astrada anahtar içerde kalırsa ne yapılır?buyrun izleyin

bizim mahalleye bıraksaydı bu kadar ugrasmazdı hırsızlar anında patlatır o camı

kolu yetişmesse bide adam zaten pek pratik zekalı biri değil:)

cam yüzüne gelcek diye vurmaktan korkuyor

koy havluyu cama cekicinde ince tarafla bi kerede sert vur iş tamam çivi çakar gibi tık tık tık:)

Babamın wv t5 dede anahtar içerde kalmıştı.Baya uğraşmıştık.Aama cam kırmadık :)

Ben de bunu merak ettim. Kendini kilitlemesi sadece, eğer aracı kumanda ile açmışsanız ama hiçbir kapı açılmamış ise o zaman oluyor. 5 dakika bekleyip otomatik kilitliyor kendini, lakin bu nasıl olmuş?

Arabada alarm felan varsa olabilir belirli bir süre sonra otomatik kitleniyor. Fakat alarm devreye girmiyor. Alarm'ı devreye sokabilmeniz için kumandadan kilitmeniz lazım. Palio'mda böyle çalışıyordu sistem.

İyide kapılar kilitliyse astra h lerde kapı kilit dili gizli değil mi nasıl açmış?

hep derler bu gibi durumlarda kelebek camını kırmayın kapı camını kırın o daha ucuz diye, bilmem doğrumu ???

Ben açıkçası beğenmedim. Adam olaya kafdan küfürle başlıyor. Bunu çekip paylaşmak biraz ahlaka mugayyir mi ne der eskiler.

bigün aynı sürprizi benim ihtiyar da yaptı. Allah tan o sırada servisdeydik ve araba lifteydi. servis sahibine yedek anahtar evde alıp geleyim dedim, gerek yok dedi.
yaptığı şuydu; ön sol teker davlumbazını söktü, şoför kapısına giden kabloyu soketinden çıkardı, bildiğimiz defter ataçlarını u şeklinde büküp çıkardığı soketin içine soktu ve kapıları açtı. bende bi yaşıma daha girdim :)

Benim A kasada da aynı sorun var. Araca eski sahibi tarafından alarm taktırılmış. Belli bir süre araçta bir hareket olmazsa alarm güvenlik amacıyla camları kaldırıp, kapıları kilitliyor. Memlekette aynı hatayı abim yapmış, anahtarı koltuğun üzerine bırakıp lafa dalmış, kapılar kilitlenip camlar kapanınca arka kelebek camını kırmışlar. Yeğenin anlatınca kendi arabası sanıp amma gülmüştüm, meğerse kırılan cam benim arabanınkiymiş :).

Geri