Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri
[/quote]
sana kesinlikle katılıyorum bende aynı aracı test etmiştim ve 115 h yetersiz kaldığını düşünüp 180 hp almıştım tabi o zaman 1.4 140 hpnin otomatiği yoktu.Yakıt tabi 180hpde 2lt falan fark ediyo ama arada da hissedilir bir fark olduğu kesin.
Bu Opele özgü bir durum değil bütün otomatik araçlarda vitesi gaz pozisyonu ile belirlersiniz. Ayağınızı gazdan çekersiniz olabildiğince üst vitese geçirir, yarım gazdan fazla basarsanız ise düşürebildiği kadar vites düşürür. 115 Hp ile test sürüşüne çıkmıştım almadan önce. Bence Active Select oldukça başarılı bir şansuman fakat 115 Hp lik motorla çok uyumlu değil. Öünkü 115 Hp aracı yürütmek için biraz devir çevirmek gerekli, bu da doğal olarak yakıt tüketimi olarak yansıyor. Bence 1.4T bir araçla bu şanzuman çok iyi sonuç verir.goxb link' Alıntı:[quote author=avukatakın link=topic=175.msg17753#msg17753 date=1300611370]
otomatik arabada vites atsın diye gaza basıp çekme hareketi yaptıktan sonra otomatik vltesin ne anlamı kalıyorki... Bence arabanın teknik yapısına mantığına ters... keşke az yakan bir otomatik araba tercih etseydiniz . Malesef opel otomatik konusunda çok başarısız. Kuzenimdeki otomatik polo 7 lt arkadaşımdaki otomatlk golf 8 lt yakıyor
[/quote]
sana kesinlikle katılıyorum bende aynı aracı test etmiştim ve 115 h yetersiz kaldığını düşünüp 180 hp almıştım tabi o zaman 1.4 140 hpnin otomatiği yoktu.Yakıt tabi 180hpde 2lt falan fark ediyo ama arada da hissedilir bir fark olduğu kesin.