Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri
Bugün bagajdan gelen ses, aşırı yakıt tüketimi ve gerekli güncellemeler için servise gittim. Bagajdan gelen sesi halletmişler. Yakıtda dahil olmak üzere bazı şeylerle ilgili versiyon güncellemeleri yapıldığı söylendi. Ustayla beraber test sürüşüne çıktık, aracın asıl yakıt tüketimine yaklaşık 5.000 kmden sonra ulaşacağını söyledi. Birde sürekli gaza yüklenerek aracın vites değiştirmesini bekleyerek kullanırsam çok yakacağını, eğer gaza basarken ayağımı gazdan hafif çekip tekrar basarsam üst vitese geçip daha az yakacağını söyledi. Bu yöntemi kendisiyle araç bilgisayarından anlık tüketimi takip ederek aynı yolda iki yöntemlede denedik. Ustanın yöntemiyle gerçektende çok daha az yakıyo gösteriyo, örneğin birden ikiye geçerken araç kendi geçtiğinde anlık tüketim 40 lt/h 'e kadar çıkarken, erken geçirirsek 24 lt/h' e kadar çıktı. Bıraz da böyle denemeyi düşünüyorum bakalım belki işe yarar. Tabiki bu şekilde aracın ataklığından ve performansından ödün vereceğim ama benzin bu fiyata gelmişken 56 lt'le 400 km yapmak biraz insana zor geliyor....