Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

Dostum depoyu ağzına kadar doldurup 100 km sonunda tekrar fulleyerek bir ölçüm yap istersen. Bakalım onda ne çıkacak.

eketen link' Alıntı:
Dostum depoyu ağzına kadar doldurup 100 km sonunda tekrar fulleyerek bir ölçüm yap istersen. Bakalım onda ne çıkacak.

Evet dijital değil gerçek veriler elde ederim o zaman. Öyle yapayım ben en iyisi. (:

eketen link' Alıntı:
benim 10-10.8 arası değişen tüketimim havanın soğuması ile birlikte 13- 13.5 seviyesine çıktı. 100 km de bir sıfırlıyorum, full ş.içi kullanım. Lakin ş.içi de tam ş.içi. %50 si cm cm ilerliyor mübareğin.
Sn eketen, 100 km'de bir sıfırlamanızdaki mantığı anlayamadım, ne işe yarıyor böyle yapmanız?

goxb link' Alıntı:
[quote author=eketen link=topic=175.msg54698#msg54698 date=1320414987]
benim 10-10.8 arası değişen tüketimim havanın soğuması ile birlikte 13- 13.5 seviyesine çıktı. 100 km de bir sıfırlıyorum, full ş.içi kullanım. Lakin ş.içi de tam ş.içi. %50 si cm cm ilerliyor mübareğin.
Sn eketen, 100 km'de bir sıfırlamanızdaki mantığı anlayamadım, ne işe yarıyor böyle yapmanız?
[/quote]

öncelikle deponun reel dolumu ile yol bilgisayarının verilerinin ne kadar örtüştüğünü anlıyorsunuz. 100 km lik periyodların 10 tanesinin ortalamasını alıyorum daha gerçekçi sonuç veriyor; 1000km de 10 tane verinin ortalaması. Kullanım stilini değiştirip şöyle kullanınca şu kadar, böyle kullanınca bu kadar tüketiyor diye aracın kullanım stilinize gösterdiği reaksiyonu ölçebiliyorum. Örneğin havanın soğuması ile tüketimin arttığını bu kadar açık ve net alabiliyorsunuz. Bunu 100 km de değil başka periyodlarda da yapabilirsiniz ancak daha azı yanıltıcı, daha fazlası da bunaltıcı oluyor.

Bende de havaların soğumasıyla artış söz konusu, aracı ilk çalıştırıp yola çıktığım km lerde ortlama olarak 7.7l/100km yazıyor ve öyle kalıyor ancak yoldayken ekranı sıfırlarsam 6 - 6.6 litre ortalama yazıyor..

Tolga Bey kardeşim  otomatik nedense çıldırdı hava soğuyunca. Ortalamada 3 litre bence çok fazla bir fark. Bakalım motor yağını değiştirecem ne olacak, 5600 de şu an.

Yıllar öncesinde 180Hp lik aracı olanlar tüketimi takip bile etmezlerdi birden nerden aklıma geldiyse :)

Bakım sonrası tüketim biraz düşebilir ama 5600km de biraz az bir km kardeşim, benim 1.4T 10.000km dolaylarından sonra biraz daha ekonomik hale gelmişti..

ortalama hızım: 16km/h
tüketim ortalaması: 15lt/100km
Gidilen yol şehir içi yoğun:69 km.  dancee
Ne kadar düşer tüketim bilemem ama sıkışınca trafikte, kaçmak zorunda kalabiliyor insan, aracın performanslı olması gerekiyor, aracın hızlanması çok önemli oluyor.İşte o zaman tüketim ikinci planda kalıyor.֖nce emniyet. :)

Tolga KARACA link' Alıntı:
Yıllar öncesinde 180Hp lik aracı olanlar tüketimi takip bile etmezlerdi birden nerden aklıma geldiyse :)

yıllar önce nissan silvia ile 55-60 km lik yolda yarım depo(30lt) yakmıştık. Ama bol virajlı ve yokuşlu olan bu yolda en baba 2lt lik araçların 120 130 diyebildiği yokuşu 200 ile çıkıyorduk.  011zaa  Kimsenin aklına bile gelmemişti yakıt  :)  Aynen dediğin gibi. Galiba insan teknolojiye anında adapte oluyor  :)

Geri