Bir depo kaç km gider?

Astra 1.6HB
50-YTL
17.180 LT 95 OKTAN benzin ile
ŞEHİR İÇİ: 170KM

Altaki likten yakıt evrilerinizi kolayca hesaplayabilirsiniz..

http://www.arabam.com/tuketimhasap.asp

Otomobilinizin yakıt tüketimi ne kadar, biliyor musunuz?

Kullandığınız aracın yakıt tüketimini hesaplayabilmeniz için aşağıdaki tabloya en az iki verinin doğru girilmesi gerekiyor. Bu değerler deponuza doldurduğunuz "yakıt miktarı" ve bu yakıt miktarıyla "katedilen yol"un uzunluğu.
Eğer "Kilometrede kaç para yakıyor?" sorusunun cevabını da merak ediyorsanız, "Kullandığınız yakıtın litre fiyatını" da bilmeniz gerekiyor.
Bu değerlerle doğru bir hesap yapmak için:

1- Deponuzu kapağa kadar yakıtla doldurun,
2- Günlük kilometre sayacınızı sıfırlayın,
3- 100-200 km yada daha uzun yol yaptıktan sonra aynı benzincide aynı pompada deponuzu tekrar kapağa kadar doldurun ve litre değerini not edin.
4- Otomobilinize bindiğinizde günlük km değerini not edin.
5- Aldığınız yakıtın litre fiyatını not edin.
Not edilen bu bilgileri aşağıdaki tabloya doğru olarak girdiğinizde otomobilinizin 100 km'de kaç litre yakıt harcadığını ve 1 kilometre katetmenin size kaç liraya mal olduğunu görebilirsiniz.

http://www.arabam.com/tuketimhasap.asp

Gerekli bilgileri girdikten sonra hesapla tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Son düzenleme:
100 km de 12 litre çıkıyor cengiz usta var bu işte bi numara gene 12lt*2781=33 tl yakıyor 100 km de buda litrede 330 gibi tekabül ediyor

benim araba şehir dışında 1 depo ile 950 km yapıyor.(100 km yi geçmemek kaydıyla)
şehir içi 650 km yapıyor. (devir 3000 i hiç geçmiyor.)

yaa arkadaslar aracın menzili azalıyo ancak litre ve yakıt fiyatına bölünce sorun yok gibi sorun nedir sizce depo falan mı kirlendir pislik falan mı birikti yada şamandıramı bozldu acaba. kafam iyiden karıştı.

Tüketilen yakıt miktarı :35
Katedilen yol :500
Litre Fiyatı:2.83

100 kilometrede :7.0000 litre
1 kilometrede :0.19810000000000002

Son düzenleme:
aracım 1.8 astra sedan cosmo 140hp.bir depo ile 700 km gidiyor.uzun yolda denemedim ama 700 km yi istanbul izmit arası ve birazda şehir içinde yapıyorum.yol bilgisayarı ortalama 6.8 lt gösteriyor.aldığımdan beri 16ooo km yaptım be hiç sıfırlamadığın bc2 kullanıcı profilinde 7.5 lt/100 km gösteriyor.

Uzun yolda serbest gidiş (80-140 km arası süratte) yol, yük, iklim, klima durumuna göre 100 km de 7-7,5 litre arası (95 oktan benzinle).

Geri