Cam açık Rüzgar sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albertxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

albertxx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Aracıma bugün kavuştum ancak şöyle sorun var.Camı açtığım zaman herhangi bir cam sanki rüzgar birşeye vuruyormuş sesi geliyor.Baya kötü bir ses rüzgardan geldiği belirgin.
Özellikle hızlanırken rüzgar vurunca sanki yanlış vites attırırsınızda ses çıkar gibi kulağınıza vuruyor bunun çözümü nedir yaşıyan var mı başka?

Ynt: Cam açık Rüzgar sesi

Tam anlayamadım ama genelde hatchback araçlarda rüzgar sedan araçlardakii gibi karoseri yumuşak bir şekilde tutamaz ve bu yüzden özellikle arka camlardan tekini açınca düzenli ve güçlü bir basınç artıp azalması sesi (bam-bam-bam gibi) duyulur, bu ses bazen kulakları acıtacak kadar güçlü olur.

Arka camlardan birini açmışsınız tahminimce ön camı açınca olmaması lazım bende hep dikkat etmişimdir ve nedenini bir türlü bulamadım bunun arka camın birini açınca arabanın hızıyla ahenkli olarak artan ve azalan rüzgar mı desem pervane mi öyle bir ses 032questn

Benim tahminim rüzgar boşluğu yaratmak ve aerodinamik açıdan etrafından geçtiği için yapıyor ancak ön camlardada arka camlardada tek açımda yapıyor.Daha çözümünü bulamadım cam kapalı sıkıntı yok rüzgar yapıyor ama nasıl çözcez bakalım o zamana kadar klima akar :)

albertxx link' Alıntı:
Benim tahminim rüzgar boşluğu yaratmak ve aerodinamik açıdan etrafından geçtiği için yapıyor ancak ön camlardada arka camlardada tek açımda yapıyor.Daha çözümünü bulamadım cam kapalı sıkıntı yok rüzgar yapıyor ama nasıl çözcez bakalım o zamana kadar klima akar :)

Hele otobanda arka cam tek olarak açıldı mı o nasıl kötü bir sestir, adamı sağır yapar resmen. (:

GNSpower link' Alıntı:
Hele otobanda arka cam tek olarak açıldı mı o nasıl kötü bir sestir, adamı sağır yapar resmen. (:

Aynen çok kötü sağır olucak kadar:) İlk torosları çıkarken duydum 100 le çıkıyordum(Bayılıyor diyene c.c de basmıyorum birde:D) annemin arka camdan geldi zannettim yanlış vites mi attım bişe mi oldu diye 4 aldım sonra camdan olduğunu çözdüm:)
Ama bir esprisi vardır kesicek şekilde belki bir güzide forum kullancımız yapmıştır bizide aydınlatır:)

Geri