Astra J Cdti Performansı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Engin_T
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Cdti Performansı?

Tolga KARACA link' Alıntı:
Hakancım zaten dediğin gibi düzde de olsa 2000dd civarı vites büyüttükten sonra araçta bir boşluk hisi olmuyorsa o motor yeterince iyi taşıyordur kasayı.

1.4T lerde de dediğin gibi ortalama düşük oluyor ama anlık tüketime bakarsan biraz devirlendirip vites büyütmek daha iyi.

Benim gözlemim de bu yönde. Ben genelde aracı 3. viteste 75-80 km/sa hıza çıkartıp sonra direkt 5. vitese alıyorum. :)

xylent link' Alıntı:
Benim gözlemim de bu yönde. Ben genelde aracı 3. viteste 75-80 km/sa hıza çıkartıp sonra direkt 5. vitese alıyorum. :)

Rahmetli dedem de Mercedes lerini hep böyle kullanırdı ama o 1 de hızlandırıp 4 e veya 5 e atardı içim sıkışırdı benimde  011zaa

Ama arabaların sesi bile titremezdi ona da ayrıca hayret ederdim..

Hakancım zaten dediğin gibi düzde de olsa 2000dd civarı vites büyüttükten sonra araçta bir boşluk hisi olmuyorsa o motor yeterince iyi taşıyordur kasayı.

1.4T lerde de dediğin gibi ortalama düşük oluyor ama anlık tüketime bakarsan biraz devirlendirip vites büyütmek daha iyi.
ama 2500 lerde genelde shift yazısı çıkıyor, ben birkaç deneme yaptım genelde 2000-2500 devir en ekonomik kullanım
boşluk hissi oluyor ,1.4t ler 6 vites değil mi daha kısa vites değiştirilmesi gerekmiyor mu?

HaKaN link' Alıntı:
ama 2500 lerde genelde shift yazısı çıkıyor, ben birkaç deneme yaptım genelde 2000-2500 devir en ekonomik kullanım
boşluk hissi oluyor ,1.4t ler 6 vites değil mi daha kısa vites değiştirilmesi gerekmiyor mu?

Bende (1.4T) 1900 devirde vites yükseltme uyarısı çıkıyor (normal kullanımda, araç agresif bir şekilde hızlanmıyorsa).

HaKaN link' Alıntı:

1.4T lerin güç bandı daha geniş olduğundan yol şartları ve gaz pedalına basış şekline göre daha 2000dd olmadan da değişim uyarısı gelebiliyor ama bu şekilde vites büyütüp hemen gaza yüklenmemek gerekiyor, performans gerekiyorsa yüksek devirde vites büyütmek düşük devirde büyütüp gaza çok basmaya oranla daha az tüketim sağlayabiliyor.

xylent link' Alıntı:
Bende (1.4T) 1900 devirde vites yükseltme uyarısı çıkıyor (normal kullanımda, araç agresif bir şekilde hızlanmıyorsa).
hmm bizde 1900 da hiç rast gelmedim genelde minimum 2200 falan gördüm diye hatılıyorum
o kadar da dikkat etmedim gerçi ama aklımda kalan 2200-2500 gibi tabi kullanım tarzına göre de
değişiyor bu shift sanırım, değişkenlik gösteriyor yani

Normalde dizellerin 1200-1300dd den itibaren kuvvetli bir performans sağlamaları beklenir, 1.3 Cdti ların eleştiri alan asıl yönü bu ama siz hemen farketmediyseniz sorun önemsenmeyecek çapta demektir.

