Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

bulent_tnt link' Alıntı:
ben araba kotu demedımki yanlızca yakıtta sizi uzer dedım ..kaldıki sizde aynı seyı onaylamışsınızki lpg takmayı dusunuyormusunuz..hız da kişiden kişiye degısır sızı tatmın edebılır ama genel konuşmak lazım.
Yakıtta 1,4ler daha az yakar ama arada 1,4leri kıskandıracak yada insanı üzecek kadar belirgin bir fark yok görebildiğim kadarıyla.Lpgyi de benzin aşırı pahalı olduğu için düşünüyorum.Ama dediğim gibi düşünüyorum,henüz kesin bir karara varamadım.

Hanika link' Alıntı:
arkadaşlar ben anlamadım .. Benim canavar beni bitirdi daha ilk depodan daha 14,5 altını göremedim.bir ara 12,5 düşmüştü sonra depoyu fulleyip ortalamayı sıfırladım şimdide 14,5 den düşmüyor. İnanın o kadar da sakin kullanıyorum. Formda arkadaşlar ilk depodan sonra normale döndüğünü sölüyor benim 2 depo yarılandı gözümle görüyorum ibrenin aşağı dogru indiğini. Böle devam ederse tüp olayına giriyim diyorum ama çok farketmez bu defada 37 40 kuruş arası yakıcak. Heralde arabayı koyup öle bakıcam camdan. başka yapıcak bişey kalmıyor.:( ya da şu 9 larda 8 lerde kullanan arkadaşlar bir anlatsın nasıl yaptıklarını. Araba daha 4000 deviri görmedi desem yeridir. ևok canım sıkılıyor bu yakıt işine offf offf.
nerde yokus var kaçar hale geldim her yokuş çıkmada 39,9 görüyorum. neyse ki daha yukarısı yok 50 60 lara dogru gidicek nerdeyse. ya o vites aralarına ne demeli. offf offff 019cryy 019cryy

Sn. Hanika bende aracımı ilk aldığımda bu bahsettiklerinizin hepsini yaşadım.

Hatta ilk başlarda aracı devirli kullandığım zaman benzin ibresinin diğer kadranlar gibi aşağıya doğru gittiğini bile fark edebiliyordum  :D

ilk 2000-2500 Km bu şekilde devam ediyor sonrasında tüketim gittikçe dahada azalmaya başlıyor.

Aracınızı biraz kullandıktan sonra motor kurum bağlamaya başlayınca sizde tüketimin azaldığını hissedeceksiniz.

lastik basıçlarını kotrol ettiniz mi sn. Hanika

alırken opis bana 500 km den sonra 32 yapın dedi ama hiç kontrol etmedim. Kullanım kılavuzunda da baktım ekonomik için 39 diyor açıkçası gözüm korktu. Ne yapmam gerekiyor lastik basıncını sölerseniz hemen yarın gidip yapıyım :D

HaKaN link' Alıntı:
lastik basıçlarını kotrol ettiniz mi sn. Hanika
Evet Hakan Bey.İyi ki hatırlattınız.Ben ekonomik olarak ön arka 39 da kullanıyorum.32'ye göre yakıt tüketimi fark ediyor.

Hanika link' Alıntı:
arkadaşlar ben anlamadım .. Benim canavar beni bitirdi daha ilk depodan daha 14,5 altını göremedim.bir ara 12,5 düşmüştü sonra depoyu fulleyip ortalamayı sıfırladım şimdide 14,5 den düşmüyor. İnanın o kadar da sakin kullanıyorum. Formda arkadaşlar ilk depodan sonra normale döndüğünü sölüyor benim 2 depo yarılandı gözümle görüyorum ibrenin aşağı dogru indiğini. Böle devam ederse tüp olayına giriyim diyorum ama çok farketmez bu defada 37 40 kuruş arası yakıcak. Heralde arabayı koyup öle bakıcam camdan. başka yapıcak bişey kalmıyor.:( ya da şu 9 larda 8 lerde kullanan arkadaşlar bir anlatsın nasıl yaptıklarını. Araba daha 4000 deviri görmedi desem yeridir. Çok canım sıkılıyor bu yakıt işine offf offf.
nerde yokus var kaçar hale geldim her yokuş çıkmada 39,9 görüyorum. neyse ki daha yukarısı yok 50 60 lara dogru gidicek nerdeyse. ya o vites aralarına ne demeli. offf offff 019cryy 019cryy
arabanız daha cok yenı normaldır kac km de şuan

lastik basınçlarını kontrol etmekte fayda var düşük lastik basıncı
fazla yakıt tüketiminde etkili ben 34 veya 35 tavsiye ederim
39 çok fazla ve kasisleri çok hissedersiniz

Ben ön 35 arka 36 kullanıyorum.

Hem yakıt tüketimi hem konfor çok iyi.

HaKaN link' Alıntı:
Kullanma klavuzunda ekonomik olanı 39 gördüm ya.38 e bile tahammülüm yok.  (:

sanalbiri link' Alıntı:
[quote author=HaKaN link=topic=175.msg70300#msg70300 date=1323812523]
Kullanma klavuzunda ekonomik olanı 39 gördüm ya.38 e bile tahammülüm yok.  (:
[/quote]

38 ve 39 kullandım araç fazla zıplıyor inanın ve frenleme mesafesi uzuyor
lastikleri 34-35 yapın inanın farkı hissedeceksiniz :)

Geri