Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

A14NET link' Alıntı:
Pekala Golf 6 1,4TSI 122PS manuel bizim 1,4T manuellerden az mı yakar fazla mı? (deyip tartışmanın fitilini tutuşturayım  ;D ) şaka bi yana cidden merak ediyorum, fabrika verilerinde bizim araçlar az yakıyor ama pratikte her iki aracı kullanan oldu mu?
bizim araçlar daha tasarruflu 1.4t tsi lardan ama ş. içinde düşük vites düşük hız çok fazla kullanılıyor yani dur kalk trafiğe çok fazla giriliyorsa golf ün daha erken başlayan tork eğrileri avantaj sağlıyor buda tüketimi dengeliyor bizim araçlarla ama performanslı kullanımlarda yada uzun yolda sabit hızlı kullanılırken bizimkiler net daha tasarruflu 1.4 122 tsi lar bizden çok hafif daha fazla 1.4 tsi 160 lıklarda 1.6t 180 le aynı aynı yakıyor diyebiliriz

astraowner link' Alıntı:
O tuketimin elde edildigi yer istanbul ve s.ici sayilmaz bence dur kalk trafige hic girilmemis bence cunku imkansiz gibi bisey

İstanbul şehiriçinde yaptım bu ortalamayı.

Ama yaptığım yol sabah 35 km akşam 35 km.

Sabah en fazla 10 dk dur kalk yapıyorumdur. Akşam ise 15-20 dk.

Genel olarak çok zorlamıyorum motoru çünkü daha 1000 km bile olmadı. Tabi 120'yi de geçmemeye özen gösteriyorum.

Sizce birkaç bin km sonra arabanın rödaj dönemini tamamlayıp havalar biraz daha ısınırsa bu ortalama daha da düşer mi?

A14NET link' Alıntı:
Pekala Golf 6 1,4TSI 122PS manuel bizim 1,4T manuellerden az mı yakar fazla mı? (deyip tartışmanın fitilini tutuşturayım  ;D ) şaka bi yana cidden merak ediyorum, fabrika verilerinde bizim araçlar az yakıyor ama pratikte her iki aracı kullanan oldu mu?

Karşılaştırmalı testlerde Opel daha az yakıyor ancak sıkışık trafikte ne olur bilmiyorum, kesin olan arada ciddi farklar olmayacağı.

arjen robben link' Alıntı:
İstanbul şehiriçinde yaptım bu ortalamayı.

Ama yaptığım yol sabah 35 km akşam 35 km.

Sabah en fazla 10 dk dur kalk yapıyorumdur. Akşam ise 15-20 dk.

Genel olarak çok zorlamıyorum motoru çünkü daha 1000 km bile olmadı. Tabi 120'yi de geçmemeye özen gösteriyorum.

Sizce birkaç bin km sonra arabanın rödaj dönemini tamamlayıp havalar biraz daha ısınırsa bu ortalama daha da düşer mi?
düşer tabiki 7 lerde gezersiniz büyük ihtimal yol durumuna ve kullanıma bağlı tabiki ama dediğim gibi bu kullanım s.içi olmuyor pek. ben akşamları 3 km yolu 1.5 saatte alıyorum mesela

A14NET link' Alıntı:

Bir kıvılcım da benden olsun hadi.

Buyurun bakalım vecizelere... :)  Neymiş, Astra hem daha yavaş hem de daha çok yakan imiş.

[img=432x600]http://www.yerlikuyum.com/yukle/dosyalar/62663.jpg[/img]
[img=435x600]http://www.yerlikuyum.com/yukle/dosyalar/11298.jpg[/img]
[img=435x600]http://www.yerlikuyum.com/yukle/dosyalar/17194.jpg[/img]
[img=435x600]http://www.yerlikuyum.com/yukle/dosyalar/17298.jpg[/img]

Resimler skodaturkey.com dan alıntıdır.

Ben birgün şu heriflerin plazalarını basacağım ama hadi bakalım. ((:

GNSpower link' Alıntı:
Ben birgün şu heriflerin plazalarını basacağım ama hadi bakalım. ((:

Topluca basalım, hem buluşmaya da girer bir taşla iki kuş misali olur :)

dergilerin çoğu yanlı, bu kadar da bir araca çamur atılmaz ki
en basitiyle düğme tarlası demiş, golfe de olumlu yorum yapmış ön konsola
yuh derim artık bomboş bir ön konsol'a daha iyi demiş
ben bu aracı ön iç disaynı için de aldım sırf bu iç dizayn hoşuma gittiği için

hep aynı hile golf ün iyi olduğu yönlerde yüksek puan farkları astra nın iyi olduğu yönlerde düşük puanlar sürüş yol tutuşta astra sınıfının kralı yazmış sonra performans olarak daha kötü deyip aynı başlıkta golfe daha fazla puan vermiş tamam performans bölümünde burdan kırarsında her başlıkta araya sıkıştırıp zorla golf e puan vermeye çalışmışlar birde bu esneklik testlerini hiç anlamam kaç 1.4t kullanıcısı 80 de 6 ya atıyor merak ediyorum daha tork bandına bile girmiyor o hızda araç ondan sonra tabi bilmem kaç sn sürmüş tamam esneklik testi yapta  mantıklı yap biraz, astra nın vites aralıkları uzun işte 60-100 ü 4.viteste yaparsan yine aracı kasarsın saçma testler ayrıca 150 kg fazlası var demiş astranın sonra motorun sonucu iyi değil diyor böyle aptallık mı olur 18 hp fazlasıda olsa 150kg da artısı var böyle olunca motor kötü mü oluyor şimdi?bir de ön koltuklar astra da en iyi yazıyor sonra golf e geçip golf ün de en az o kadar iyi deyip arka koltuklarda golf çok üstün deyip puanları basıyor bari biraz tutarlı yapsınlar şu testleri ya. 2.0 cc accordum vardı 2003 model 155 hp, kilo olarakta 1400 kg astrayla aynı yani bu araca hala millet çok iyi performanslı gözüyle bakıyor astra bu araçtan daha iyi performans olarak ve yarısı kadar yakıyor ama vw nin pazarlama başarılaryıla astra nın performans ve tüketimini millet yerden yere vuruyor

arkadaş ben bu dergilerin hiçbirinin objektifliğine inanmıyorum. Golf bindim, kullandım da. Çevremdekiler bile astranın daha iyi olduğunu söylüyorlar. ne biçim değerlendirme yapıyorlar anlamıyorum.

Geri