Astra J Cdti Performansı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Engin_T
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Cdti Performansı?

En iyisi kantara çıkmak.

Astra J satışa sunulmadan önce yeni 1.4T 140Hp lik versiyonun ağırlığının 1454Kg den başlayacağı açıklanmıştı, bizde ağırlığını epey eleştirmiştik çok iyi hatırlıyorum.

Yokmu yakınında kantar olan bir üyemiz. Bir kantara çıkarsak da şu muamma sona erse...

Bursa otobanında, hızlanmada yeni kasa polo tdıya geçildim  :( Ama sonrasında 170li 180li hızlarda arkasından ayrılmadım ama geçemedim de. Polo, 1.6tdi 90lık olabilir bilmiyorum. 1.2tdi idi ise durum feci :( Farkettim ki benzinlinin yüksek devir çevirmesini özlemişim. Hızlanma hantallığını atmak için racechip mi kullanmak lazım? Yazılım arabama atılamıyor :(

hakkinenk link' Alıntı:
Bursa otobanında, hızlanmada yeni kasa polo tdıya geçildim  :( Ama sonrasında 170li 180li hızlarda arkasından ayrılmadım ama geçemedim de. Polo, 1.6tdi 90lık olabilir bilmiyorum. 1.2tdi idi ise durum feci :( Farkettim ki benzinlinin yüksek devir çevirmesini özlemişim. Hızlanma hantallığını atmak için racechip mi kullanmak lazım? Yazılım arabama atılamıyor :(
hocam 1.3 dizeller hız aracı değil malesef.bu kasayı da ucu ucuna taşıyor.bu sebeple 1.6 dizel üretiliyor şu an.chip işlemiyle performansınız artacaktır ama motorun ömrü de azalacaktır.iyi düşünün yaptırmadan önce.
dizel araçların benzinliler yanında pek şansı olmuyor.abimin arabası dizel 3000-4000 devir çevirebiliyor ben 7000 devir çevirebiliyorum.benzin hızlanma konusunda Devir/tork olayını çok iyi yansıtıyor.ama benzinin de dezavantajı yakıt parası :).konfor ve hızlanma istiyorsanız benzin ekonomi istiyorsanız dizel :)

hakkinenk link' Alıntı:

Polo 1.2 TDI da olsa sonuçta neredeyse benzer motor hacmine sahipsiniz üstelik o ortalama 200-250kg daha hafif, son süratiyse 170

Bu verilere göre 20 beygirlik fazlanız otoyolda en fazla benzer yüksek süratlere ulaşmanızı sağlayabilir, 1.6 TDI ise son sürat performansından ziyade kalkış ve esneklikte net şekilde daha iyidir; eğer ciddi farklar vardıysa 1.6, her esnada benzer bir süreç yaşandıysa 1.2TDI dır.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Polo 1.2 TDI da olsa sonuçta neredeyse benzer motor hacmine sahipsiniz üstelik o ortalama 200-250kg daha hafif, son süratiyse 170

Bu verilere göre 20 beygirlik fazlanız otoyolda en fazla benzer yüksek süratlere ulaşmanızı sağlayabilir, 1.6 TDI ise son sürat performansından ziyade kalkış ve esneklikte net şekilde daha iyidir; eğer ciddi farklar vardıysa 1.6, her esnada benzer bir süreç yaşandıysa 1.2TDI dır.

60km hızdan yüksek hızlara çıkışta benden çok daha seriydi ama bende çok fazla asılmamıştım 100-110 civarı asılmayı bırakmıştım.. Sonrasında son sürate kadar geldik sanırım 180-185 civarıydı, poposuna kadar yanaştım ama kenara çekildiğinde geçemedim sonrasında trafik durumu müsait olmadı frenledik.

hakkinenk link' Alıntı:
60km hızdan yüksek hızlara çıkışta benden çok daha seriydi ama bende çok fazla asılmamıştım 100-110 civarı asılmayı bırakmıştım.. Sonrasında son sürate kadar geldik sanırım 180-185 civarıydı, poposuna kadar yanaştım ama kenara çekildiğinde geçemedim sonrasında trafik durumu müsait olmadı frenledik.

180-185 de dibine kadar yanaştığında avantajlı durumda oluyorsun çünkü şiddetli rüzgar direncini senin yerine önündeki Polo yiyor, sende o rüzgar tüneli sayesinde bir miktar daha hızlanabiliyorsun ancak sola çıkıp rüzgara girdiğinde aracın gaz yemeyecektir.

Yüksek hızda performans demek beygir gücü demek, yeterince şişik lastik, rüzgar, aerodinami, yakıt kalitesi ve ağırlık ölümcül kriterler.

Bizim 1,3 dizeller tombul (1500 kg), bacakları kısa (1248 ccc) ama sağlam ciğeri olan (değişken geometrili turbo) bir adama benzer aynı zamanda da yakışıklıdır. Deparda çok ağır kalır geride kalır ama ileriki metrelerde sürati alınca ciğeri iyi olduğundan açılır ve yakalar. Kağıt üzerinde hiç atletik değildir ama tipine göre iyi koşar.

Kullandığm daha yüksek hacimli diğer birçok dizelin aksine üst devirlerin sonlarında yığılmamasını hala itina ile takdir ediyorum...

Ben de bunu takdir ederken aynı mimariye sahip 1,6 multijet motorun üst devir ve genel performansını çok merak ediyorum. Kullanmak nasip olmadı şöyle bir Gui , Delta yada Bravo.

Geri