Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

Tolga KARACA link' Alıntı:
Verilerin bi tuhaf yahu, o motora çift Active Select bağlansa gene 20 litre yakmamalı.

Oğuz la geldiğinde bi bakalım şuna.

Verilerim bayağı @x#$!!! aslında ama tuhaf olarakta tercüme edebiliriz elbette.

Oğuz'la cumartesi bir iki yere giderken onun anlık tüketim ekranına dikkat ettim, Oğuz örneğin yokuş yukarı gaz verince 6-7 litre gösteriyor, ilginçtirki benimki yokuş aşağı gaz verince 6-7 gösteriyor. ((:  Yokuş yukarı hemen 14-16 arasını görüyorum. Dip gaz yaparsam 39.9 tabii.

Gelince oraya bir bakalım, hatta araba sende kalsın, bende seninkini alayım, sen benim Active Select'e bak, bende senin manueline bakayım. Mesela 3-4 sene bakabiliriz böyle. Sonra satarız zaten. ((:

Anlık tüketim ekranında araç yavaşlayıp dururken vites küçültme anındaki tüketimine bak Doğan. Niye içtiğini anlayacaksın. :) Araba normal giderken falan değil resmen vites küçültürken tüketiyor yaktığının yarısını. Ben manuelde 2bin civarı düşürüyorum vitesi artık. Bakalım 300 500 km sonra ne olacak ortalama.

Valla aktifini selektini söküp manuel vites takacağım bu gidişle. ((:

şunun yazılımını adam gibi yapıp güncelleseler bunların hepsi de biter ya neyse.  kızgınkırbac

eketen link' Alıntı:
şunun yazılımını adam gibi yapıp güncelleseler bunların hepsi de biter ya neyse.  kızgınkırbac

Bana OPC yazılımı yükleyeni bir bulsam. ((:

Acaba teknik gri ler mi böyleki?  005hihih

eketen link' Alıntı:
Acaba teknik gri ler mi böyleki?   005hihih

Bilmem olabilir. ((:

Kaçınılacak birleşimi yazıyorum. 1.4T, Active Select, Teknik Gri, Enjoy Plus. Belki donanımda atamadığı farkı tüketimde atmaya çalışıyordur kim bilir. ((:

GNSpower link' Alıntı:
Bilmem olabilir. ((:

Kaçınılacak birleşimi yazıyorum. 1.4T, Active Select, Teknik Gri, Enjoy Plus. Belki donanımda atamadığı farkı tüketimde atmaya çalışıyordur kim bilir. ((:

İyi de benimki cosmo  evill2

eketen link' Alıntı:
İyi de benimki cosmo   evill2

Valla o zaman geriye yine ve yeniden Active Select kalıyor.

Active Select'in katkılarıyla "Baba beni Shell'e gönder." ((:

Otm. Astra nın alt devirlerdeki gaz tepkileri bana çok hızlı geldi; daha pedala dokunur dokunmaz araba ileri atılıyor ve düşük devirde gaza bu kadar yüklendiğinden tüketim çıldırıyordu, sanki sport tuşuna basılmış gibi. Manuelle alt devirlerde o şekilde hızlanmak için neredeyse 1.5 misli fazla basmak gerekiyor gaza.

Zaten sabir devir/hızda manuelle aşağı yukarı tüketim aynıydı, otm. şanzımana gerekli olan daha sakin gaz tepkileri ve üst devirlerde de daha hızlı kararlar verdirecek bir yazılım.

Geri