Ynt: İlk Gün İzlenimlerimiz
arkadaşlar aracımı nihayet teslim aldım.. ve sizinle ilk yorumlarımı paylaşmak istiyorum.. aracım 1.3 ecoflex cosmo.. aracı almadan önceden gerçekten çok araştırdım.. vw golf-megane coupe- citroen c4 ve astra j.. bu arabaların içinde en çok etkileyen beni gerçekten astra j oldu bunu tüm yüreklilikler söyleyebilirim.. çünkü aracın içinde olduğumuz için iç dizayn çok öenmliydi bnim için ve bunda da tartışılmaz astra birinci.. gelelim dış tasarıma bunda da astrayla yarışabilecek tek model megane coupe dir.. ama astra hem iç hem dış olarak çok hoşuma gittiğinden astra aldım.. ama astra almaya karar verdiğimde de yine bir çok soruyla karşı karşıya kaldım.. dizel mi benzinli, mi?? inanın son ana kadarsiparişimi dizelden benzinliye bile değiştirmeyi düşündüm..ama sonra artık ne olursa olsun dizel alacağım dedim.. ki yıldada max 11 bin km falan yapabiliyorum.. ama bu değer çok kısa mesafelerde ve sürekli istanbul şehiriçi olacağından dizeli seçtim.. çünkü ortalamalara göre benzinli ile minimum 9 litre dizel ile de 6.0 gibi litreler yakarım diye düşünüyordum.. aracı sipariş verdikten sonra 2.5 ay gibi bir süre bekledim ve en sonunda bayiiye geldi dün de teslim aldım..aracm şuan daha 50 km de.. maşallahı var..
şimdi forumda en çok tartışılan performans konusuna gelelim.. ilk arabayı çalıştırıp eve doğru gitmeye başladığımda arabaya daha alışamadığımdan inanın 5 kez falan stop ettirdim gerek bayırda gerek düz yolda.. ve o araba hantal, bayırda stop ediyo, çekmiyo sözleri kafama kazınmış olsa gerek aracı aldığım gibi harbiden çekmiyomuş araç gitmiyo ya stop ediyor falan diye söylenmeye başladım.. inanın çok moralim bozulmuştu.. ama dün yaklaşık 20 km kullandıktan sonra bugün müsait bir yolda aracın tepkilerini denemeye karar verdim.. çünkü aracı harbiden beğenmemiştim.. bugün denedikten sonra şunu anladım ki bu konuşulanları çok kafama takmışım ve arabanın daha alışma sürecinde gerçekten boşu boşuna üzülmüşüm.. şimdi bir 25 km kadar kullandıktan sonra aracın tepkilerini daha iyi anlayabiliyorum.. ilk önce araç da kesinlikle çekmeme bayırlarda bayılma diye birşey söz konusu değil.. ama debriyaj bir önceki aracıma göre daha altta kavradığı için stop ettiriyormuşum.. ve anladım ki araç sadece 1. viteste biraz fazla gaz istiyor.. yani eğer gaza az basarsanız araca vay be hantalmış diyebiliyorsunuz.. ayrıca 1. viteste de çok fazla kullanamıyorsunuz ve hemen kalktıktan sonra 2 ye takmak gerekiyor.. ama araç 2. vitese geçtikten sonra gerçekten devir aralıklarını iyi tutarsanız yani 1750-3000 aralığında araç gerçekten güzel gidiyor.. ve şunu farkettim ki aracın yol tutuşu gerçekten çok iyi olduğundan çok hızlanmış gibi hissetmiyorsunuzvearaç gitmiyor gibi bir hisse kapılıyorsunuz.. çünkü araç ağır ve yola yapışması çok iyi.. ama daha önceki aracımda 80 le bile giderken vay be araç uçuyor hissi veriyordu çünkü araç gerçekten hızı hissetiriyordu.. ama bugün aynı yolda astra j ile 100 yaptım araç sanki çok hızlı değil gibi geldi ve biran biraz daha hıslanmak isteyim 120 leri gördüm.. ki ben megane ile heralde o yolda 120 yapsam uçar giderdim
şimdi şunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki ilk kullandığınızda aracın tepkilerini anlayamıyorsunuz ve yok abi araç çekmiyor diyorsunuz.. (ben öyle dedim) ama aracınızla geçirdiğiniz zaman arttıkça tepkilerini ne zaman hangi vitesi istediğini ve ne kadar gaz vermek gerektiğini anlayınca gerçekten araç yağ gibi kaymaya başlıyor.. şunu söyleyim kesinlikle yokuşta çekmeme stop etme gibi bir durum söz konusu değil.. sadece biraz gazı fazla vereceksiniz ve zaten bu da bütün dizellerde var.. ayrıca yokuşşta kalıkış desteği burdaçok işe yarıyor ve araç cm bile oynamadan gayet dik yokuşu tırmanabiliyor.. avm nin otoparkına girerken arkadan araç gelmediği için bir çok kez tamamen durur halden kalkış yaptım ve aracın tepkilerini ölçtüm.. şuan hiç zorlanmadan yokuşları çıkabiliyorum.. daha araç çok yeni olduğu için biraz daha alıştıktan sonrada yorumlarımı paylaşacağım.. okuduğunuz için teşekkürler..
arkadaşlar aracımı nihayet teslim aldım.. ve sizinle ilk yorumlarımı paylaşmak istiyorum.. aracım 1.3 ecoflex cosmo.. aracı almadan önceden gerçekten çok araştırdım.. vw golf-megane coupe- citroen c4 ve astra j.. bu arabaların içinde en çok etkileyen beni gerçekten astra j oldu bunu tüm yüreklilikler söyleyebilirim.. çünkü aracın içinde olduğumuz için iç dizayn çok öenmliydi bnim için ve bunda da tartışılmaz astra birinci.. gelelim dış tasarıma bunda da astrayla yarışabilecek tek model megane coupe dir.. ama astra hem iç hem dış olarak çok hoşuma gittiğinden astra aldım.. ama astra almaya karar verdiğimde de yine bir çok soruyla karşı karşıya kaldım.. dizel mi benzinli, mi?? inanın son ana kadarsiparişimi dizelden benzinliye bile değiştirmeyi düşündüm..ama sonra artık ne olursa olsun dizel alacağım dedim.. ki yıldada max 11 bin km falan yapabiliyorum.. ama bu değer çok kısa mesafelerde ve sürekli istanbul şehiriçi olacağından dizeli seçtim.. çünkü ortalamalara göre benzinli ile minimum 9 litre dizel ile de 6.0 gibi litreler yakarım diye düşünüyordum.. aracı sipariş verdikten sonra 2.5 ay gibi bir süre bekledim ve en sonunda bayiiye geldi dün de teslim aldım..aracm şuan daha 50 km de.. maşallahı var..