֖ncelikle bütün forum üyelerine ii geceler dilerim, uzun süredir okuldaki derslerimden dolayı forumda zaman geçiremiyorum şükür bitti de kurtulduk :) Bende yaklaşık iki buçuk ay önce almış olduğumuz sıfır km 1.3 astra j hakkında fikirlerimi sunmak isterim, Ankara dışında öğrenim gördüğüm için aracı uzun süre sürme fırsatım olmadı ama Ankara'ya gittiğim zaman 3 günde 500km yol yaptım şehir içinde, önceki aracımız 1.6 115hp astra h idi. Eski aracımız ile kıyaslama yapacak olursam evet benzinli bir araca göre kalkışlarda ve ani hareketlenmelerde araç şöförü sınırlıyor, ilk başlarda biraz zorlanmıştım ancak araca alışıp onu tanıdığım zaman böyle bir sorunum kalmadı. Aracın neler yapabileceğini veya neler yapamayacağını bildiğim için aracı kendi sürüş tarzıma uydurmaya çalışmak yerine ben araca uydum... Durum böyle olunca sakin sürüşün de insana zevk verdiğini bizzat görmüş oldum. Bir kaç kez Ankara dışında Akyurt'ta bahçemize gittim araç yeni olduğu için sıkıştırmasam da Ankara da  ikamet eden forum üyelerimiz bilir havaalanına giderken çevre yoluna gelmeden dik ve virajlı bir rampa vardır yaklaşık 2 km falan, eski aracımla o yokuşu çıkarken 110 ile başlarsam önüme araç çıkmasa da 80e düşerdim 1.3 astra j de 100 ile girdim 110 ile tamamladım bu performansı beni gerçekten çok mutlu etti, çünkü  beni düz yolda aracın 260lara çıkması değil yokuş çıkarken girdiğim hızda bitirmek mutlu eder. Bizim aile aşırı hızı pek sevmez zaten arasıra da olsa sürat yapınca arabadakiler hemen tedirgin olur:) Araba ile ilk uzun yol deneyimim ise ailem mezuniyetim için iki hafta önce Tokat'a gelince Tokat'tan Amasya'ya gidiş geliş olduk(mesafe yaklaşık 1.5 ) Yamış olduğumuz toplamda 3 saatlik yolculuk boyunca araç yine beni hiç üzmedi, yaklaşık 10 km lik bir rampada önüme çıkan otobüs yüzünden hızımı kesmek zorunda kaldım ancak tekrar yüklendiğimde araç hiç de sıkışma yapmadı,(tabi ok gibi fırlama da olmadı) 80 kmye kadar düşürdüğüm hızımı tırmanış esnasında 110 kmye kadar çıkarttım. Hatta bu esnada aracı överken aracı almadan önce yapmış olduğum araştırmalar esnasında çekmiyor gitmiyor gibi yorumları babamla paylaştığımda kimse üstüne alınıp kusura bakmasın ama;(babam 28 yıllık şöfördür, nazar değmesin; kazasız belasız annemi 25 yıl beni ise 24 yıl istediğimiz yere güvenli bir şekilde sağ salim büyük bir keyif ile seyahat ettirmiştir.) babam aynen " bu araca gitmiyor diyen araba kullanmayı bilmiyor demektir." demiştir. Son olarak da babamlar yokken rodaj süresini aşmış olan aracı denemek istedim düz yolda 192 km hız yaptım. Bu delilik diyeceksiniz ama 180 km hız ile viraja girdim en ufak bir savrulma olmadan hatta virajı bile hissetmeden virajı bitirdim. İç ve dış dizaynına gelince arkadaşlarım araca aşık oldular iç dizaynı araca binen arkadaşlarımı büyüledi resmen, gece ışıklandırmalar falan kendisini uçak kokpitinde sananlar oldu... :)) Yazımı sonlandırırken 1.3 Astra J almayı düşünenlere tavsiyede bulunmak isterim; şehir içinde kalkışlarda ok gibi fırlayayım, gaza bastığımda aracın tepkisini hemen hissedeyim diyorsanız almayınız... araç performans için üretilmemiş çünkü, ama sakin araç kullanmayı seviyorsanız araç sizi asla üzmez, devirli kullanıldığı zaman benim için sürüşünden keyif aldığım bir araç.

çok güzel anlatmışsın Çağlar, ilgiyle okudum yazını

Normalde dizellerin 1200-1300dd den itibaren kuvvetli bir performans sağlamaları beklenir, 1.3 Cdti ların eleştiri alan asıl yönü bu ama siz hemen farketmediyseniz sorun önemsenmeyecek çapta demektir.
o aralıkta gaza yüklenince gücü veriyor motora bir boşluk hissi yok gaza yüklenince
sadece bazı aralıklarda o da vites küçültünce dengeliyor durumu

Tolga abi Oğuz abi'nin aracı kullanmadınız mı?
Bir daha buluşma yaparsak kesin kısa bir süre araçları değiştirip test edelim

Geri