Bir Daha OPEL mi.? ASLA....!!!!!!!!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cbobec1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Bir Daha OPEL mi.? ASLA....!!!!!!!!!!!

REC link' Alıntı:
Evet var, garantiyi direkt olarak Opel vermiyor. Sistem biraz farklı.

Bir de (bu konuda emin değilim, sadece tahmin yürütüyorum) +2 yıl garanti içerisinde çıkacak arızaların giderilmemesi durumunda yasal yollara başvurursanız normal garantide olduğu kadar hakkınızı bulamayabilirsiniz. Çünkü +2 yıl garanti yasal garantiden ziyade biraz daha özel bir durum.

Peki yetkili servis dışında kapsadığı koşullar itibariyle net bilgi alabileceğimiz resmi bir ilan veya veriye nerden/nasıl ulaşabiliriz? İşin açıkçası servis bu hizmeti bana satmak niyetinde olduğundan elbette direkt olarak olumlu yönlerini sayacaktır ancak neticede onlarda insan, atladıkları kısımlar olabilir. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

REC link' Alıntı:

Bir de (bu konuda emin değilim, sadece tahmin yürütüyorum) +2 yıl garanti içerisinde çıkacak arızaların giderilmemesi durumunda yasal yollara başvurursanız normal garantide olduğu kadar hakkınızı bulamayabilirsiniz. Çünkü +2 yıl garanti yasal garantiden ziyade biraz daha özel bir durum.

Siz yanlış anlamışsınız. Tam tersini anlamışsınız. Sorununuzun kaynağı OPEL değil, gittiğiniz yetkili servis olabilir! Farklı bir servise gidin...

Bana göre gittiğiniz yetkili servis isteseydi o parçayı değiştirirdi. Hiçbir şey olmasa sırf araç sattığı müşterisini memnun etmek için, sizden kaynaklanmadığını özellikle belirtir ve değişimine sebep olabilirdi.

Aydn link' Alıntı:
Peki yetkili servis dışında kapsadığı koşullar itibariyle net bilgi alabileceğimiz resmi bir ilan veya veriye nerden/nasıl ulaşabiliriz? İşin açıkçası servis bu hizmeti bana satmak niyetinde olduğundan elbette direkt olarak olumlu yönlerini sayacaktır ancak neticede onlarda insan, atladıkları kısımlar olabilir. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Detayını bilemeyeceğim ama şahsi fikrimi dile getireyim:

Bu başlık altında kendiniz de gördünüz ve okudunuz. Yasal garantide bile doğru düzgün değişim yapılmıyorken sizce  +2 yıl garantide yaparlar mı?

Karar sizin...

REC link' Alıntı:
Sayın cbobec:  (isminizi bilmiyorum kusura bakmayın).

Lütfen şuan için bir genelleme yapıp marka olarak OPEL'i kötülemeyin. Farklı servisleri deneyin, şayet gereken her şeyi yaptıktan sonra sonuç alamazsanız bu sefer faturayı OPEL'e kesersiniz.

Yukarıdaki mesajımda da belirttim. Bir yetkili servisin değiştirmediğini farklı bir yetkili servis değiştirebiliyor. Dolayısıyla önce farklı yetkili servislere gidin.

Zira gittiğinizden farklı bir Opel yetkili servisi sorununuzu en iyi şekilde çözebilir ve oradan çok memnun ayrılmanıza vesile olabilir. Bu durumda OPEL hakkında söylediklerinizden pişmanlık duymak durumunda kalabilirsiniz... O yüzden önce başka servis  ;)
Kardeş ortada yaşanan bir sorun var...Kaynağı Yetkili Servis veya Opel Türkiye...Sebeb Servis ise Yetkili servisini arayıp müşterisini üzmeden sorunu çözdürmeli..Daha önce belirttiğim gibi sorunum Opel tarafından çözülür ise ben gereğini yapar forumda problemin çözüldüğüne  dair tüm arkadaşları bilgilendiririm.Ben durup dururken böyle bir konuyu tartışmaya açmadım...

REC link' Alıntı:
Detayını bilemeyeceğim ama şahsi fikrimi dile getireyim:

Bu başlık altında kendiniz de gördünüz ve okudunuz. Yasal garantide bile doğru düzgün değişim yapılmıyorken sizce  +2 yıl garantide yaparlar mı?

Karar sizin...

#çareKASKO diyebiliriz kısaca. Otomotiv sektörü insanı deli eder..

