ben bir anımla tekrar anlatayım sene 1995 askerliğimi jandarma olarak yapıyorum önce muhabere,sonra istihbarat neyse bir duyum alınmıs gelen emir şöyle ; adam öldürmek suçundan 10 yıl 8 ay gıyabi tevkifle aranan X şahsın babasının vefat ettiği ,alınan duyuma göre xxx plakalı bordo peugeot otomobil ile cenazeye katılma olasılığının yüksek olduğu bu sebeple xxxx karayolu üzerinde gerekli uygulamanın yapılarak şahsın tevkifinin ve müzekkeresinin infazının sağlanmasını rica ederim.....
bu emir üzerine yol emniyet devriyesinde yola kapan da kurarak uygulamaya başladık ben 20 mt ileride seçici olarak görev aldım, seçici araçları gelirken yavaşlatır içindekine bakar amiyane tabirle tipine beğenmezse,şüphelenirse
arkadaki arama unsuruna ve şahsa dur levhasını kaldırır yok rahatsız olmaz ise,genelde otomobilde bayan var ise durdurmaz arama unsuruna ve araca geç tabelasını kaldırır yani her arac durdurulmaz aranmaz buna ne vakit ne de güç yeter,yolun akışı sağlanmaz millet isyan eder vs,vs...neyse beklediğimiz an geldi ve adam kuzu kuzu geliyor dur dedim,göz göze geldik, gülümsedi,kafası ile tamam işareti yaptı tam yanaşacakken benim üzerime aracı sürerek ve kendimi kenara atmama rağmen hafifte vurarak kaçtı kaldı ki ben bu adamı gördüm ! ya filmli cam olsa,ya aracta yanında birileri de olsa üstüme sürmek yerine kaybedecek birşeyim yok deyip beni de vursa
kıssadan hisse polisimiz bunun gibi yüzlerce binlerce olayla karşılaşıyor sizin sırf aracınız güzel görünecek,içine güneş az girecek vs. gibi sebepleriniz daha mı mantıklı bu durumda sizce, ya da polisin umrunda mı bu aracınızın güzelliği menfii olaylar olmasın,görevliler işini görerek,tehlikesiz ve rahatça yapabilsin diye bu film uygulaması yasaklanmış bunun trafik polisi ile alakası yok insanlar verilen emri uyguluyor aslına bakarsanız tam da uygulamıyor,iyi niyet gösteriyor yoksa bir tane filmli araç kalmazdı arkadaşlar bu uygulamayı modifiye ile aynı kategoriye sokmayalım lütfen ve başka ülkelerle de kıyas yapmayalım bu mantıksız olur birçok yabancı ülkede polis silah bile taşımıyor
sizin uğraşmak zorunda olduğunuz birçok müsibet var ülkenizde inşallah bir gün bitecek bizler de rahatlayacağız.