aslında lpg sizin dediğiniz kadar tehlikeli değil; belirli standartlarda yapılırsa benzinden bile güvenli. ben oyumu lpg den yana kullandım ama burdaki tercihim sadece sıralı sistem için. hatta sıralı sistem araçlar dizellerden bile daha az yakıyo kimse dizel az yakıyo diye kendini kandırmasın artık. 1,3 motorlar bile 15 kuruş yakıyo. 1,6 bir civic bile benzinde 17-18 kuruş yakarken bu motorda bi araç için o yakıt çok fazla. en güzeli sıralı sistem. bazıları dizel araçları lpg ile çalıştırmaktan bahsetmişler; evet dizel motorlar lpg ile çalışıyo fakat yakıt çok daha fazla oluyo, ama; bi süre önce teknik servis bölümüne (başka bir bölün olabilir,pek emin değilim) motorin ile lpg nin yanı anda kullanıldığı araçlar ve bu araçlarda yakıt tüketimi ve performansı ile ilgili bir döküman eklemiştim. ilginizi çekerse inceleyebilirsiniz. izmir de 3-4 yıl önce bi usta dizel bir aracı lpg ile çalıştırmayı başardı, gazetelere çıktı ama dediğim gibi yakıt tüketimi fazla olduğundan hiç bir önemi kalmadı fakat motorin ile birlikte kullanıldığında hem yakıt tasarrufu sağlıyor, hem de performansı ciddi bir şekilde artırıyor. dizel arça sahipleri; benzin olmayınca lpg il gitmekten bahsetmişlerde; lpg de petrol gazı değil mi sonuçta