bursadan katılanlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 61TS061
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar bir sorunm olacak dün gece yokuş yukarı çıkarken araçtan çok hafif ıslık sesi gibi bir ses geliyor sizce nereden geliyordur bu 1.3 cdti motor var geçen haftada egsoz başlığı yaptırdım alırkende özellikle ses çıkarmaması gerektiğini söyledim oradan gelmediğini umuyorum ama

Turbolarda ıslığa benzer bir ses gelebilir.Ama aşırı derecede ıslık sesi gelirse tuboya bir baktırmakta fayda var.

İyi akşamlar arkadaşlar, bir sorunumu paylaşmak istiyorum. Bugün öğle saatlerinde hiçbir şey yokken, normal giderken birden motor arıza ışığı yandı. Sonrasında Akü ve Yağ ışıkları yandı ardı ardına ve araç silkeleyerek durdu. Çalıştırmaya çalıştım, ilk marşta çalışmadı, ikinci marşta çalıştı normal şekilde, ancak her zaman sönen motor arıza ışığı söndü, ancak 2 saniye sonra tekrar yandı. Sonrasında sanayiye gidiyordum, bir yere uğradım giderken, arabaya tekrar bindim ve tek marşta çalıştı, motor arıza ışığıda söndü. Sonrasında 30 dakika sonra durdurup çalıştırmak istediğimde tekrar marş yemedi. Marşa basıyorum çok ama çok zor çalışıyor hemen stop ediyor. Marşa basarken gaz verince stop etmiyor. Çıldıracam. Tam sanayiye girdim derken arıza ışığı söndü. Eve gelirken aynı şeyi yaptı, neyse gaz vererek çalıştırdım, sonrasında evin önüne geldim. Denemek istedim, aynı şeyi yapacak mı diye, yok arkadaş tık diye çalışıyor alet :S
Hiç anlamadığım için motor olayından canım sıkıldı. Ne olabilir sizce bu ? Malum yarın pazar, kapalıdır her yer.. İnegöl'de de yapacak yer bulmak zor. Nedir bu arabanın derdi dostlar ?

ismail abi arıza ışığı sönmüşte olsa o arızayı hafızaya kayıt ediyo sen onu bilgisayara bağlattığın anda çıkardı hatanın nerede olduğu büyük ihtimal bi sensörde oksitlenme fln vardır temizlendiğinde düzelebilir ama bilgisayara bağlatmak şart abi

Turbolarda ıslığa benzer bir ses gelebilir.Ama aşırı derecede ıslık sesi gelirse tuboya bir baktırmakta fayda var.

valla ilk dün duydum çok dikkatli dinleyince oluyor ama arkadan mı önden mi geliyor anlayamadım yokuşta oldu bir tek acemlerde çekirgeye çıkarken acaba egsoz başı mı yapıyordur

ismail abi arıza ışığı sönmüşte olsa o arızayı hafızaya kayıt ediyo sen onu bilgisayara bağlattığın anda çıkardı hatanın nerede olduğu büyük ihtimal bi sensörde oksitlenme fln vardır temizlendiğinde düzelebilir ama bilgisayara bağlatmak şart abi

Sercan kardeşim, teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, bu aracın motorundan anlamamak ne menem bir iştir arkadaş ya sinir oldum ! sanayiye gitsem inegölde kime güvenecem de vericem aracı, ne bileyim 98 de olsa o benim arabam :))))
Şunu sormak isterim, özel servise götürsek ( yetkili servis yok) onlarda arızaları görebilecek tech2 sanırım o cihazdan var mıdır ?

Geri