bu yazının başları doğru sonları yanlış birincisi merceksiz xenonlu arabalar bile üretildi misal ilk çıkan volvo xc90 lar merceksiz xenonluydu..
arkadaş h ile başlayan xenon çakmadır demiş ben h ile başlayan pek çok orjinal fabrikasyon xenon farlı araç sayabilirim.. bir bayan yakınımızda 97 model bmw 5.20 var onun aracında bile orjinalden xenon var 97 yılında ds1 yada ds2 olduğunu sanmıyorum.. kaldıki ds deniln sistem çıkalı kaç sene oldu.. xenon 90 lıların ortasından beri kullanılmakda..
bunuda geçdim arkadaş philips exnon kiti çakmadır demiş philips en büyük xenon kit üreticilerinden biridir burda da büyük bilgi yanlışı var..
şimdi türkiyenin en büyük alışveriş sitesi sahte ürünmü satıyor hemde türkiye philpise rağmen...
http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=otm011272&categoryId=271585
Açıklamaya Bakınız
PHILIPS Xenon Sistemleri Yüksek kalite standartlarinda PHILIPS tarafindan üretilmektedir.
XENON sistem 1960 yilinda ilk defa PHILIPS tarafindan icat edilmis ve ilk olarak sinema teknolojisinde kullanilmak üzere pazarda yerini almistir.
Otomotiv piyasasina yine ilk olarak PHILIPS tarafindan 1993 yilinda sunulmustur.
PHILIPS markasi her otomotiv aydinlatma ürününde oldugu gibi Xenon sistemde de öncelikle sürücünün görüs kalitesini ve güvenligini düsünerek üretilmistir.
PHILIPS Xenon dönüsüm sistemleri Alman menselidir. Piyasadaki tek alman menseli üründür.?
Asil amaci her türlü hava kosulunda en üst seviyede görüs üstünlügü saglamak olan Xenon HID (High Intensity Discharge) Sistemleri yüksek voltajla olusturulan elektrik arkinin Xenon gazi ortaminda sagladigi üstün bir aydinlatma sistemidir. ?
bunun dışında son olarak xenon sistemi fabrikalar destekliyor zaten bu yüzdendirki pek çok aracın orjinal Conversion Kitleri sonradan üretilmeye başlandı.. mercekli farları yapıldı ve dikkat ederseniz tüv bile diyor merceğin varsa Conversion Kit uyumun tamsa onay veririm diyor..