dediğinizin hepsi doğru ama bu tarz uygulamalarda , olması gereken yerden ziyade dağı taşı da aydınlatıyorsunuz. ve çok göz alıyor. yani bu uygulamayı kendimle beraber, diğer şoforler içinde yapıyorum. hatta kanımca merceksiz tüm farların yasaklanması yada uretımının kaldırılması gerekiyor. hepsi göz alıyor. halojen ampul bıle olsa. dikkat edin arkanızda merceksiz xenon yada halojen ampul kullanan bırı varsa yan aynalarınıza ışık vurur. ama mercekli farda boyle birşey soz konusu değil.
kesinlikle o konuda hem fikiriz mercekli olmalı zaten yoksa xenon kullanmanın bir mantığı yok.. benim mesela uzunlarda mercek yok kısalar zaten fabrikasyon mercekli uzundada far ayarı yaptırdım adam en dipe çekdi hiç göz almıyor o konuda şanslıydım ama adam far ayarı için 30 dakka uğraşdı normalde 10 dakkalık işdir bilirsin.. ama işde benim şansım bizim far yapısı ona müsait yoksa uzunlara bile mercek yapmayı aklımdan geçirmedim değil ama ayarı yapınca uzun yolda da yakdım gerçi uzun far her şekil göz alır normal halojende bile göz alıyor çoğu sürücü karşıdan gelen dibime gelene kadar rahatsız olmuyor sonra sellek atıyor kapıyorum.. bu dediğim uzun yolda tabiki..
benim mesela uzunlarla kısalar xenon olduğu için insanlar ilk sellek atarken sıkıntı çekersin demişlerdi bende zaten hiç sellek kullanmam eskiden beri ya kornaya basarım yada hiç bir şey yapmam sellek hiç aklıma gelmiyor o yüzden sıkıntı çekmiyorum o konuda.