hayırlı olsun
Aracım 1,6 115 Bg 2010 model Safir Siyah renk.Sol kapı sacı küçük sayılabilecek bir darbeyle değişmiş.Başka bir kusuru yok.38 750 Tl'ye aldım.Arac 16000 km'de.Oldukça temiz kullanılmış.Pek memnunum.Aracın 15000 bakımları,13000 kmdeyken uzun yol öncesi yapılmış.Ben alalı 500 km yol ancak yapabilmişimdir.Kendi aldığım benzinle km'yi sıfırlayıp %75 şehirdışı,%25 şehiriçi kullanım ortalaması tüketimin 8,4 olması bana çok gibi geldi.15000 bakımından sonra yakıt tüketiminin azaldığı bu forumlarda yazılı.Arabanın ağırlığı,tekerlerin genişliği yakıt tüketiminin yüksek olmasında en büyük nedenler olduğunu biliyorum.Kendi aldığım benzinle arabayı pek zorlamamıştım.Galiba biraz da arabanın acemisiyim.Arabaya binince kalkıp gidemiyorum ki hemen :) İnceleme faslımız pek bitemedi.El freni düğmesine adapte olmak bile zaman alıyor.Debriyaja alışmak da bir faktör.Gaza daha da az mı yüklenmeli ki?Bu arabanın yakıt tüketimi ortalaması 7 lt olsun isityorum :)Çareler arıyorum... :) Çok şey mi istiyorum nedir?

Normaldir bence arabada kusur yok benzin pahali.

Bu pazarki Izmir bulusmasinda bizde bunu konustuk. herkesin dertleri var bu konuda. fakat baska bir arac (motor gucu ayni) alsanizda (benzinli) 6 lt den asagiya bir sey goremezsiniz arkadaslar. benim suanki ortalamam 7.2 lt/100 km. baska bir aracla arasindaki fark 4.5 tl demekki ve buda kotu degil. benzin pahalli oldugundan sarsiyor bence herkesin cebini...

Yahu benim araba 1100 km oldu, ortalamaya da baktım bugün 9.2 Tamam, iyi geçenlerde 10.2 idi demek ki daha da düşmüş. Düşmüşte neden benim benzin ibresindeki düşüş hala çok süratli? 30 km yol gidiyorum, uçmuyorum, iki tekerlek üstüne kalkmıyorum, Daytona 500 rallisi gibi milletle de kapışmıyorum ama benzin ibresi neredeyse bir çizgi aralığı aşağı gidiyor. Yolda giderken bana çaktırmadan biri yanaşıp benzini mi hortumluyor, benim araba bu kadar yakıt vallaha fazla diyerek THY veya LÖSEV'e mi bağışlıyor bana çaktırmadan, nerde bu benzin? ((:

benim 10-10.8 arası değişen tüketimim havanın soğuması ile birlikte 13- 13.5 seviyesine çıktı. 100 km de bir sıfırlıyorum, full ş.içi kullanım. Lakin ş.içi de tam ş.içi. %50 si cm cm ilerliyor mübareğin.

eketen link' Alıntı:
benim 10-10.8 arası değişen tüketimim havanın soğuması ile birlikte 13- 13.5 seviyesine çıktı. 100 km de bir sıfırlıyorum, full ş.içi kullanım. Lakin ş.içi de tam ş.içi. %50 si cm cm ilerliyor mübareğin.

Bende 40 tane at az ama maaşallah benzin ibresi yakıt ortalaması gibi davranmıyor pek. Biri sanal biri gerçek gibi bir his oluştu içimde. Ki gerçek olan bu arabaya ha bire benzin koyuyor olmam. ((:

Geri