Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

ben pek takmıyorum benim mesafe hep kısa 3-4 km o yüzden 16 lt leri görüyorum ha buarada kuşadasında iş çıkışı saatlerinde 400 mt lik yolu bazen 10-15 dk da alabiliyorsunuz burada sıkışıklık içinde bir boşluk gördümmü dip gaz o boşluktan geçiyorum zaten araç kükreyince millet dönüp bir bakıyor o boşluğa dalacaksada sesten ürküp duraksıyor  011zaa

yoğun köprü trafiğinden sonra 10lt/100km ki bu değer genelde bende 12 ltden aşağı pek düşmez çünkü çok çabuk hızlanıp seri kullanmak hoşuma gidiyor.ilk depoda sanırım 450km gider şuan 300 km menzilde 150 falan gösteriyor.şehir içi hızlı kullanımda 500km gitse maşallah derim yeterli çünkü. :)
bu dip gaz ve kükremeden sonra sol şeridin boşaltılması olayı ve arakadan gelenlerin ben yavaş gitsem bile sellektör ve korna olayına girmemeleri çok hoşuma gidiyor umarım böyle devam eder. ;D

şimdiye kadar 690km yaptım ortalama 9.4 gözüküyor tabi bu km'nin çoğunluğu yoğun trafikte geçti boş bulduğum yollardada sport modu devreye alıp gaza bastım  dancee araçtan tam bir hevesimi alayım minimum yakıt tüketimini tespit edicem  :)

siz ilk deponuzda şehiriçi kaç km yaptınız?ben sürekli dipgaz yapıp önüme kimseyi almıyorum.Turbo sesini duymak ve dinlemek için müziği kapattığım oluyor. :)
birde otomatik manuele göre daha çok yakar sanırım.

Mehmet ilk depo 500 km civarlarinda gitti s.ici. 

abi ben depoyu bitirmeden yine fulledim.40 lt aldı.350 km falan yol yapmıştım kalan 10 lt benzinlede ne yapardım bilemiyorum.bakalım bu sefer ne kadar gidecek.ama 500 km gitmezdi.450km max.gençlik abi işte bazen basıyorum. :)
376 km şuan tüketim 9.7lt, normaldir sanırım köprü trafiği falan. :)

Kurban Bayramı'nda 350 km yol gidiş hattında 1,6 115Hp aracımla 90'ı hiç geçmeden yolculuğumun yol bilgisayarınca ortalama yakıt tüketimi 6,2 lt.Memlekette 4 gün gezip geri dönüşte ortalama tüketim 6.4 lt oldu.

2500km ye kadar 7.2 ortalama yakıt tüketimi sırlandıktan sonra 6.1 e düştü şuanda 2845 km deyim daha da düşecek gibi.. ev iş arası kullanıyorum 90 120 arası hızlardayım 1.4 sport manuel

Teknik Veriler
Model Yılı: 2012
Motor Tipi: 1.4T 140hp
Şanzıman Tipi: Manuel
Donanım: Sport Stil Paket
Renk: Olimpik Beyaz
Yakıt Tüketimi: 12,0lt/100km
Km: 220 km
Kullanım Oranları:%100 şehiriçi
Kullanılan Servis: Opal Ankara

MeLiH link' Alıntı:
Teknik Veriler
Model Yılı: 2012
Motor Tipi: 1.4T 140hp
Şanzıman Tipi: Manuel
Donanım: Sport Stil Paket
Renk: Olimpik Beyaz
Yakıt Tüketimi: 12,0lt/100km
Km: 220 km
Kullanım Oranları:%100 şehiriçi
Kullanılan Servis: Opal Ankara

12 Lt güzel bir ortalamaymış :) Neyse böyle devam etmeyeceği kesin :)

Geri