- Konuyu Başlatan
K
1.0 tsı olan leon baktım ama almadım arkadaşya 1.2 tsı jetta vardı sattı dedim. 3 silindir motorlar hoşuma gitmiyor. Seven vardır saydı duyarım. Arkadaşımda 0.9 tce clio var. Traktör gibi sesi ve rölantide pedalları sallayan vibrasyonu vardı. 4 silindirin performansını sunar ama sessizlik ve vibrasyon konusunda daha kötü. Performans ise neye kime göre. 1.33 corolla danda memnun çok insan var. Ama yüklü klima açıkken rampada gitmiyor. Uzun yolda şu kadar yakıt yakması mühim değil önemli olan bu yolun ne kadarı rampalı parkur araçta ne kadar yolcu ve yük var. Klima açık mı? Ortalama hız kaç km. Bunlar olmadan şunu yaktım demek gerçekçi değil. Astra j 1.4 ile de uzun yolda 4 litreleri tutturan var. O zaman çok ekonomik diyelim. Dediğim gibi araçtan alınan tatmin herkes için aynı değildir. Kimisi onu sever kimisi sevmez.bilgilendireyim sizi biraz o zaman.
çünkü her postta başka araç yada motor ekliyorsunuz.
1.2 tsi 4 silindir
1.0 tsi 3 silindir
tork eğrisi ve güç bandı 1.0 tsi da 1.2 ye göre çok daha üstündür ki ödüllü bir motordur
1.2 tsi 105-110 bg 175 tork 1.0 95-110-115 bg 200 tork dur tork bandı çok iyidir tekrar diyorum inceleyin.
95 gb 175 tork var 95 lik bir tık fazla yakar.
1.0 tsi 110 bg lik uzun yolda 70 90 km bandında 3.8 litre klima açık olarak benzin tüketir az dikkatsiz kullanırsanız 4.0 tüketir tüketir şehir içi 5.5 lt tüketir cok sıkışık trafikte 6.5 lt 100 km de tüketir.
bende ayrıca 1.0 tsi da var kullanıyorum ve hayatın gerçeklerini yaşıyorum neyin ne olduğunu çok çok iyi biliyorum