Ynt: Bir Daha OPEL mi.? ASLA....!!!!!!!!!!!
BÖLENT link' Alıntı:
Aynen dediginiz gibi Zeki halledemediyse umut yok bencede.
Abi şimdi burada bir duralım. Zeki Bey'i tanımıyorum ve servis içerisindeki konumunu bilmiyorum. şayet yakın arkadaşınsa da umarım kırılmazsın çünkü ben mizacım gereği ''Doğru''ya ''Doğru'' derim...
Zeki Bey halledemedi mi? Halletmedi mi? Önce bunu kestirelim.
NET olarak ifade ediyorum serviste ilgili konumda bir yakını / tanıdığı olanın garantiden değiştiremeyeceği parça neredeyse yoktur. Bir çok kez şahit oldum, gözümle gördüm.
Hadi tanıdık olmasın. Yine olay serviste biter. Garantisi olmayan araca garantiden parça değişimi yapabilen yetkili servisin garantisi dolmamaış araç için değiştiremeyeceği ne olabilir?
Bir yetkili servisin garantiden değiştirmediğini, bir diğer servis anında değiştiriyor Opel'de. Bizler buna Astra J araçlarımızda baskı balata, cam çıtası, kaliper, amortisör konusunda birçok kez şahit olduk. Bir servis değiştirmem derken bir diğer servis değiştiriyor. Bülent abi bana kırılmasın sadece misal veriyorum, AFL'yi değiştiren servis, turbo hortumunu nasıl / neden değiştirmez.
Sözün özü: Bence Zeki Bey, (burada Zeki Bey'den kasıt şahsı değil ilgili olduğu yetkili servistir.) olayı halledememiş değil, halletmemiş!
Bu arkadaşımızın mağduriyetinin temel sebebi o yetkili servistir bana göre. Ne onayı? NE Opel Türkiye'si? Öoğu kılıf. Tekrar söylüyorum garantisiz araca garantiden parça takabilen yetkili servisin garantili araç için değiştiremeyeceği parça neredeyse yoktur.
Bir sürü detay yazabilirim ama şu hepsine yeter: Benim lastiklerimde fabrika çıkışı hata vardı ve araç sürekli sağa çekiyordu, yetkili servis beni Bridgestone bayiine yönlendirdi ve bizim gönderdiğimizi söyle ne gerekiyorsa yapılsın dedi. Gittim sadece ön 2 lastiği değiştirdiler.
Arkadakiler de sorunlu olabilir diye sinirlendim ve ''Değiştiriyorsanız 4'ünü değiştirin, aksi halde bırakın ben servisime geri gideceğim.'' dedim benimle 15 dakika münakaşa ettiler ve ben de servis müdürünü arayıp durumu anlattım. Servis müdürü bana direkt olarak Bridgestone bayii sorumlusunu telefona vermemi istedi ve telefonda ona ''Biz size müşterimizi gönderdik ve ne gerekiyorsa yapın dedik, karşınızda biz varız.'' dedi ve 4 lastik anında değişti.
1.5 yılda farklı illerdeki 3 arkadaşımı sıfır araç için o servise yönlendirdim ve oradan aldılar. Türkiye'nin neresinde olursam olayım Opel almaya kaar verdiğim sürece gider o servisten alırım. şimdi sadece Opel Türkiye mi kötü?
Başka söze gerek var mı?