Bi-xenon mercek montajı

tamam doğrudur ne diyim şimdi :) bixenon iki xenonun sadece tek xenonda toplanmasıdır desem ne değişicek zaten başındaki bi de burdan geliyor.. siz memnunsanız hiç problem yok :D her kez önünü görsünde karşıdakinede zarar vermeden görsün gerisi önemsiz.. :D

Artık gerisi Melihe kalmış, bi xenon mu olacak tri xenon mu, merakla bekliyoruz :D

bixenon iyidir gece gece arkadan biri uzunları çaktı mı ister istemez kaçıyor insan:D:D

bu yazının başları doğru sonları yanlış birincisi merceksiz xenonlu arabalar bile üretildi misal ilk çıkan volvo xc90 lar merceksiz xenonluydu..

arkadaş h ile başlayan xenon çakmadır demiş ben h ile başlayan pek çok orjinal fabrikasyon xenon farlı araç sayabilirim.. bir bayan yakınımızda 97 model bmw 5.20 var onun aracında bile orjinalden xenon var 97 yılında ds1 yada ds2 olduğunu sanmıyorum.. kaldıki ds deniln sistem çıkalı kaç sene oldu.. xenon 90 lıların ortasından beri kullanılmakda..

bunuda geçdim arkadaş philips exnon kiti çakmadır demiş philips en büyük xenon kit üreticilerinden biridir burda da büyük bilgi yanlışı var..

şimdi türkiyenin en büyük alışveriş sitesi sahte ürünmü satıyor hemde türkiye philpise rağmen...

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=otm011272&categoryId=271585

Açıklamaya Bakınız

PHILIPS Xenon Sistemleri Yüksek kalite standartlarinda PHILIPS tarafindan üretilmektedir.
XENON sistem 1960 yilinda ilk defa PHILIPS tarafindan icat edilmis ve ilk olarak sinema teknolojisinde kullanilmak üzere pazarda yerini almistir.
Otomotiv piyasasina yine ilk olarak PHILIPS tarafindan 1993 yilinda sunulmustur.
PHILIPS markasi her otomotiv aydinlatma ürününde oldugu gibi Xenon sistemde de öncelikle sürücünün görüs kalitesini ve güvenligini düsünerek üretilmistir.
PHILIPS Xenon dönüsüm sistemleri Alman menselidir. Piyasadaki tek alman menseli üründür.?
Asil amaci her türlü hava kosulunda en üst seviyede görüs üstünlügü saglamak olan Xenon HID (High Intensity Discharge) Sistemleri yüksek voltajla olusturulan elektrik arkinin Xenon gazi ortaminda sagladigi üstün bir aydinlatma sistemidir. ?

bunun dışında son olarak xenon sistemi fabrikalar destekliyor zaten bu yüzdendirki pek çok aracın orjinal Conversion Kitleri sonradan üretilmeye başlandı.. mercekli farları yapıldı ve dikkat ederseniz tüv bile diyor merceğin varsa Conversion Kit uyumun tamsa onay veririm diyor..

philips in ticari kaygılarla çıkardığı ürünler bunlar. H ile başlayan tüm ürünler uydurmasyon ürünlerdir. bilgi için geceucusu diye aratabilirsiniz.

philips in ticari kaygılarla çıkardığı ürünler bunlar. H ile başlayan tüm ürünler uydurmasyon ürünlerdir. bilgi için geceucusu diye aratabilirsiniz.

philpisin ticari kaygıyla falan çıkardığı yok adamlar bu konuda çok iyi ve dönüşüm sistemlerini üretiyor..

h ile başlayan ürünler uydurmasyon değil bakın size olayı basitçene anlatıyım hatta en başından anlatıyım ona bakarsanız xenon diye bir şeyde yokdur xenon sadece hid sisteminin bir parçasıdır high intensity discharge dır bu sistemin esas adı.. ve ilk 90 lı yıllarda bu sistemi bmw 7 serisinde üretti sonra zamanla diğer araçlardada üretildi.. bu sistemin esas tabiki ayırışdığı sistemler d1 d2 d3 d4 d1s d2s d3s d1r d2r d3r d4r s sistemler r sistemler falan var.

uzatmak istemiyorum kısaca üretilen ve orjinal hid dönüşüm sistemleri ayırışılsın diye h tabiri ekleniyor alan araç sahibi doğru sistemi alsın diye ki ona rağmen bile yanlış kit alan insanlar var yani adamlara hak vermemek elde değil :D adamın aracı h4 misal gidiyor h7 alıyor yada h7 gidiyor h1 alıyor.. yani yakın arkadaşımın başına geldi uzunları h1 gitti uzunlarını h7 aldı aldığı yerde değiştirmedi.. :D dükkanda xenon kit verdiler çocuğa kutunun üstünde hid yazıyo diye çocuk abi bu xenon değil hid yazıyor üstünde diyen adam gördüm :D ... uydurmasyon diye bir şey yok eğerki onlar uydurmsayonsa bütün araçlardaki hid üniterde uydurmasyondur onlarda balast yokmu var xenon ampülü yokmu var satılan dükkandaki hid kitten farkı ne fabrikada aracın üstünde mi gelmesi.. :)

geceuçuşu forumunuda iyi bilirim güzel bir yer.. uzman insanlar var ordada ama bazıları yaşlarından dolayı sanırsam biraz bazı şeyleri kabul edemiyor benim bildiğim bu buda doğru tarzında..

Son düzenleme:
hala d2s ampuller gelmedi. gelse sonuçlandıracağım :)

ds2 ampül türkyiede çok pahalı büyük ihtimal ebaydan vermişdir sipariş .. melih takip kodun yokmu ordan takip edebilirsin kargon nerde diye bir bak.. olmadı satıcıy amesaj çek sıkıştır biraz.oda ordan takip etsin..

Geri