Neden toplu yazı yazmıyoruz? İnternette imza siteleri var! Burada imza toplayıp linkini teker teker opel türkiye ve almanya ya göndersek olmaz mı? Bu servislerin vurdunduymazlığı gerçekten çok can sıkıcı

cbobec link' Alıntı:
Kardeş ortada yaşanan bir sorun var...Kaynağı Yetkili Servis veya Opel Türkiye...Sebeb Servis ise Yetkili servisini arayıp müşterisini üzmeden sorunu çözdürmeli..Daha önce belirttiğim gibi sorunum Opel tarafından çözülür ise ben gereğini yapar forumda problemin çözüldüğüne  dair tüm arkadaşları bilgilendiririm.Ben durup dururken böyle bir konuyu tartışmaya açmadım...

Ortada bir sorun olduğu açık. Sorunun kimden kaynaklandığına bakmaksızın  bir müşteri olarak siz, elbette çözüm bekliyorsunuz ve bu en doğal hakkınız..

Ama ben de diyorum ki; bir yetkili servisin hatasını tüm OPEL'e endekslemek haksızlık olur. ևünkü sorununuz yetkili servis tarafından OPEL Türkiye'ye net ya da doğru iletilememiş olabilir ve bu OPEL'in suçu değil... şayet farklı bir yetkili servisten ve OPEL Türkiye'den sorunuzun çözümüne yönelik karşılık bulamazsanız OPEL'e dilediğinizi söyleyin.

Yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi Turbo hortumu için sizi mağdur eden  de bir yetkili servis, 4 lastiği değiştirerek (tanesi 500 TL) beni memnun eden de yetkili servis. Ve her ikisi de OPEL'in yetkili servisi.

Dolayısıyla sorununuzun kaynağı OPEL'den önce gittiğiniz yetli servis olabilir...

Ama her şeye rağmen ''Yetkili servisine sahip çıksın, benim gözümde ne olursa olsun suçlu OPEL'in kendisidir.'' diyorsanız da saygı duyarım...

REC link' Alıntı:

Arkadaşlar olay şuymuş...Biz artı garanti yaptırdığımızda zannediyoruz ki...Aracın garantisi aynı koşullarda 2 yıl daha uzuyor...Öyle değil..Sevgili OPEL yetkilileri bizi o kadar çok düşünmüşler ki kendilerine göre özel bir poliçe hazırlamışlar.Ankara Sigortayla anlaşmışlar.Artı Garanti kitapçığı diye de bir kitapçık bastırmışlar...Ana başlıklar altında garantiye giren ekipmanları yazmışlar...Mesela turbo garantide ..Kitapçıkta yazmadığı için Turbo hortumu garantide değil.Bu konuda OPEL müşterisi tarafında yer alsaydı..Var olan garanti koşullarını aynen sigorta şirketine kabul ettirip müşterilerini zor durumda bırakmazdı.Yetkili servisler art niyetli davranırsa kitapçıkta ismi yazılı olmayan hiçbir parçayı garantiye sokmaz....Olay burda kopuyor....

REC link' Alıntı:
Ortada bir sorun olduğu açık. Sorunun kimden kaynaklandığına bakmaksızın  bir müşteri olarak siz, elbette çözüm bekliyorsunuz ve bu en doğal hakkınız..

Ama ben de diyorum ki; bir yetkili servisin hatasını tüm OPEL'e endekslemek haksızlık olur. ևünkü sorununuz yetkili servis tarafından OPEL Türkiye'ye net ya da doğru iletilememiş olabilir ve bu OPEL'in suçu değil... şayet farklı bir yetkili servisten ve OPEL Türkiye'den sorunuzun çözümüne yönelik karşılık bulamazsanız OPEL'e dilediğinizi söyleyin.

Yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi Turbo hortumu için sizi mağdur eden  de bir yetkili servis, 4 lastiği değiştirerek (tanesi 500 TL) beni memnun eden de yetkili servis. Ve her ikisi de OPEL'in yetkili servisi.

Dolayısıyla sorununuzun kaynağı OPEL'den önce gittiğiniz yetli servis olabilir...

Ama her şeye rağmen ''Yetkili servisine sahip çıksın, benim gözümde ne olursa olsun suçlu OPEL'in kendisidir.'' diyorsanız da saygı duyarım...
Yazınızın son cümlesi olayı bitirmiştir....Ben de Teknik elamanım.Herhangi bir ürün için garanti koşullarının nasıl çalışacağını az çok biliyorum.OPEL gerçekten müşterilerinin üzülmesini istemiyor ise Artı Garanti  olayını başka bir şirketi devreye sokmadan kendisi halletsin..
Müşteri zaten parasını ödüyor...

gm in hervservisi icin yillik garanti kotasi koydugunu biliyor muydunuz? servisler kendilerine ayrilan kotayi gecmiyorlar. yani sorun serislerde degil gm in kendisinde

Geri